چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه عنوان کرد:

نیاز بورس به عزم جدی دولت جهت خروج از رکود اقتصادی/ نوسانگیری سهامداران حقوقی همگام با حقیقی ها

رکود مضمن و فراگیر صنایع و اقتصاد کشور در کنار طولانی شدن زمان تحقق انتظارات سرمایه گذاران از اجرای طرح برجام و نیز وضعیت اقتصاد جهانی از جمله دلایل اثر گذار در بعد داخلی و خارجی بر وضعیت بازار سرمایه به شمار می روند.
کد خبر : ۱۶۶۶۰۸
نویسنده :
جمشیدی

شرایط فعلی بازار سرمایه، شرایط خاصی به نظر می رسد؛ وضعیتی که فعالان بازار سرمایه در گذشته کمتر تجربه کرده اند و این روند از عوامل مختلفی نشأت می گیرد.

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: رکود مضمن و فراگیر صنایع و اقتصاد کشور در کنار طولانی شدن زمان تحقق انتظارات سرمایه گذاران از اجرای طرح برجام و نیز وضعیت اقتصاد جهانی از جمله دلایل اثر گذار در بعد داخلی و خارجی بر وضعیت بازار سرمایه به شمار می روند.

عظیم ثابت افزود: بازار سرمایه معلول مجموعه ای از علت ها است که می بایست تحقق یابد و به نظر می رسد در شرایط فعلی مشکل نقدینگی یکی از اصلی ترین چالش های بازار سرمایه است. چرا که همواره عنوان شده که سرمایه ترسو است و به سمت بازاری حرکت می کند که سود معقول و شرایط با ثباتی داشته باشد.

بر این اساس در شرایطی که بازار رقابتی بویژه بازار پول شرایط مناسبی دارد و بر خلاف سال های گذشته نرخ سود سپرده های بانکی بیش از نرخ تورم است، بسیاری از سرمایه گذاران تمایل به تزریق نقدینگی در این بازار دارند و رغبت چندانی جهت سرمایه گذاری در بازار سرمایه ای با برخورداری از پی بر ای شش الی هفت مرتبه ای ندارند.

وی به تلاش های دولت جهت بهبود شرایط اقتصادی و بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: اقدامات دولت جهت خروج غیر تورمی از رکود اقتصادی و کاهش نرخ سود سپرده های بانکی نتوانسته موجب خروج نقدینگی از بانک ها شود و در شرایط فعلی نیز شاهد حجم و ارزش اندک معاملات روزانه بورس هستیم که این امر بیانگر عدم اقبال سرمایه گذاران به بازار سرمایه است.

در شرایط فعلی مسابقه نابرابری میان بازار پول و سرمایه برقرار است که امیدواریم تا وضعیت بورس با راه اندازی بازار بدهی و تأمین مالی شرکت ها از طریق ابزارهای این بازار بهبود یابد. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که دولت نبایستی تأمین مالی را تنها از طریق بازار سرمایه انجام دهد و به عبارت بهتر بدهی خود را از طریق بازار سرمایه تسویه کند بلکه می بایست سرمایه گذاری در بازار بدهی به گونه ای باشد که منافع و اهداف کلیه سرمایه گذاران در نظر گرفته شود.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: کلیه فعالان بازار سرمایه بر این موضوع آگاهند که اجرای برجام و اعمال اثرات مثبت ناشی از آن بر اقتصاد کشور زمان بر است و در شرایطی که سرمایه گذاران داخلی اوضاع اقتصادی را رصد می کنند بطور قطع سرمایه گذاران خارجی نیز به بررسی شرایط اقتصادی کشور می پردازند. علاوه بر این در حالی که اقتصاد کشورمان دولتی است، چندان در جذب نقدینگی از طریق سرمایه گذاران خارجی موفق نخواهیم بود، مگر اینکه بخش خصوصی را تقویت کنیم. علاوه بر این، یکسان سازی نرخ ارز نیز موضوعی است که برای سرمایه گذاران خارجی حائز اهمیت است. چرا که برای سرمایه گذاران مهم است که در اقتصاد کشوری سرمایه گذاری کنند که نوسانات ارز در آن زیاد نباشد و با ارز واحدی سر و کار داشته باشند.

ثابت با اشاره به رفتار غیر منطقی سهامداران، در این خصوص اظهار داشت: در شرایطی که همه عوامل بر روند نزولی بازار سرمایه موثر واقع شده، سهامداران حقوقی نیز همچون حقیقی ها با دیدگاه کوتاه مدت و نوسانگیری سرمایه گذاری می کنند و با توجه به نیاز آنها به نقدینگی شاهد آن هستیم که سهامداران حقوقی در روندهای مثبت بازار سرمایه اقدام به عرضه های قابل توجه می کنند و با رویکرد کوتاه مدت سرمایه گذاری می کنند.

وی در خاتمه پیرامون روند آتی بورس گفت: بازار سرمایه می بایست رشد هماهنگ و متوازنی داشته باشد، نه اینکه تنها یک گروه خاصی با افزایش اقبال مواجه شوند. به نظر می رسد رفته رفته با گذر زمان با رفتارهای معقول مقامات مسئول دولتی و بازار سرمایه، صنایع از رکود خارج شوند و با اراده قوی مشکلات صنایع مرتفع شود و مشکل کمبود نقدینگی رفع گردد.


جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.

https://telegram.me/boursenews_ir

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
شما هم برای دفاع از گند کاری عوامل پشت پرده داستان کبری خانوم زن با سلیقه ای است داستان تعریف میکنید مگر تا بحال مراوده بود بجز دلالی وواسطه گری با قیمت افلاتونی مواد اولیه بدست شرکت ها میرسید مگر تحریم نبود چرا بازار درست کار میکرد دستور این است هزار فامیل ودیگر هیچ (هنوز روشهای قدیم کاربرد خود را از دست نداده)
فتحیان
بعد از سه سال دولت روحانی و حل برجام اعصاب سهامداران بیشتر خرد شده و کاملا ناامید شده اند به غیر کسانی که در طی این سه سال سرمایه شون نابود شد . واقعا دولت بسیار سنگین و بی خاصیتی بود و هیچ اتفاق مثبتی که باعث رونق شود نیفتاد و درست است که اثرات برجام ممکن است طول بکش اما یعنی اثر روحی و روانی هم ندارد و یا بعد از شش ماه از برجام هیچ کار مثبتی در اقتصاد نیفتاده است . این دولت فقط با اعصاب مردم بخصوص اقتصاد و بورس کشور بازی میکند و قول میدهم اگر کسی از اصلاحات قوی تر از روحانی بیاید شک نکنید روحانی رای نمیاورد.
ناشناس
وهور 1000 تومان را جدی بگیرید