سه‌شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۴
پاسخی به اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران؟

به نام ایثارگران، به کام سودجویان خودرو

بلاتکلیفی بسیاری از جانبازانی که متقاضی خرید خودرو‌های وارداتی بودند کار را به اعتراض مقابل وزارت صمت کشانده است این درحالی است که جانبازان هزینه خودرو را به طور کامل پرداخت کرده‌ اما شرکت‌های واردکننده خودرو بهانه‌های مختلفی برای تحویل خودرو به آنها دارد.
کد خبر : ۲۹۴۳۰۷

به گزارش بورس‌نیوز، اعتراضات جانبازان به عدم دریافت خودروهای وارداتی شدت گرفته و به تجمعات مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت کشیده شده است. در حالی که شرکت‌های واردکننده با دریافت کامل وجوه، در تحویل خودروها تأخیر دارند و این مسئله باعث شده است جانبازان ماه‌ها در انتظار دریافت خودروهای ثبت‌نامی خود باشند.

سال گذشته وزیر صمت وعده داده بود که پیگیری‌های لازم برای خودروهای وارداتی جانبازان انجام خواهد شد. اما با گذشت زمان و تصویب قانون بودجه که به واردات خودرو برای جانبازان اشاره شده بود، آیین‌نامه اجرایی آن با تأخیر زیاد نهایی و ابلاغ شده و هنوز بسیاری از جانبازان پس از ثبت‌نام و پرداخت وجوه، خودروهای خود را دریافت نکرده‌اند.

 

آیا قیمت خودروهای وارداتی جانبازان تغییر می‌کند؟

 

ابهام در فرآیند واردات و تخصیص ارز مسائلی را در راستای اجرای این طرح مطرح کرده است. یکی از جانبازان در این باره به بورس‌نیوز گفت: «در اوایل آذرماه ۱۴۰۳ مبلغ کامل خودرو را پرداخت کرده‌ام، اما هنوز موفق به دریافت آن نشده‌ام در حالی که شرکت واردکننده وعده تحویل خودرو ظرف سه هفته را داده بود.»

 

بدعهدی شرکت‌های واردکننده به خاطر سود بیشتر

 

شرکت‌های واردکننده به دلایل مشخصی برای تأخیرها اشاره نکرده‌اند، اما به نظر می‌رسد مشکلاتی مانند ترخیص گمرکی و کمبود تجهیزات استاندارد باعث کندی ورود این خودروها شده است. همچنین، به گفته شرکت‌های واردکننده، تخصیص ارز به این شرکت‌ها با محدودیت‌هایی مواجه بوده که فرآیند واردات را مختل کرده است. احتمال دارد برخی شرکت‌ها به خاطر افزایش قیمت خودروهای وارداتی از تحویل خودروها خودداری کنند تا بتوانند با قیمت‌های جدید سود بیشتری کسب کنند.

 

بازی بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمین دلالان

 

سوالی که در این بین مطرح می‌شود این‌است که تخصیص منابع محدود ارزی کشور و هزینه‌های واردات این خودروها که به گفته بررسی‌های میدانی غالباً به دلالان می‌رسد، چه بهره‌ای برای جانبازان دارد؟ آیا این اقدام به معنای دلال‌پروری نیست؟ تا چه زمانی باید نگاه به خودرو به عنوان یک سرمایه باشد؟

بیشتر خودروهای وارداتی جانبازان شامل خودروهای لوکس (مانند بنز، بی.ام.و، آئودی، پورشه و ...) است که به نظر نمی‌رسد مصرف مستقیم برای جانبازان داشته باشد. همچنین، تأمین قطعات و سوخت باکیفیت برای این خودروها در شرایط اقتصادی کنونی با چالش‌هایی مواجه است و مصرف این خودروها محدود به یک درصد از جامعه ایران می‌شود.

اگر بنیاد شهید و امور ایثارگران قصد دارد منابع مالی عمومی ایران و ارزهای محدود را به نفع افراد تحت پوشش خود تخصیص دهد، بهتر است این منابع را در قالب تسهیلات درمانی بلندمدت، اشتغالزایی، کارآفرینی و خرید مسکن در نظر بگیرد تا به جای سود میلیاردی که به جیب دلالان می‌رود، نگرش جامعه نسبت به جانبازان مثبت‌تر شود.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر