فعالترین سهامداران بورس چه سهامی می خرند ؟
در حالیکه نزدیک به 9 ماه و 17 روز از سال 88 می گذرد شاهد تغییرات فراوان و نوسانات زیادی درسهام اغلب شرکتهای بورسی می باشیم اما برخی از سهام شرکتها در این بین علاوه بر نوسانات قیمتی شاهد افزایش حجم معاملات نیز بوده اند که این امر به سبب جابجایی سهامداران عمده یا فعالیتهای سهامداران حقوقی به جهت افزایش یا کاهش میزان سهام شر کت های مورد نظر بوده است .
بر اساس گزارش بورس نیوز ؛ هم اکنون در بازار سرمایه کشور بیش از 24 شرکت حقوقی فعال وجود دارد که هر کدام بر سهام یک یا چند شرکت خاص مشغول به فعالیت بوده و اقدام به افزایش یا کاهش میزان سهام خود نموده اند . بر همین اساس قصد داریم تا در بین سهامداران فعال در بورس فعال ترین آنها را معرفی و به بررسی وضعیت پرتفوی آنها بپردازیم .
بنا بر این گزارش در بین سهامداران فعال یاد شده هم اکنون دو شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا ، سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران و نیز موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر حضور فعال تری در برخی سهام موجود در بورس داشته اند.
بر همین اساس سه شرکت موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر طی مدت مذکور فعالیت خود را بر سهام سه شرکت بیمه البرز ، دارویی سبحان و داروسازی کوثر افزایش داده است بطوریکه این موسسه هم اکنون به ترتیب 1.9 درصد ، 2.5 درصد و 1.16 درصد از سهام شرکتهای مذکور را در اختیار دارد و در هر سه شرکت اقدام به افزایش میزان سهام موجود در پرتفوی خود نموده است .
اما دومین سهامدار حقوقی فعال بورس شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران می باشد که طی مدت مذکور بر سهام سه شرکت بیمه البرز ، بانک پارسیان و توسعه معادن روی بیش از دیگر شرکتهای موجود در پرتفوی خود فعالیت داشته است.
گفتنی است در حال حاضر این شرکت 6 درصد از سهام بیمه البرز ، 5.6 درصد از سهام بانک پارسیان و 4 درصد از سهام شرکت توسعه معادن روی ایران را در اختیار دارد که به جز سهام شرکت توسعه معادن روی ایران در دو شرکت بعدی اقدام به افزایش درصد سهامداری خود نموده است و تنها در شرکت توسعه معادن روی اقدام به کاهش میزان سهام خود نموده است.
همچنین آخرین سهامدار فعال بورس شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا می باشد .
این شرکت که به عنوان سهامدار گروه خودرویی در بورس شناخته می شود بیشتر فعالیت خود را معطوف گروه شرکتهای خودرویی نموده است اما بنظر می رسد حضور این شرکت در سهام سه شرکت سایپا ، پارس خودرو و ایران خودرو بیش از بقیه شرکتها بوده است .
هم اکنون شرکت سرمایه گذاری رنا با افزایش میزان سهامدار خود دارای 2.1 درصد از سهام پارس خودرو ، 4.7 درصد از سهام سایپا و 2.3 درصد از سهام ایران خودرو می باشد.
بر اساس گزارش بورس نیوز ؛ آنچه از بررسی فعالیت سهامداران حقوقی فعال بورس بدست می آید آنست که یک ناهمگونی بین تصمیمات حقوقی های فعال با حقیقی های بورس وجود دارد بطوریکه تفکر این افراد کاملاً هم جهت با یکدیگر نیست که البته انتظاری هم از همسو بودن دیدگاه آنها نمی رود. بطوریکه این حقوقی ها زمانی اقدام به خرید سهام بیمه البرز نموده اند که حقیقی های بورس در حال فروش سهام این شرکت بودند یا در گروه دارویی حقیقی ها فعلاً نظری بر سرمایه گذاری در سهام یک شرکت خاص از این گروه ندارند اما این در حالی است که دارویی سبحان و دارویی کوثر تعداد سهامشان در پرتفوی موسسه صندوق عشایر افزایش یافته است .
در پایان بورس نیوز قصد دارد تا طی اخبار آتی به بررسی میزان سود آوری پرتفوی این سه شرکت حقوقی فعال در بورس بپردازد.