يکشنبه ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵
در گفتگوی تلویزیونی شبکه خبر:

تابلوی بازار سرمایه نماد اقتصادی ایران است/ وزیر اقتصاد از بازار حمایت می کند

معاون بورس‌ها و ناشران سازمان بورس گفت: ما با کمک از فعالان بازار رصد بازار را آغاز کردیم که بازار بسته شود یا دامنه نوسان را محدود کنیم. در آن شرایط، هدفی که در نظر گرفتیم صیانت بود نه هدف نقدشوندگی و ادامه فعالیت.
کد خبر : ۲۹۶۶۷۱

به گزارش بورس نیوز، حمید یاری، معاون بورس‌ها و ناشران سازمان بورس با حضور در برنامه تلویزیونی شبکه خبر درخصوص وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: وقتی شرایط جنگ اتفاق افتاد، ما با کمک از فعالان بازار رصد بازار را آغاز کردیم که بازار بسته شود یا دامنه نوسان را محدود کنیم. در آن شرایط، هدفی که در نظر گرفتیم صیانت بود نه هدف نقدشوندگی و ادامه فعالیت. در این میان به این نتیجه رسیدیم که بازار بسته شود و تا افراد با آرامش به خانواده خود برسند و حالت ناشی از شوک رفع شود. 

وی افزود: سپس به این رسیدیم که باید فعالیت اقتصادی شکل بگیرد. هنوز برخی از شرکت‌ها حقوق پرداخت نکرده بودند بنابراین تصمیم گرفتیم که بازگشایی صندوق‌های ثابت را انجام دهیم. این کار به خوبی انجام شد. در روز اول بسیاری از افراد ابطال زدند و روز دوم همه پول خود را برگرداندند. 

یاری در این باره ادامه داد: ما می‌دانستیم که بازار بالاخره باید باز شود و حتما یک ریزش خواهد داشت. ما مدل‌های مختلف را بررسی کردیم. در بازگشایی مدل‌های مختلفی داشتیم. یکی دامنه باز و شوک عظیم که بازار به تعادل برسد و افراد بیایند که با بررسی آن به این نتیجه رسیدیم که این مدل امکان پذیر نیست.

معاون بورسی‌ها و ناشران سازمان بورس همچنین بیان کرد: مدل دیگر، مدل مثبت و منفی یک بود که متقارن نبود. مثبت و منفی یک ما را دچار سیستم فرسایشی تعادل می‌کرد وعملا سهم‌ها قفل می‌شد و تفاوتی با تعطیلی بازار نداشت؛ بنابراین نتیجه گرفتیم که با دامنه مثبت و منفی ۳ کار را آغاز کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در بحث حمایت نیز ما جلسات مختلفی را داشتیم. شورای عالی بورس متشکل از وزیر صمت، رئیس کل بانک مرکزی، نماینده دادستان و ... است که اگر قرار باشد حمایت انجام شود باید با تصمیم آنها انجام شود. حمایت انجام شد، فرایند‌ها دارد طی می‌شود. تعدادی از بانک‌ها به صندوق‌های توسعه تثبیت پول تزریق کردند. انتظار بازار این بود که همه حمایت‌ها در روز اول یا روز دوم انجام شود. 

یاری با اشاره به بسته‌های حمایتی دولت توضیح داد: دیروز و امروز با منابع خودمان ۴ همت به بازار وارد شد. امروز نیز ۱.۵ برابر آن عدد وارد خواهد شد. ظرف امروز و فردا، خبر‌های خوبی از بسته حمایتی دولت خواهد رسید. امیدوار هستیم که در روز‌های آتی بازار برگردد. 

 

 

در ادامه این گفت‌و‌گو، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: برای اولین بار نیست که در بازار سرمایه این اتفاقات می‌افتد.  حجم بازار سرمایه ما قابل مدیریت شدن است. از کل بازار ۷۵ درصد ارزش کل بازار سرمایه در اختیار بورس تهران است. تقریبا ۲۰ شرکت اصلی که در بورس هستند، ۶۰ درصد ارزش کل بازار را دارند. ۲۰ شرکت بزرگ مکلف بودند که سهام خود را جمع کنند.


پورابراهیمی افزود: نباید اجازه دهیم که بازار احساسی عمل کند. بازار شناوری چندان زیادی ندارد که اجازه دهیم هیجانی عمل کند. یک بانک ما اضافه برداشت بدون نظارت بانک مرکزی ۳۶۰ همت شده، اما بانک مرکزی با ۳۰ همت به کمک بورس نمی‌آید. بانک مرکزی باید از بورس حمایت خود را انجام دهد. بانک مرکزی نباید بخشی نگری کند. باید روز اول تصمیم درست می‌گرفتیم. اگر بانک مرکزی ۳۰ همت خط اعتباری دهد، بسیاری از فروش‌ها بر می‌گردد.

وی بیان کرد: تابلوی بازار سرمایه نماد اقتصادی ایران است. الان فصل مجامع است. یکی از مباحث مهم سود تقسیمی است که درصد آن بالا برود تا انگیزه برای نگهداری سهم ایجاد شود. همچنین، خط اعتباری کارگزاران اضافه شود.

یاری با اشاره به برنامه سازمان بورس برای ادامه راه بازار سرمایه گفت: انتظار ریزش بازار را داشتیم. انتظار مدیریت افراد نیز درست است و در روز‌های آینده بهتر خواهد شد. وزیر اقتصاد از بازار سرمایه حمایت می‌کند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر