كاهش نرخ سود سپرده ها تا 18 درصد
پس از ماه ها كش و قوس و جنجال بر سر نرخ سود بانكي و ريسك هايي كه طي دو سال اخير به دليل ركود حاكم بر اقتصاد كشور از اين محل بر بازار سرمايه و بورس كشور متحمل شد، بالاخره با توافق بانك ها نرخ سود بانكي از 20 به 18 درصد كاهش يافت.
به گزارش خبرنگار بورس نيوز، با هماهنگی به عمل آمده بين مدیران عامل نظام بانکی کشور مقرر گرديد از ابتداي اسفند ماه سال جاري نرخ سود سپرده سالانه به 18 درصد و نرخ سود روزشمار به 10 درصد كاهش يابد.
بر اساس اين گزارش، اين تصميم طبق توافق صورت گرفته ميان مديران عامل بانك هاي فعال در كشور صورت گرفته و متن اين توافق در ادامه آمده است.
"در اجرای بخشنامه شماره 94.314931 در تاریخ 30 دی ماه 1394 بانک مرکزی ج.ا.ا که با تاکید بر مفاد ماده پنج "دستورالعمل نحوه محاسبه و تقسیم سود مشاع" موضوع بخشنامه 94.69383 در تاریخ 20 خرداد 1394 و مواردی از "ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط موسسات اعتباری" که مقرر نموده است:"بانک ها باید قبل از شروع سال های جدید نرخ سود مورد انتظار سپرده های سرمایه گذاری را محاسبه و بگونه ای تعیین نمایند که سود علی الحساب پرداختی طی دوره همواره کمتر از نرخ سود قطعی پایان دوره باشد" و با توجه به پیش بینی عدم امکان اجرای مقرره فوق و براساس نرخ های سود علی الحساب پرداختی فعلی (حداکثر 20 درصد) و ایجاد تمهیدات برای حسن اجرای دستورالعمل مذکور، کاهش نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری از حداکثر 20 درصد به کمتر از حداکثر 18 درصد برای سپرده های یکساله و متناسباً کاهش نرخ سود سپرده های کوتاه مدت کمتر از سه ماه به کمتر از 10 درصد ضروری است.
با توجه به اینکه این تصمیم به منظور تسهیل در اجرای بخشنامه فوق الذکر بانک مرکزی ج .ا ا اتخاذ شده، مراتب به بانک مرکزی نیز اعلام خواهد شد تا به نحوی که مصلحت باشد نسبت به نحوه اجرای این اقدام توسط بانک ها اعمال نظارت نماید. ضمنا حسب تصمیم قبلی شورای هماهنگی بانک ها و شورای عالی کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی در این زمینه نیز پایش صورت خواهد پذیرفت. "اجرای موضوع فوقالذکر از اول اسفند ماه 1394 میباشد."
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir
همه ما اطراف خود کساني رو ميشناسيم که با عايدي سپردههاي خودشون امرار معاش ميکنند؛ پس علاوه بر مسئوليت حرفهاي بلحاظ اخلاقي و اجتماعي مقام سياستگذار ملزمه که ابزارهاي سرمايهگذاري که به اندازه بانک مطمئن باشه و بازدهي معقولي رو هم ارائه کنه پيش پاي دارندگان سرمايه خرد قرار بده
آيا به طور مثال بازار متشکل بدهي به نحوي که ورورد و خروج به آن براي عموم به اندازه کافي آسان و مطمئن باشه تسهيل شده؟ ابزارهاي پوشش ريسک براي دارندگان ارواق بهادار ديگر چقدر توسعه پيدا کرده؟ نهادهاي واسطهگري مالي مثل صندوقهاي سرمايهگذاري مشترک و صندوقهاي زمين و ساختمان به چه حدي از بلوغ رسيدند؟
آيا تعديل سود سپردهها بدون در نظر داشتن چنين ملاحظاتي سوق دادن منابع اشخاص به سفتهبازي در بازارهاي طلا و ارز و امثال اون نيست؟؟؟
حالا وظیفه بانک مرکزی هست تا با ابزارهای لازم نظارت دقیقی بر بانکها و خصوصا موسسات خصوصی اعمال کنه و جلوی تخلفشونا بگیره
از فردا بورس با قدرت بیشتری صعودی میشه هر چند که مقداری از اون پیشخور شده
بانکها با مشتری تفاهم میکنند زیرمیزی...