دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳
آبسیم بررسی کرد:

سهامداران «گوهران» در جریان باشند / تکیه بر سرمایه‎گذاری‎ها جواب داد

درآمد سود سهام این شرکت در دوره‎های اخیر روند صعودی را پشت سر گذاشته که نشان از وضعیت مطلوب پرتفو و سیاست‎های مناسب سرمایه‎گذاری دارد. البته «گوهران» از فرصت ایجاد شده در سال جاری جهت سودسازی استفاده کرده است.
کد خبر : ۱۸۷۸۴۷

به گزارش واحد سنجش و راه حل ‎های رفتاری (آبسیم) بورس نیوز، به موجب رشد قیمت سهام شرکت‎ها در تابستان و مهمتر از آن، افزایش سوآوری شرکت‎ها به علت رشد نرخ‎های فروش محصولات، شرکت «سرمایه‎گذاری گوهران امید» سال مالی منتهی به آذر ماه سال 97 را رشد 19 درصدی در شناسایی سود به پایان رساند.

تحلیل فاصله ساختار سود و زیان این شرکت نسبت به 3 شرکت سرمایه گذار دیگر (پردیس، وتوسم و وصنا) که سالی مالی مشابه دارند، از اختلاف فاحش در سیاست‎های سرمایه‎گذاری حکایت دارد.

«گوهران» بیش از هر چیز بر درآمد سود سهام تکیه دارد و این سرفصل 74 درصد از کل درآمدهای عملیاتی شرکت را تشکیل می‎دهد؛ اما در میانگین 3 شرکت دیگر تنها 32 درصد از حجم درآمدها را شامیل می‎شود. علاوه بر این، «گوهران» تنها 20 درصد از درآمدهای شناسایی شده را از محل فروش سرمایه‎گذاری‎ها بدست آورده ولی گروه تاکید بسیاری بر این بخش دارند و دست بفروش خوبی دارند.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‎کنید، درآمد سود سهام در دوره‎های اخیر روند صعودی را پشت سر گذاشته که نشان از وضعیت مطلوب پرتفو و سیاست‎های مناسب سرمایه‎گذاری دارد.

البته «گوهران» از فرصت ایجاد شده در سال جاری استفاده کرده و هم زمان با رشد قیمت سهم‎ها در مقطعی از سال، اقدام به فروش سهام شرکت‎ها نموده است. در نتیجه آن، سود خالص شرکت رشد کرده است.

معاملات این سهم در سال مالی اخیر چندان همگام با خالص ارزش دارایی‎ها (NAV) حرکت نکرد. به این ترتیب، قیمت سهم همواره کمتر از NAV بوده و حتی زمانی که AV با شتاب بالا رشد کرده، قیمت سهم چنان شتابی به خود نگرفت و فاصله این دو بیش از گذشته شد و در پایان آذر ماه هر سهم در 55 درصد NAV معامله گردید.

شرکت «سرمایه‎گذاری گوهران امید» امروز به مصاف مجمع سالانه می‎رود. سهامداران این شرکت در جریان باشند که در سال‎های قبل حدود 50 درصد سود تحقق یافته به صورت نقدی بین سهامداران تقسیم گردید. البته در سال گذشته سنت شکنی کرد و تقسیم سود 66 درصدی تصویب شد. به نظر می‎رسد در مجمع پیشرو نیز حوالی 170 ريال احتمالا به عنوان سود نقدی درنظر گرفته شود.

شایان ذکر است که «گوهران» همچنان از سال مالی گذشته 247 میلیارد ريال سود سهام بدهکار است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر