دوشنبه ۰۸ تير ۱۳۸۸ - ۰۹:۱۸
پیش بینی یک اتفاق:

« سونامی 10 » در راه بورس تهران

رشد قابل توجه قیمت سهام این شرکت ها به جهت حمایت از سیاست های دولت احمدی نژاد و نشان دادن تاثیر مثبت این سیاست ها بر بازار سرمایه از جمله اتفاقاتی است که نه تنها شاخص بورس را به دوران اوج باز خواهد گرداند بلکه روزهای بسیار خوشی پیش چشمان سهامداران این شرکت ها که اغلب هم تاثیر گذار بر شاخص می باشند و سهامداران زیادی را هم دارد می تواند ترسیم نماید.
کد خبر : ۲۱۴۶۱

با نزدیک شدن به انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری کشور هر روز بر تعداد افرادی که حمایت خود را از یک کاندیدای مشخص اعلام می کردند اضافه می شد به طوری که این موضوع در روزهای پایانی نزدیک شدن به برگزاری انتخابات آنچنان شدت گرفت که کار به داخل خود دولت هم کشیده شد و افرادی که خود جز مسئولین دولتی کشور بودند حمایت خود را از یک کاندیدا اعلام نمودند که البته بعضاً این کاندیدا شخصی غیر از محمود احمدی نژاد بود.

بنا بر گزارش بورس نیوز ؛ بحث حمایت ها از داخل اقشار عامی جامعه آغاز شد و تا دانشگاه ها، سازمانها و نهادهای دولتی هم پیش رفت . این موضوع در دوره های گذشته هم به چشم می خورد اما تفاوت این دوره با دوره های قبلی یکی شدت بیش از حد این موضوع و دیگری حمایت تعداد بیشتری از مسئولین دولتی از کاندیدایی غیر از رییس جمهور وقت بود که البته این افراد بعضا در گفتگوهای خود دلایلی را برای این امر بیان می کردند که یکی از آنها اطمینان از بدست گرفتن کرسی ریاست جمهوری توسط کاندیدای مورد نظرشان بود.

اما با مشخص شدن نتیجه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تمامی معاملات این افراد بر هم خورد و این موضوع سرآغاز پیش آمدهایی شد که می توان از آن به سونامی 10 به جهت تغییر مدیران نام برد که می تواند تغییرات قابل توجهی را در سطح کلان مدیران دولتی رقم زند.

بر اساس این گزارش شروع این سونامی آنطور که از شواهد بدست می آید از وزارت نفت آغاز شده است . به طوری که در اخبار روزهای گذشته خبر برکناری ترکان معاون وزیر نفت موضوع قابل توجه و قابل بحث محافل شده بود اما این موضوع در وزارت نفت به برکناری معاون وزیر ختم نشد و ادامه آن انتشار خبری مبنی بر برکناری کرباسیان مدیر عامل صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت طی اخبار امروز بود.

از سوی دیگر جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی دولت نهم که جز وزرای پر حاشیه دولت نهم بود و به نوعی می توان از وی به عنوان عامل اصلی بر کناری دکتر مظاهری رییس سابق بانک مرکزی نام برد در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها اعلام داشته است که وی دیگر وزیر کابینه دولت دهم نیست .

شایان ذکر است که افراد مذکور در زمان انتخابات بطور صریح و یا پشت پرده از کاندیدایی غیر از محمود احمدی نژاد حمایت کرده بودند و یا شخصی همانند جهرمی سیاست های خود را جدا از محمود احمدی نژاد دانسته و حتی بحث کاندیداتوری خود وی نیز در انتخابات مطرح بود.

بنا بر گزارش بورس نیوز ؛ آنچه که در موضوع مذکور قابل تامل و توجه است تاثیرات و تبعات رسیدن این سونامی به بازار سرمایه کشور است. چرا که تعداد مدیرانی که چه بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم در بورس کشور فعال می باشند و محمود احمدی نژاد را حمایت نکردند کم نبودند.
 
یکی از این مدیران دکتر عبده تبریزی مدیر عامل شرکت تامین سرمایه نوین و نیز صاحب امتیاز یکی از روزنامه های کشور است که ایشان در زمان انتخابات بطور صریح از میر حسین موسوی حمایت کرد و سیاست های دولت نهم را در مباحث اقتصادی به شدت مورد انتقاد قرار داد .

همچنین مدیران چند شرکت حقوقی فعال در بازار سرمایه نیز که اغلب در هیات مدیره آنها دولتی ها نیز حضور دارند در انتخابات ریاست جمهوری مواضع گوناگونی که اغلب هم انتقاد از سیاست های دولت نهم بود اتخاذ کردند .

اگرچه برخی از این مدیران همانند عبده تبریزی در بخش خصوصی فعال هستند ولی احتمال اینکه سرنوشتی همانند طالبی مدیر عامل بانک پارسیان برای آنها رقم بخورد وجود دارد.

از همین رو پیش بینی می شود سونامی تغییر مدیران بورسی آنهم در سطح قابل توجه و محسوسی در راه بورس تهران باشد که اثرات آن نیز تاثیر مستقیم بر شاخص بورس خواهد داشت.

از سویی دیگر بالاترین مقام مدیریتی بورس کشور که همان رییس سازمان بورس می باشد اگر چه در زمان انتخابات حمایت خاصی از چهار کاندیدای ریاست جمهوری نداشت که البته سیاست درستی هم بود ولی برخی اظهار نظرها و صحبت های این مقام مسئول بطور واضح جهت گیری وی به سمت رییس جمهور فعلی کشور که برای دهمین دوره نیز انتخاب شده است را نشان می دهد ، صحبت های روزهای اخیر مبنی بر عدم تاثیر انتخابات بر بورس از جمله این موارد است که این موضوع نیز با توجه به همسو بودن سیاست های رییس سازمان بورس با دولت منتخب می تواند تا حدی تاثیر مثبت بر بازار سرمایه داشته باشد. 

اما از آنجایی که غیر قابل پیش بینی بودن از جمله ویژگیهای بارز دولت احمدی نژاد می باشد که در گذشته نیز بارها با تغییر وزرای نزدیک به وی ثابت شده است می توان تغییر رییس سازمان بورس را یکی از احتمالات موجود در سیاست های دولت دهم عنوان کرد هر چند که طبق قانون ، دوره ریاست رییس سازمان بورس 5 سال است.

اما مهمترین نکته در اتفاق مورد نظر حمایت قاطع و با قدرت یکی از شرکت های سرمایه گذاری فعال از بورس با توجه به مشخص شدن نتیجه انتخابات است که ارتباط نزدیکی هم با دولت احمدی نژاد دارد .

 گفته می شود با تایید نهایی شورای نگهبان و تمام شدن حجت بر جامعه نسبت به سالم بودن انتخابات اخیر و ابقاء محمود احمدی نژاد به سمت ریاست جمهوری کشور ، این شرکت سرمایه گذاری به حمایت همه جانبه سهام شرکت هایی خواهد پرداخت که سهامدار آنها بوده و در هیات مدیره آنها عضو دارد.

از همین رو رشد قابل توجه قیمت سهام این شرکت ها به جهت حمایت از سیاست های دولت احمدی نژاد و نشان دادن تاثیر مثبت این سیاست ها بر بازار سرمایه از جمله اتفاقاتی است که نه تنها شاخص بورس را به دوران اوج باز خواهد گرداند بلکه روزهای بسیار خوشی پیش چشمان سهامداران این شرکت ها که اغلب هم تاثیر گذار بر شاخص می باشند و سهامداران زیادی را هم دارد می تواند ترسیم نماید.
 
بطوری که گفته می شود مدیرانی جایگزین مدیران بر کنار شده احتمالی بورس خواهند شد که به سیاست های این شرکت سرمایه گذاری بسیار نزدیک می باشند از همین رو با توجه به مطالب گفته شده شاید خبری که طی روزهای گذشته مبنی بر « تصمیم گیری درباره واگذاری 5 درصد از سهام بنگاه ها به مدیران همان بنگاه ها » منتشر شد قابل توجه و تامل بیشتری باشد.

بر اساس گزارش بورس نیوز شاید یک دست و همسو شدن مدیران اغلب شرکت های حقوقی و سرمایه گذار بورسی در آینده ای نزدیک هم حال و هوای بازار سرمایه را عوض می کند و هم ممکن است تاثیراتی بر سود سهام عدالت داشته باشد.

به همین علت شاید نگهداری سهام شرکتهایی که این شرکت سرمایه گذاری جز سهامداران عمده و هیات مدیره آنها می باشد سود آوری خوبی هر چند تصنعی را نصیب سهامدارانش کند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر