ثبت فروش روزانه بورس انرژی به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال
به گزارش بورسنیوز، به نقل از سازمان بورس، مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران اعلام کرد که مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در این بازار به ۱۰ هزار و ۳۰ میلیارد ریال در دومین روز کاری هفته جاری رسید. این رقم ناشی از فروش داخلی و صادراتی حاملهای انرژی در بازار فیزیکی، فروش برق و معاملات انجام شده مربوط به ابزارهای مالی است.
تحلیلهای دادههای فروش ثبت شده در بورس انرژی ایران نشان میدهد که با رونق معاملات برق در بورس انرژی و محوریت فروش برق آزاد، ۷۶ درصد از ارزش روزانه بازار به بازار برق بورس انرژی ایران اختصاص داشت.
تابلو صندوق سرمایهگذاری شدر بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران در روز ۲۲ تیر میزبان دادوستد ۴۲۶ هزار و ۶۴۲ واحد صندوق سرمایهگذاری سینرژی بود که این معاملات ارزشی برابر ۸.۸ میلیارد ریال در بخش ابزارهای مالی به ثبت رسانید.
همچنین در این روز تابلو گواهی ظرفیت در بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران ۳ میلیون و ۲۲۴ هزار ورقه گواهی ظرفیت نقدی را مورد دادوستد قرار داد که این معاملات ارزشی معادل ۳۱۰ میلیارد ریال را رقم زد.
در مبادلات روز یکشنبه 22 تیرماه، رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران میزبان فروش هزار و ۹۰۰ تن محصول در زیرگروه نفت، گاز و سایر حاملهای انرژی بود که به ثبت مجموع ارزشی برابر ۶۷۰ میلیارد ریال انجامید.
شرکت شیمی بافت در این روز و طی ۲ عرضه مجزا، مجموعا هزار و ۵۰۰ تن رافینت را در قیمت پایهای برابر ۳۷۴ دلار به ازای هر تن به فروش رساند که این معاملات ارزشی برابر ۳۹۹ میلیارد ریال به ثبت رسانید و در صدر برترینها در رینگ بینالملل به لحاظ حجم و ارزش فروش قرار گرفت. همچنین شرکت شیمی بافت ۴۰۰ تن MTBE صادراتی را نیز از رینگ بینالملل به فروش رساند.
در بررسی دادههای معاملاتی ثبت شده در مبادلات روز یکشنبه رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، فروش مجموعا ۳ هزار و ۳۸۳ تن محصول در این بازار و ثبت مجموع ارزشی برابر هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال مشاهده شد.
شرکت پالایش نفت تهران هزار تن آیزوریسایکل را از رینگ داخلی در قیمت پایه به فروش رساند که این معامله ارزش ۴۱۰ میلیارد ریال را رقم زد و به این ترتیب در صدر برترین فروشهای ثبت شده در رینگ داخلی قرار گرفت.
بازار برق بورس انرژی ایران در تمامی تابلوها در روز ۲۲ تیر میزبان عرضه و دادوستد برق بود. فروش برق در تمامی بازارها مجموع ارزشی برابر ۷ هزار و ۵۹۱ میلیارد ریال را رقم زد. تابلو مشتقه برق میزبان فروش ۲۴۶.۳ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای حرارتی بزرگ مقیاس به شکل سلف بود. همچنین در تابلو برق فیزیکی ۲۵۷.۸ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای حرارتی بزرگ مقیاس به شکل فیزیکی فروخته شد. تابلو مشتقه برق سبز میزبان فروش ۶.۷ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای سبز به شکل سلف بود و در تابلو مشتقه برق سبز نیز ۵.۲ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای تجدیدپذیر به شکل فیزیکی معامله شد. تابلو مشتقه برق آزاد میزبان فروش ۵.۶ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای کوچک مقیاس و پراکنده به شکل سلف بود و تابلو فیزیکی برق آزاد نیز ۸۲ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای کوچک مقیاس و پراکنده به شکل فیزیکی عرضه کرد؛ این تابلو با ثبت ارزشی برابر ۵ هزار و ۴۹۵ میلیارد ریال بیشترین سهم را از ارزش بازار برق در این روز به خود اختصاص داد.
رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران برای روز دوشنبه ۲۳ تیر میزبان عرضههایی نظیر ۴۴ هزار تن گاز مایع شرکت پتروپالایش کنگان، ۳۵ هزار تن فول رنج نفتا و ۳۰ هزار تن نفتای سبک شرکت نفت ستاره خلیج فارس و ۲۸ هزار تن متانول شرکت صنایع پتروشیمی سبلان خواهد بود. همچنین رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی نیز برای این روز میزبان عرضههای متعددی خواهد بود که از مهمترین آنها به لحاظ حجمی میتوان به برنامه عرضه ۴ هزار تن سیاساو شرکت پالایش نفت امام خمینی و ۲ هزار و ۲۰۰ تن متانول شرکت پتروشیمی زاگرس اشاره کرد.
انتهای پیام/
این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.