بسته خروج از رکود، مسکنی کوتاه مدت / لزوم اعمال تغییرات اساسی در اقتصاد
به گزارش بورس نیوز، این دومین بسته ای است که دولت یازدهم در راستای بهبود اوضاع اقتصادی کشور و حل بحران های موجود در صنایع فعال ارایه داده و بایستی دید آیا این بسته می تواند پس از ارایه بسته ضد تورمی توسط دولت، برای بهبود اوضاع کنونی و حل مشکلات اقتصادی در کشور اثرگذار باشد و یا خود بحران های دیگری را در پی خواهد داشت. همچنین بایستی دید که آیا اجرای این بسته می تواند به نتیجه دلخواه فعالان اقتصادی برای ایجاد رونق در صنایع و بهبود فضای کسب و کار و بنگاه های تولیدی منجر شود یا خیر؟
در همین راستا، مهدی طاهری تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: اصلی ترین هدف تیم اقتصادی دولت یازدهم از ابتدا تاکنون کنترل نرخ تورم بوده است. بدیهی به نظر می رسد که در پی اجرای سیاست های متناسب با تحقق این هدف، رکود بر صنایع فعال در کشور حاکم شد و چرخه بیمار اقتصاد کشور را بیش از پیش دچار مشکل کرد. در مقابل اما ارایه بسته خروج از رکود یکی از اقدامات متناسب و به موقع دولت در شرایط فعلی می باشد.
وی افزود: بر این اساس قرار است علاوه بر سرمایهگذاری در بخش تولید، از طریق مکانیزم های خاصی تقاضا به صورت هدفمند تحریک شود.
وی تأکید کرد: هدف بسته پیشنهادی در اکثر موارد از جمله پرداخت تسهیلات خرید خودرو تا سقف 25 میلیون تومان با نرخ 16 درصد و پرداخت تسهیلات خرید کالای با دوام تا سقف 10 میلیون تومان با نرخ 14 درصد صرفاً تحریک تقاضا در کوتاه مدت است. بدیهی است تیم اقتصادی دولت نیز بر این موضوع واقف است که این بسته نمی تواند اثرات پایداری بر اقتصاد کشور داشته باشد. بلکه دولت به منظور ایجاد رونق اقتصادی پایدار نیازمند اعمال تغییرات اساسی در اقتصاد می باشد که البته تیم مذکور خود نیز به این موضوع اشاره نموده است.
وی با طرح این سوال که اکنون باید دید دولت وجوه مورد نیاز برای این بسته را از چه محلی تأمین خواهد کرد؟، گفت: شاید از جمله مواردی که دولت به آن امید بسته است و می توان از آنها برای تأمین وجوه مورد نیاز بهره برد، شامل وجوه آزاد شده از محل توافقات هسته ای، افزایش فروش نفت، تک نرخی شدن ارز، حذف یارانه و .... باشد تا بتوان هدف اصلی از ارایه دومین بسته اقتصادی را برای خروج اقتصاد از رکود به تحقق رساند.
طاهری در پایان سخنان خود اظهار داشت: باید به این نکته اشاره شود که بسته پیشنهادی صرفاً مسکنی کوتاه مدت برای وضعیت حال حاضر اقتصاد کشور خواهد بود و نمی توان آن را برای بلندمدت تجویز کرد، بلکه بایستی برای رسیدن به این هدف به دنبال اعمال تغییرات اساسی در شرایط اقتصادی بود تا بتوان از رکود فعلی که اقتصاد را در مرز خطر بروز بحران قرار داده، رهانید.
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir