سه‌شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۹
تحلیل ۴ صندوق برتر درآمد ثابت؛

بهترین صندوق‌های درآمد ثابت در سال ۱۴۰۴

صندوق درآمد ثابت یا همان Fixed Income یک نوع صندوق مشترک است که بخش زیادی از دارایی تحت مدیریت (AuM) خود را (۷۰ تا ۹۰ درصد سرمایه جذب شده) در اوراق با درآمد ثابت، سپرده‌های بانکی و سایر دارایی‌های ریسک گریز دیگر سرمایه گذاری می‌کند.
کد خبر : ۲۹۴۱۳۲

به گزارش بورس نیوز، ۴ صندوق درآمد ثابت فیروزا، افران، سپر و لبخند را در واچ لیست سرمایه گذاری ۱۴۰۴ قرار داد؛ چرا که عملکرد مطلوب و موقعیت مناسبی دارند.

صندوق درآمد ثابت یا همان Fixed Income یک نوع صندوق مشترک است که بخش زیادی از دارایی تحت مدیریت (AuM) خود را (۷۰ تا ۹۰ درصد سرمایه جذب شده) در اوراق با درآمد ثابت، سپرده‌های بانکی و سایر دارایی‌های ریسک گریز دیگر سرمایه‌گذاری می‌کند. در حال حاضر ۸۶ صندوق درآمد ثابت پذیره نویسی شده که ETF قابل معامله هستند و از لحاظ عملکرد و جایگاه جهت سرمایه‌گذاری مورد بررسی قرار می‌گیرند. این نوع صندوق‌ها ریسک قیمت و ضرر و زیان ندارند؛ اما با توجه به نرخ تورم، رقبا و هزینه فرصت‌های از دست رفته باید مراقب باشیم تا سودی کمتر از بازده مورد انتظار دریافت نکنیم.

اگر صندوق درآمد ثابتی کمتر از میانگین کل گروه سود پرداخت کرد، ارزش خالص دارایی یا نقدشوندگی کمی داشت، توصیه می‌شود سریعا پول خود را خارج کرده و سراغ صندوق‌های بهتر بروید. دلیل ترک اینگونه صندوق‌ها واضح است؛ زیرا عملکرد ضعیف و پرریسک دارند که ممکن است منجر به زیان یا به خطر افتادن سرمایه کاربران شود. نرخ تورم بیش از ۵۰ درصد، میانگین صندوق‌های درآمد ثابت ۳۰ درصد و اوراق بدهی اخزا ۳۲ درصد می‌باشد که با شرایط اقتصاد خرد، روند مذاکرات و بازار‌ها به نظر می‌رسد اختصاص ۲۰ الی ۳۰ درصد از وزن پرتفوی به اوراق درآمد ثابت معقول باشد.


۱- ارمغان فیروزه آسیا (فیروزا)


صندوق درآمد ثابت فیروزا تحت مدیریت گروه مالی فیروزه، یکی از موفق‌ترین صندوق‌های گروه می‌باشد که با ۱۵ همت NAV در جایگاه ششم از بین هشتاد و شش ETF قابل معامله بورس قرار دارد. این صندوق نقدشوندگی بسیار بالایی دارد؛ به طوری که شاخص NVT آن به ۱۱ واحد و ارزش معاملات به ۱.۴ همت رسیده که نسبت به رقبا، نقدشونده‌تر و عمق سفارشات بالاتر است! بازده ۶ماهه فیروزا ۱۵.۶ درصد و یک ساله ۳۲.۷ درصد به ثبت رسیده که در مقایسه با رقبا، کف بازده مورد انتظار را حفظ کرده و حتی بیشتر از آن پرداخت می‌شود.

صندوق ارمغان فیروزه آسیا ۷ سال و ۴ ماه سابقه فعالیت دارد که یکی از قدیمی‌ترین‌های بازار در دسته بندی خود محسوب میشود؛ زیرا صندوق‌های درآمد ثابت رتبه بالای دیگر که نهاد مالی معتبری پشت آن‌ها ایستاده، عمر کمتری دارند. جالب است بدانید نرخ بازگشت سرمایه (ROI) صندوق از ابتدای فعالیت ۴۸۲ درصد می‌باشد که با توجه به سابقه فعالیت آن، دقیقا ۵.۵ درصد بازده ماهانه به سرمایه گذاران پرداخت شده است. بین ۴ صندوق برتر درآمد ثابت که از جوانب مختلف مورد بررسی قرار گرفته‌اند، فیروزا بیشترین رشد دارایی را در این دو سال تجربه کرده و NAV خود را از ۱۷۳۲ میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۳۱۲۲ میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۳ رسانده که افزایش ۶۵۸ درصدی را نشان می‌دهد.


