بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۱
رئیس کل بانک مرکزی:

طرح‌های ویژه‌ای برای بهبود نظام بانکی در دست داریم

طرح‌های ویژه‌ای برای بهبود نظام بانکی در دست داریم
رییس کل بانک مرکزی گفت: برنامه‌های مشخصی برای اصلاح نظام بانکی داریم که از همان تعطیلات عید برنامه ها را نهایی کردیم و کار یک‌ بانک‌ را بصورت آزمایشی در عید اغاز کردیم.
کد خبر : ۲۹۴۲۴۶
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، محمدرضا فرزین در مراسم صدسالگی بانک سپه اظهار داشت: تمامی افراد از زمان تولد تا زمان مرگ با نظام بانکی در ارتباط هستند و این نظام نقشی تعیین‌کننده در ارائه تصویری مثبت از اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

وی در ادامه بیان کرد: نظام بانکی با گروه‌های سنی مختلف تعامل دارد و توسعه آن می‌تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند. مدیران بانک سپه از پیشگامان صنعت بانکداری در کشور بودند و این بانک‌ها نقش اصلی در توسعه اقتصادی را ایفا کرده‌اند. به‌طور کلی، اکثر نوآوری‌هایی که در یک قرن گذشته در کشور ظهور کرده‌اند، از بانک‌های ملی و سپه نشأت گرفته‌اند و حتی بانک مرکزی هم بر اساس این بانک‌ها شکل گرفته است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تأثیر بانک سپه در صنایع مختلف افزود: سال ۱۴۰۴ نقطه عطفی در نظام بانکداری خواهد بود، زیرا قانون برنامه هفتم، برنامه‌هایی را برای دو سال اول تعیین کرده که ما موظف به اجرای آن‌ها هستیم.

وی همچنین گفت: برنامه‌های مشخصی برای اصلاح نظام بانکی داریم که از تعطیلات عید به صورت نهایی تنظیم شده و کار یک بانک را به صورت آزمایشی در این ایام آغاز کردیم.

فرزین به تأمین مالی تولید از طریق نظام بانکی اشاره کرد و گفت: اگر روش‌های تأمین مالی را توسعه دهیم، قطعاً سرمایه‌گذاری در کشور تقویت خواهد شد. طرحی که آغاز کرده‌ایم، به‌صورت هدفمند تأمین مالی را انجام می‌دهد. آسیب‌شناسی نشان می‌دهد که پول به درستی در محل خود قرار نمی‌گیرد و کارایی آن کاهش می‌یابد، بنابراین برنامه‌ای داریم که به‌طور هدفمند منابع مالی را به بنگاه‌های کوچک نیز هدایت کنیم. طرح آزمایشی برای سه ماه در بانک ملی شروع شده است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: منابع مالی که برای سرمایه در گردش به بنگاه‌ها تخصیص می‌یابد، باید به تولید و نیازهای آنها کمک کند و جزئیات این طرح را در هفته آینده به‌طور مفصل توضیح خواهیم داد.

فرزین گفت: بخش عمده‌ای از تسهیلات بانکی به بنگاه‌های بزرگ اختصاص می‌یابد، به همین دلیل دفتری برای کنترل تسهیلات واحدهای بزرگ در بانک راه‌اندازی خواهد شد.

وی به تخصصی کردن بانک‌ها و تقسیم آن‌ها به شش گروه مطابق قانون برنامه هفتم اشاره کرد و افزود: بانک‌ها باید تخصصی شوند و در حوزه‌های مشخص خود فعالیت کنند. در حال حاضر، اکثر بانک‌ها به‌صورت عمومی عمل می‌کنند و در رقابت بر سر نرخ سود به شدت درگیر هستند. امسال شروع به تدوین اساسنامه‌ها خواهیم کرد تا در مدت دو تا سه سال، هر بانک را در جایگاه تخصصی خود قرار دهیم.

فرزین به وظایف خاص بانک‌ها اشاره کرده و گفت: هر بانک باید در حوزه تخصصی خود فعالیت کند و به جای مدیریت بنگاه، باید آن را خلق و واگذار کند. هدف ما رشد بانک‌های قرض‌الحسنه و توسعه فرهنگ آن‌هاست.

وی به کفایت سرمایه بانک‌ها اشاره کرد و بیان کرد: بانک سپه نیز با همان چالش مواجه است و مجموع سرمایه بانک‌ها ۳۳۰ همت بوده که عملاً کفایت سرمایه آن‌ها منفی است. حتی اگر تمام تحریم‌ها رفع شود، با این صورت‌های مالی هیچ کاری ممکن نخواهد بود. بانک‌ها باید از نظر سلامت مالی آماده همکاری با بانک‌های جهانی شوند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: ناترازی نظام بانکی ناشی از ورشکستگی نیست، بلکه ناشی از عدم وجود نقدینگی لازم است. به همین منظور، تمامی بانک‌ها را موظف به افزایش سرمایه کردیم و حداقل سرمایه بانک‌ها باید ۲۰ همت باشد.

وی همچنین درباره اضافه برداشت نظام بانکی گفت: این موضوع بخشی ناشی از مطالبات از دولت است. با افزایش فشار تأمین مالی بر نظام بانکی به دلیل تحریم‌ها، اضافه برداشت افزایش یافته است. امسال حداقل ۲۰۰ همت از این اضافه برداشت را کاهش خواهیم داد.

فرزین تأکید کرد: بانک‌ها ورشکسته نیستند، اما مشکل ناترازی نقدینگی دارند که باید حل شود. برای بانک سپه نیز برنامه‌های اصلاحی داریم و بر مسئله پولشویی نظارت ویژه‌ای داریم.

وی در خصوص وضعیت مالی بانک سپه افزود: این بانک ۲۲۶ همت مطالبات از دولت و ۸۵ همت زیان انباشته دارد و بخش عمده‌ای از اضافه برداشت بانک سپه به دلیل مطالبات از دولت است. دولت باید تکلیف خود را مشخص کند.

فرزین درخواست اجرایی شدن افزایش سرمایه ۲۰۰ همتی بانک‌های دولتی را مطرح کرد و گفت: اگر دولت به افزایش سرمایه توجه نکند، ما به کمک از محل سود خود خواهیم پرداخت. همچنین تاکید کرد که دولت نباید هزینه‌های خود را بر دوش بانک‌ها تحمیل کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سال جاری، سال تعیین‌کننده‌ای برای نظام بانکی خواهد بود و تمام تلاش ما معطوف به بازگرداندن بانک‌ها به استانداردهای لازم و اصلاح ناترازی نقدینگی آن‌ها خواهد بود.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر