چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه عنوان شد:

اثر منفی تسهیلات خودرو در بلند مدت بر این صنعت

با اعطای تسهیلات ارزان به مردم، حتی افرادی که درآمد کمتری دارند، نیز اقدام به خرید خودرو با استفاده از این تسهیلات کرده و این امر در بلند مدت باعث پوشش بخشی از تقاضای پنهان در جامعه شده که خود این موضوع تولید و فروش این مجموعه ها را تحت تأثیر منفی قرار می دهد.
کد خبر : ۱۵۷۲۳۱
نویسنده :
یارمحمدی
بحث داغ فعالان بازار سرمایه این روزها اثر گذاری اجرایی شدن محورهای بسته حمایتی خروج از رکود بوده و شاهد اظهار نظر و تحلیل متفاوت از نحوه اثر گذاری آن بر بازار سرمایه و برخی صنایع هستیم.

در همین راستا یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: به نظر من طرح هایی که تاکنون اجرا شده یا در حال اجرا هستند، با نمونه های خارجی تفاوت زیادی داشته و اغلب تحلیلگران نیز در حال مقایسه طرح هایی در حال اجرای داخلی با طرح های مشابه خارجی هستند، در حالی که در این زمینه های لازم بر این اجرای برخی از کارهای مثل انتشار اوراق قرضه از طرف شرکت ها و خیرد آنها از طریق بانک مرکزی وجود ندارد.

نادر اسراری در ادامه افزود: در ایران شرکتی وجود ندارد که اوراق قرضه منتشر کند و با فروش آن نقدینگی مورد نیازش را تأمین کند و بانک هم نمی تواند به سراغ این شرکت ها برود و به آنها تسهلات با نرخ بهره بسیار پایین بدهد، البته برای این کار می تواند از طریق ایجاد خط اعتباری ارزان، وام هایی با بهره کم به صنایع بدهند، ولی اجرای این طرح در کشور ما بسیار سخت می باشد. طرح اعطای تسهیلات 25 میلیونی خرید خودرو نیز مشابه مکانیزم اوراق قرضه بوده، چرا که بانک مرکزی نقدینگی حاصل از فروش خودرو را برای خودروسازان تأمین می کند.

وی تأکید کرد: این طرح در کوتاه مدت باعث افزایش تحریک تقاضا شده و می تواند بر فروش، درآمد و حتی سودآوری این مجموعه ها و همچنین کالاهای با دوام تولیدی نیز اثر گذار باشد، اما موضوعی که نگرانی ایجاد می کند اثر این طرح در بلند مدت می باشد چرا که امکان این وجود دارد که برخی افراد به دلیل کاهش قدرت خریدشان اقدام به نخریدن نقدی خودرو کرده و در بلند مدت این توقع ایجاد شود که تنها با تسهیلات ارزان خودرو بخرند و این امر بر فروش نقدی و سرمایه در گردش آنها که اغلب از طریق پیش فروش کردن خودروهایشان تأمین می کنند، اثر منفی بگذارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه در رابطه با مشکل دیگری که در بلند مدت ممکن است با اعطای این وام برای خرید خودرو ایجاد شود، توضیح داد: با اعطای تسهیلات ارزان به مردم، حتی افرادی که درآمد کمتری دارند، نیز اقدام به خرید خودرو با استفاده از این تسهیلات کرده و این امر در بلند مدت باعث پوشش بخشی از تقاضای پنهان در جامعه شده که خود این موضوع تولید و فروش این مجموعه ها را تحت تأثیر منفی قرار می دهد.

اسراری در خاتمه با اشاره به راه کارهای موجود برای رفع این چالش ها گفت: در حال حاضر و با توجه به شرایط موجود یکی از راه کارها، افزایش قیمت و دیگری رفع موانعی همچون تحریم و افزایش میزان سرمایه گذاری های خارجی در کشور می باشد، چرا که به نظر من این دو امر تنها راه نجات اقتصاد از رکود بوده و با ورود سرمایه گذاری خارجی به صنایع مختلف جدید وارد شده و با افزایش درآمد قدرت خرید افراد در جامعه که یکی از مهمترین موضوعاتی است که در حال حاضر با آن روبرو هستیم، نیز افزایش می یابد وتقاضای مردم نیز با رشد همراه شده و رونق به اقتصاد باز خواهد گشت.


جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.

https://telegram.me/boursenews_ir

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی شاه
جناب کارشناس که فرمودید :
(در بلند مدت این توقع ایجاد شود که تنها با تسهیلات ارزان خودرو بخرند)

بیدار شو عزیزم
این طرح در کل 6 روز دوام داشت
بد نیست وقتی مصاحبه میکنید ، اندکی مطالعه کنید و بعد بیایید مثل همیشه بنالید
علیرضا
اقایان اگه تسهیلات 16درصدی ارزان است برید نرخ تسهیلات سایر کشورها را برسی کنید همه زیر6درصد است اگه می فرمایید تنها در کشور ما 80درصد قیمت خودرو وام داده اند برید بپرسید همه جای دنیا چنین است شما چیزی که در همه جای دنیامرسوم است وخیلی طبیعی است با هزار منت بر سر این ملت بیان میکنید
علی شاه
جناب کارشناس که فرمودید :
(در بلند مدت این توقع ایجاد شود که تنها با تسهیلات ارزان خودرو بخرند)

بیدار شو عزیزم
این طرح در کل 6 روز دوام داشت
بد نیست وقتی مصاحبه میکنید ، اندکی مطالعه کنید و بعد بیایید مثل همیشه بنالید
علی
کاملا درست گفته، عزیز شما کلا در اشتباهید. فروش اقساطی موجب توقف فروش نقدی خواهد شد. مثل روز روشن است.
جذر
همه جای دنیا خودرو با تسهیلات بابهره ی پایین تر از لابور و بیشتر جاها با بهره صفردرصدی خودرو میفروشند آنوقت شما نگران متوقع شدن مشتریان خودروسازهای ایرانید؟