۲- افرا نماد پایدار (افران)


افران با ۲۳ همت ارزش بازار، بزرگ‌ترین ETF قابل معامله به حساب می‌آید که ۱۵۵۹ میلیارد تومان ارزش معاملات دارد و نسبتا سفارشات عمیقی را تجربه می‌کند. این صندوق شش ماهه ۱۵.۸ درصد و یک ساله ۳۳ درصد سود تحقق یافته را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین گروه بالاتر است. افران، تحت مدیریت مشاور سرمایه گذاری ترنج است که ۵ سال و ۱ ماه سابقه فعالیت دارد و با توجه به شاخص ROI ماهانه ۴ درصد سود مرکب به کاربران پرداخت کرده است. این صندوق از لحاظ نقدشوندگی اوضاع خوبی دارد؛ چرا که علاوه بر ارزش معاملات بالا، نسبت تراکنش به ارزش بالایی هم دارد که گردش نقدینگی قابل توجهی را نشان میدهد.

افران هم مانند فیروزا حجم بالایی اوراق مشارکت دارد تا ریسک را نسبت به سپرده محور‌ها کمی افزایش داده و میزان پرداخت سود را با تنوع دارایی بیشتر کند. ترکیب دارایی صندوق افران به این شکل است که ۳۸ درصد از وزن پرتفوی را به سپرده بانکی، ۴۸ درصد اوراق مشارکت و ۸ درصد سهام اختصاص داده است. گرچه این صندوق رشد بالایی از نظر NAV یا سود پرداختی ندارد، اما به دلیل سرمایه چشمگیری که جذب کرده است، جایگاه اول را از آن خود کرده و با ثبات بیشتری فعالیت می‌کند.


۳- سپر سرمایه بیدار (سپر)


صندوق درآمد ثابت سپر، تحت مدیریت سبدگردان اقتصاد بیدار است که با ۲۱ همت NAV دومین صندوق برتر بازار در دسته بندی ETF‌های قابل معامله میباشد. سپر سرمایه بیدار، گرچه نقدشوندگی پایین تری نسبت به دو صندوق بالا دارد، اما باز هم ۶۶۹ میلیارد تومان ارزش معاملات، رقم کمی نیست! از طرف دیگر، این صندوق بیشترین سود را پرداخت می‌کند؛ به طوری که بازده ۶ ماهه آن ۱۶.۹ درصد و یک ساله ۳۴.۲ درصد به ثبت رسیده است. با توجه به اینکه ۴۹ درصد دارایی سپر را سپرده بانکی و ۳۹ درصد دیگر را اوراق مشارکت تشکیل می‌دهد، عملکرد مدیران در چینش پرتفوی و ترکیب دارایی مطلوب به نظر می‌رسد. ارزش خالص دارایی صندوق طی دو سال اخیر به میزان ۳۵۳ درصد افزایش یافته که روند رو به رشد سبدگردان و صندوق را نشان می‌دهد.


۴- لبخند فارابی (لبخند)


صندوق لبخند با ارزش بازار ۱۳ هزار و ۲۵۱ میلیاردی، هفتمین ETF قابل معامله برتر در کل بازار می‌باشد که ۸۲۶ میلیارد تومان ارزش معاملات دارد. در حالت کلی، صندوق درآمد ثابتی که بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش معاملات داشته باشد، نقدشوندگی و جریان نقدینگی بالایی دارد. این صندوق درآمد ثابت با NVT تقریبا ۱۶ واحد و ۳۳.۲ درصد بازده سالانه، یکی از گزینه‌های مناسب جهت سرمایه‌گذاری و پوشش ریسک است. لبخند تقریبا نصف به نصف، سپرده بانکی و اوراق مشارکت دارد که تعادل را در پرتفوی برقرار کرده و ثبات پرداخت سود را ترجیح میدهد. لبخند فارابی، پس از فیروزا بیشترین رشد دارایی را در بین ۴ صندوق معرفی شده تجربه کرده و ۲ همت را به ۱۱.۴ همت رسانده است که نشانگر افزایش ۴۶۱ درصدی می‌باشد.

هادی بهرامی_ پژوهشگر بازار سرمایه

اشتراک گذاری :
ارسال نظر