تحول در بانکها به سمت تخصصی شدن پیش میرود
به گزارش بورس نیوز، محمدرضا فرزین در همایش سیاستهای پولی و ارزی که از سوی خبرگزاری بورسنیوز برگزار شد، اظهار کرد: این همایش یکی از رویدادهای تاریخی کشور به شمار میرود که نقش بسیار مهمی در تولید فکر و ایده و برنامهریزی دارد.
وی با اشاره به اضافه شدن کارگاههای تخصصی به همایش در سالهای اخیر، تأکید کرد که این اقدام به توسعه دانش کمک میکند و افزود: همایش امسال تفاوتهای قابل توجهی با سالهای گذشته دارد؛ زیرا ما در حال حاضر با تعدادی از قوانین جدید مواجه هستیم، از جمله قانون جدید بانک مرکزی و قانون برنامه هفتم که وظایف گستردهای را بر عهده نظام بانکی و سیاستگذار پولی قرار میدهد.
فرزین گفت: ما سالها در شرایطی بودهایم که تکانههای زیادی به طور برونزا به اقتصاد وارد شده است و بخش عمدهای از تصمیمات ما در فضای عدم قطعیت اتخاذ شده است. این موضوع کار را برای بانک مرکزی دشوار کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: در سال گذشته، تکانههایی که میتوانست در یک دوره ۱۰ ساله رخ دهد، در یک سال اتفاق افتاد و هر هفته با یک تکانه جدید روبرو بودیم.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در بخش پولی و بانکی، عدهای معتقدند که مقررات مانع رشد و سودآوری میشود، اما برعکس، مقررات قوی مانع از رشد نیست. ثبات مالی یک نعمت پنهان است و باید از آن مراقبت کنیم.
فرزین با اشاره به قانون جدید بانک مرکزی که در شرایط ناپایداری و تغییر دولت اجرایی شده، گفت: این قانون چند محور دارد و برخی مواد آن وظایف توسعهای را به بانک مرکزی محول کرده است؛ همچنین تغییراتی در ترکیب اعضای ساختارها نیز صورت گرفته است.
او ضمن اشاره به اینکه تغییرات اساسی در نظام بانکی در سالهای آتی پیشبینی میشود، تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم نیز تغییراتی وجود دارد و تخصصی کردن بانکها در این قانون مورد توجه قرار گرفته است؛ در نتیجه، شش نوع بانک خواهیم داشت و اساسنامه بانکها نیز دستخوش تغییرات اساسی خواهد شد.
وی افزود: یکی از مهمترین برنامههای ما تأمین مالی جهش تولید برای سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط است که در این زمینه با ضعفهایی مواجه هستیم. نظارت ما بر مصرف تسهیلات باید تقویت شود، که البته در این زمینه نیز با چالشهایی رو به رو هستیم. از فروردین ماه، حساب جهش مالی تولید را به صورت آزمایشی در بانک ملی راهاندازی کردهایم.
رئیس کل بانک مرکزی از کاهش سرمایهگذاری و تأمین مالی خارجی خبر داد و گفت: این موضوع باید در کشور تقویت شود و تلاش ما بر این است که به افرادی که رفتار شفاف دارند در تأمین مالی کمک کنیم.
وی همچنین در ادامه سخنان خود گفت: از سال گذشته فروش اوراق مرابحه ارزی را آغاز کردیم و امسال برای فروش ۲ میلیارد دلار اوراق صکوک ارزی آمادگی داریم. از تمام ظرفیت مرکز مبادله برای این کار استفاده خواهیم کرد. همچنین تأمین مالی زنجیرهای را توسعه خواهیم داد و امسال ۴۸۵ همت منابع در اختیار تأمین مالی زنجیرهای قرار خواهیم داد؛ اوراق گام، برات الکترونیکی و فکتورینگ از جمله برنامههای توسعهای امسال است.
انتهای پیام/