پنجشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۸

۹ شرط اساسی برای گسترش همکاری‌های تجاری با اوراسیا

رییس اتاق ایران با اشاره به مشکلات مربوط به گواهی‌های مبدا در تجارت با اوراسیا، گفت: ایجاد یک سازوکار مشترک میان ایران و کشورهای عضو برای صدور گواهی مبدا و ایجاد مکانیزم صدور گواهی‌های مبدا الکترونیکی، ضروری است.
کد خبر : ۲۹۵۱۴۳

به گزارش بورس‌نیوز، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در سفر هیئت تجاری ایران به روسیه در روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه، در نشست مشترک با «آندری اسلپنف» وزیر تجارت کمیسیون اقتصادی اوراسیا به بررسی چالش‌ها و مشکلات پیش روی تجارت با اوراسیا پرداخت. وی به ضعف زیرساخت‌های حمل و نقل و لجستیک اشاره کرده و گفت: خطوط ریلی و جاده‌ای کهنه و ناکافی در ایران و برخی نواحی اوراسیا مانع از تسریع در صادرات و واردات هستند.

وی همچنین به مشکلات مربوط به استانداردها و کمبود شناسایی متقابل در تجارت اشاره کرد و تصریح نمود: سخت‌گیری‌های استانداردی در برخی کشورها، صادرات برخی کالاها را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

حسن‌زاده درباره دشواری دسترسی به اطلاعات تجاری دقیق و به‌روز به عنوان یک چالش دیگر در تجارت با اوراسیا صحبت کرد و خاطرنشان کرد: فقدان شفافیت در اطلاعات تجاری، گمرکی و استانداردی باعث کاهش اعتماد و کندی در تصمیم‌گیری شرکت‌ها می‌شود.

رئیس اتاق ایران همچنین به موانع فرهنگی، زبانی و قانونی در بازاریابی اشاره کرد و گفت: عدم تطابق با ویژگی‌های بازارهای اوراسیا مانع موثری برای صادرات محصولات ایرانی است.

او در مورد نسبت نامتوازن صادرات و واردات نیز گفت: با وجود صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری ایران، واردات از اوراسیا به ۱.۷ میلیارد دلار می‌رسد و این نشان‌دهنده تراز منفی تجاری است.

حسن‌زاده به تشریح ۹ الزام برای توسعه تجارت با اوراسیا پرداخت و به مواردی نظیر برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، تقویت لجستیک و حمل‌ونقل، هماهنگی در استانداردها و شناسایی متقابل آنها، ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، حمایت از شبکه‌سازی و بازاریابی، ارائه تسهیلات مالی و مشاوره‌ای، آموزش و ارتقاء ظرفیت انسانی، اجرای دقیق قواعد مبدأ و ساده‌سازی آنها و مکانیزم حل اختلاف تجاری اشاره کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در زمینه ضرورت برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی گفت: برای آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با بازار، قوانین، و رویه‌های تجاری کشورهای عضو اوراسیا، نیاز به برگزاری نشست‌های ترویجی و آموزشی داریم.

او بر اهمیت ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری تأکید کرده و خاطرنشان کرد: برای تبادل داده‌های به‌روز درباره تعرفه‌ها، مقررات، استانداردها و قوانین گمرکی با دسترسی آسان، ضرورت ایجاد چنین پلتفرمی احساس می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

 

انتهای پیام/

این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر