بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹

تالار شیشه‌ای به رنگ قرمز درآمد

تالار شیشه‌ای به رنگ قرمز درآمد
بازار سرمایه که تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک قرار گرفته در دو روز اخیر افت کرده است؛ امروز شاخص کل بورس با کاهش ۲۴ هزار واحد به رقم سه میلیون و ۹۱ هزار واحد رسید و کانال ۳.۱ میلیون را از دست داد.
کد خبر : ۲۹۴۵۸۲
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، روز یکشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۲۴ هزار و ۴۳۳ واحدی به رقم سه میلیون و ۹۱ هزار و ۷۴ واحد رسید. از تاریخ ششم اردیبهشت ماه، بازار سرمایه پس از یک روند صعودی که از پنجم فروردین آغاز شده بود، تحت تأثیر متغیرهای سیاسی و ریسک‌های سیستماتیک، روندی نوسانی پیدا کرده و در بعضی روزها سبزپوش و در برخی دیگر قرمزپوش شده است.

امروز (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)، شاخص هم‌وزن نیز با کاهش ۸۸۷۲ واحد به عدد ۹۴۵ هزار و ۱۲۴ واحد رسید. تالار شیشه‌ای در بیست و چهار روز کاری اخیر، با توجه به اینکه بازارهای ارز و طلا تحت تأثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی دارند، هفت روز منفی را تجربه کرده و در سایر روزها سبزپوش بوده است.

امروز در دومین روز کاری هفته، تعداد سهام مثبت بورس به ۷۴ عدد و سهام منفی به ۲۶۶ عدد رسید. تعداد خریداران نیز به ۱۰۱ هزار نفر رسید و به طور کلی بازار ۰.۷۸ درصد کاهش داشت. همچنین، امروز ۵۸۱ هزار فقره معامله به ارزش تقریبی ۱۳ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

طبق اطلاعات بورس‌نیوز، نمادهای وبملت و فولاد بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند، در حالی که شپنا تأثیر مثبت داشت. همچنین می‌توان به نمادهای پرتراکنش مانند خودرو، خساپا و وتجارت اشاره کرد. 

شاخص فرابورس ایران نیز امروز با افت ۱۵۴ واحد به ۲۷ هزار و ۱۴۲ واحد رسید. تعداد معاملات در فرابورس به ۲۶۳ هزار فقره و ارزش معاملات به ۱۶۳ هزار میلیارد تومان رسید. در این بخش نیز، ومپنا و سامان بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند در حالی که آریان تأثیر مثبت ایجاد کرد. همچنین نمادهای وپایا، مهرمام و فزر نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

تالار شیشه‌ای از روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که در روز شنبه در عمان انجام شد، روند صعودی به خود گرفت. پیش از آن، بازار سهام از روز دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی را تجربه کرده و رکوردهای جدیدی را ثبت کرده بود. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد، شاهد نوسانات کاهشی بود. در هفته‌های پایانی سال گذشته، بازار بین کانال‌های ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چندین بار کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد.

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی تأثیر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل دارند. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان ایجاد شده و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند تأثیرات مثبتی بر بازار سهام داشته باشد. کارشناسان بر این باورند که حل مناقشات بین‌المللی می‌تواند به کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت منجر شود و فضایی امن‌تر برای فعالیت‌های اقتصادی فراهم آورد.

عمده کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه از نظر بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تا کنون مانع از رشد مناسب بازار شده است. با این حال، بورس پیش از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر