يکشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۴
در پی کسب سهم کمتر از 5 درصدی بورس از جامعه ایران :

بورس جزیره ای ناشناخته

بر طبق آمار فوق بیشترین تعداد سهامدار مربوط می شود به صنعت سرمایه گذاری ها با 562 هزار و 375 نفر و پس از آن صنعت خودرو و ساخت قطعات با 431 هزار و 142 و صنعت انبوه سازی املاک و مستغلات با 273 هزار و 411 نفر در رتبه های دوم و سوم قراردارند این در حالی است که صنعت سیمان ، آهک و گچ در رده چهارم جدول بیشترین تعداد سهامدار قرار گرفته است .
کد خبر : ۳۰۵۱۴

طبق آمار رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور هم اکنون 337 شرکت در 38 صنعت در بازار سرمایه مشغول به فعالیت می باشند که این 337شرکت روی هم 3 میلیون و 219 هزار و 459 سهامدار دارند .

بنابر گزارش بورس نیوز ؛ بر طبق آمار فوق بیشترین تعداد سهامدار مربوط می شود به صنعت سرمایه گذاری ها با 562 هزار و 375 نفر و پس از آن صنعت خودرو و ساخت قطعات با 431 هزار و 142 و صنعت انبوه سازی املاک و مستغلات با 273 هزار و 411 نفر در رتبه های دوم و سوم قراردارند این در حالی است که صنعت سیمان ، آهک و گچ در رده چهارم جدول بیشترین تعداد سهامدار قرار گرفته است .

اما قبل از آنکه این آمار در ارقام بیان شده معنی پیدا کند دارای معانی پنهانی می باشد که در نوبه خود قابل توجه است .

به عنوان مثال کشوری که دارای بیش از 70 میلیون جمعیت می باشد با داشتن 3 میلیون و 219 هزار و 459 نفر سهامدار یعنی تنها کمتر از 5 درصد از جمعیت کشور را توانسته وارد بازار سرمایه نماید که این رقم در مقایسه با دیگر کشورها بسیار اندک و نا چیز می باشد اما واقعاً علت گریزان بودن مردم از بورس در چیست ؟

بر این اساس شاید بتوان جواب سؤال فوق را در آمار و ارقام عنوان شده جستجو نمود .

چرا که طبق آمار بدست آمده بیشترین تعداد سهامدار در سه صنعتی است که طی سالهای اخیر از کمترین بازدهی برخوردار بوده اند به عبارت دیگر نمی توان توقع داشت یک میلیون و 266 هزار و 928 سهامدار سه صنعت سرمایه گذاری ، خودرو و ساخت قطعات و نیز انبوه سازی املاک و مستغلات با توجه به بازدهی اندکی که بدست آورده اند ، مبلغان خوبی برای بازار سرمایه و بورس کشور باشند به عبارت دیگر نزدیک به 47 درصد از کل سهامداران بورس در صنایعی گرد هم آمده اند که نه تنها در کسب سود قابل قبول نا موفق بوده اند بلکه کمترین نوسان قیمتی مثبت را به خود دیده اند .

بنا بر گزارش بورس نیوز ؛ هم اکنون در حالی بیشترین تعداد سهامدار متعلق به صنعت سرمایه گذاری ها می باشد که صنعت کشاورزی ، دامپروری و خدمات وابسته به آن با 74 سهامدار کمترین تعداد سهامدار را در اختیار دارد از همین رو نمی توان انتظار داشت که با رشد قیمت سهام شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال به اذهان فعالان بازار به قبولانیم که بورس مثبت است و یا از این 74 نفر انتظار داشته باشیم که مبلغان خوبی برای بورس کشور باشند در حالیکه 249 هزار سهامدار شرکت توسعه صنعتی ایران و یا 130 هزار سهامدار شرکت ایران خودرو طی سالهای اخیر خاطرات خوشایندی از حضورشان در بورس ندارند .

در پایان بنظر می رسد با افزایش تعداد سهامداران حقیقی شرکتها و نیز افزایش سهام شناور آزاد شرکتهای کوچک بورسی که از بازدهی های معقولی نیز برخوردارند بتوان علاوه بر افزایش مبلغان بازار سرمایه ، سهم کمتر از 5 درصدی بورس اوراق بهادار کشور از جمعیت بیش از 70 میلیونی را نیز افزایش دارد .

اشتراک گذاری :
ارسال نظر