چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲

ادامه روند صعودی در بازار سرمایه

بازار سرمایه همچون دو روز قبل افزایشی بود؛ به طوری که در آخرین روز کاری هفته شاخص کل بورس با افزایش ۳۰ هزار واحد به رقم سه میلیون و ۲۳۰ هزار واحد رسید.
کد خبر : ۲۹۴۷۸۱

به گزارش بورس‌نیوز، روز چهارشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با ۳۰ هزار و ۹۹ واحد افزایش به رقم سه میلیون و ۲۳۶ هزار و ۹۴۵ واحد رسید. در دو روز گذشته نیز این شاخص به ترتیب ۸۰ هزار و ۳۶ هزار واحد رشد کرده و برای نخستین بار به کانال ۳.۲ میلیون واحد وارد شد.

از ششم اردیبهشت ۱۴۰۴، بازار سرمایه که از ۵ فروردین روند صعودی را آغاز کرده بود، تحت تاثیر متغیرهای سیاسی و ریسک‌های سیستماتیک به حالت نوسانی درآمده؛ به گونه‌ای که در برخی روزها مثبت و در روزهای دیگر منفی بوده است.

در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، شاخص هم‌وزن نیز ۴۱۷۷ واحد افزایش یافت و به عدد ۹۷۲ هزار و ۹۸۳ واحد رسید. تالار شیشه‌ای در ۲۷ روز کاری اخیر، در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تاثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی داشته‌اند، هفت روز منفی را تجربه کرده و سایر روزها مثبت بوده است.

در آخرین روز کاری هفته، تعداد سهام مثبت بورس به ۱۹۱ عدد و سهام منفی به ۱۴۹ عدد رسید. تعداد خریداران نیز به ۱۳۰ هزار نفر افزایش یافته و به طور کلی بازار با ۰.۹۴ درصد رشد مواجه بود. همچنین، در این روز ۷۲۳ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

نمادهای فارس، وبملت و پارسان بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند، در حالی که نمادهای پرتراکنش شامل خساپا، خودرو و وبملت بودند. 

علاوه بر این، شاخص فرابورس ایران نیز با ۱۰۸ واحد افزایش به ۲۷ هزار و ۸۵۸ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس به ۳۳۵ هزار فقره و ارزش آن به ۱۲۱ هزار میلیارد تومان رسید. نمادهای آریا، ومپنا و سامان بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند و مهرمام، وپایا و خیمن نیز از نمادهای پرتراکنش در فرابورس بودند.

تالار شیشه‌ای از روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز شنبه در عمان انجام شد، روند صعودی به خود گرفت. پیش از آن، بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ به سمت صعود حرکت کرده و رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند، اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. 

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی تاثیر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته باشد. امیدواری به کاهش تنش‌های سیاسی ناشی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثرات مثبتی بر بازار سهام بگذارد. کارشناسان بر این باورند که حل مناقشات بین‌المللی با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای مناسبی برای فعالیت‌های اقتصادی فراهم می‌کند و همچنین مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.

عمده کارشناسان بر این عقیده‌اند که بازار سرمایه به لحاظ بنیادی وضعیت مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری موجب شده تا بازار نتواند به وضعیت ایده‌آل خود برسد. با این حال، بورس تا پیش از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای نخستین بار وارد کانال سه میلیون واحد شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر