سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷

فرزین: به زودی شاهد راه‌اندازی بازار سلف ارزی خواهیم بود

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نظام پولی و بانکی کشور درحال پوست اندازی است و باید خود را برای فضای جدید آماده کنیم، گفت: بازار سلف ارزی به زودی راه اندازی می شود
کد خبر : ۲۹۴۶۶۶

به گزارش بورس‌نیوز، محمدرضا فرزین روز دوشنبه در سی و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به اجرای قانون جدید بانک مرکزی در سال جاری بیان کرد: قوانین جدید بانک مرکزی در سال جاری تغییرات بنیادینی در نظام بانکداری و سیاست‌های بانک مرکزی به وجود خواهد آورد.

وی افزود: سال‌هاست که بانک مرکزی با چالش‌های برون‌زا در اقتصاد کشور روبرو است و در سال گذشته با توجه به تحولات سیاسی در ایران و جهان، این عدم قطعیت تشدید شده است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رویدادهای سیاسی مهمی که در سال گذشته در ایران و جهان رخ داد، گفت: تقریباً هر هفته با یک پدیده غیرمنتظره مواجه بودیم و بنابراین در فضایی پر از عدم قطعیت و نااطمینانی قرار داشتیم.

فرزین با تأکید بر اهمیت درک صحیح از تاب‌آوری، توضیح داد: مقررات نباید مانع رشد باشند، بلکه باید زمینه‌ساز آن باشند. ثبات مالی یک نعمت ارزشمند است که باید از آن حفاظت شود.

وی محورهای قانون جدید بانک مرکزی را شرح داد و گفت: این محورها شامل اهداف، کارکردها و ساختارهایی است که تغییرات اساسی را در نظام بانکداری به همراه خواهد داشت. در قانون جدید بانکداری اسلامی که در حال نگارش است، باید مشکلات گذشته رفع شوند.

فرزین همچنین به پوست‌اندازی نظام پولی و بانکی کشور اشاره کرد و افزود: باید خود را برای شرایط جدید آماده کنیم و بانک مرکزی تأمین مالی در راستای جهش تولید، به ویژه در کسب‌وکارهای کوچک را در برنامه دارد.

وی با تأکید بر لزوم کنترل مصرف تسهیلات در نظام بانکی، اظهار داشت: برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که تسهیلات به درستی به هدف خود برسد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در بخش سرمایه‌گذاری و تأمین مالی خارجی کاهش قابل توجهی را شاهد هستیم و سیاست بانک مرکزی حمایت از افرادی است که رفتار بانکی سالم دارند.

فرزین همچنین به حرکت بانک‌ها به سمت تخصصی شدن اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی در سال جاری می‌تواند ۲ میلیارد دلار اوراق صکوک ارزی منتشر کند و در این زمینه از تمامی ظرفیت‌های مرکز مبادله استفاده خواهد کرد.

وی به دنبال توسعه تسهیلات زنجیره‌ای است و اعلام کرد که امسال ۴۸۵ همت منابع مالی زنجیره‌ای در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد داد و همچنین بازار سلف ارزی را به زودی در مرکز مبادله افتتاح خواهد کرد.

سی و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با حضور مدیران ارشد نظام پولی و بانکی کشور صبح امروز - ۲۲ اردیبهشت - با شعار «اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی» در مرکز همایش‌های بانک مرکزی آغاز شد و تا فردا ادامه خواهد داشت.

فرزین در پایان به اهمیت نظارت بر نحوه مصرف تسهیلات اشاره کرد و گفت: هدف ما حفظ سرمایه‌گذاری‌های موجود و فعال کردن ظرفیت‌های تولیدی کشور است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر