بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۴

سنا: از سوی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44: جزئیات دو آئین‌نامه جدید اصل 44 تشریح شد

کد خبر : ۲۲۸۲۳
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 جزئیات آئین‌نامه‌های «تعیین سهم بهینه بخش‌های دولتی و غیردولتی در فعالیت‌های راه و راه‌آهن» و «نظام‌نامه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغاتی در امر واگذاری‌ها» را تشریح کرد.



به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)،‌ «داود خانی» گفت: از مجموع آئین‌نامه‌های شورای عالی سیاست‌های اصل 44 تنها دو مورد باقی مانده که به تصویب کمیسیون شورای عالی اصل 44 رسیده و هم‌اکنون در دستور کار شورای عالی اصل 44 برای تصویب نهایی قرار دارد.

وی تمرکز اصلی آئین‌نامه« تعیین سهم بهینه بخش‌های دولتی و غیردولتی در فعالیت‌های راه و راه‌آهن» را بر مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی در فعالیت‌های راه عنوان کرد و گفت : در این آئین‌نامه با تفکیک‌بندی دقیق حوزه راه و راه‌آهن مشخص شده که دولت در چه حوزه‌های خاصی اجازه فعالیت دارد و در چه حوزه‌هایی مجاز به سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت‌های خود نیست.

وی ادامه داد: براساس مفاد این آئین‌نامه مالکیت راه‌های عمومی کشور در اختیار دولت است ولی احداث،بهره برداری،نگهداری، تعمیر، ساخت به روش‌های BOT و ... به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

خانی درباره تصمیمات اتخاذ شده در حوزه راه‌آهن نیز گفت: جدا از واگذاری مالکیت شرکت‌هایی که مصوب شده به بخش خصوصی واگذار شوند، 100 درصد مالکیت خطوط اصلی راه‌آهن کشور، چه خطوط فعلی و چه خطوط در دست احداث در آینده، تحت کنترل دولت باقی می‌ماند.

وی در عین حال گفت: البته مقرر شده که مالکیت خطوط فرعی راه‌آهن به بخش خصوصی واگذار شود به شکلی که اولویت هم با ایجاد کننده خط باشد.

وی در خصوص موارد مهم « نظام‌نامه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغاتی در امر واگذاری‌ها» گفت : این نظام‌نامه به دنبال پیگیری نحوه و نظام اقدامات فرهنگی و تبلیغاتی در زمینه واگذاری‌ها است تا روند اطلاع‌رسانی در این زمینه را به سمت شفافیت،سرعت و دقت هر چه بیشتر ببرد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 افزود : برای پیاده شدن اهداف این نظام‌نامه، هیأتی متشکل از نمایندگان سازمان خصوصی‌سازی،شرکت بورس،نماینده مطبوعات در هیأت نظارت بر مطبوعات،نمایندگان اتاق‌های تعاون و بازرگانی و در نهایت نماینده صدا و سیما تشکیل می‌شود.

وی در مورد میزان توجه این نظام‌نامه به جلب مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی گفت : طراحی برنامه‌های مشترک از سوی نهادهای متولی خصوصی‌سازی از جمله سازمان خصوصی‌سازی،سازمان بورس و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در این نظام‌نامه دیده شده که با تشکیل جلسات و کمیسیون‌های مربوطه به تشویق و جلب مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی اقدام کنند.

خانی درباره اقدامات انجام شده در حیطه آئین‌نامه‌های اصل 44 گفت : شورای عالی اصل 44 و هیأت عالی واگذاری تاکنون به ترتیب 8 آئین نامه و 5 دستورالعمل تکلیفی را به تصویب رسانده‌‌اند.این مصوبات برای ابلاغ نهایی به هیأت دولت فرستاده شده‌اند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر