بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۶

ایلنا - خاتمی علت شعارهای تند روزقدس راگفت

کد خبر : ۲۵۰۶۵
رئیس دولت اصلاحات با انتقاد از برخوردهای صورت گرفته با اصلاح‌طلبان و مردم توسط جریان متحجر و متوهمی كه حتی می‌خواهند اصولگرایان باشخصیت را از صحنه بیرون كنند، هشدار داد: اگر جلوی حرف زدن افراد معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران گرفته شود، كسانی وارد عمل خواهند شد كه با اصل نظام و انقلاب مخالف هستند.

به گزارش ایلنا حجت الاسلام سید محمد خاتمی در دیدار با با نخبگان و اقشار مختلف مردم استان یزد، با اشاره به قرار داشتن در آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) با تسلیت این روز به شیعیان و ایرانیان همه انسان‌هایی كه خواستار حقیقت و زیبایی هستند، گفت:«معمولا به حضرت گفته می شود پیشوای مذهب جعفری، ولی واقعیت این است كه امام صادق و پدرشان امام باقر بزرگترین مفسران حقیقت اسلام در دوره خاصی كه برای آنها پیش آمد، بودند و بار اصلی معارف اسلام حقیقی بر دوش این دو بزرگوار بود.»

وی ادامه داد:«كاری كه این بزرگواران كردند ایستادگی در مقابل انحراف‌ها و تحریف‌هایی بود كه به خصوص در عرصه فكری؛ سیاسی و اجتماعی پیدا شده بود و می‌رفت كه مبانی عقیدتی و فكری را نابود بكند، كاری كه این بزرگواران كردند كار فوق العاده بزرگی بود و واقعا اسلام مدیون این دو بزرگوار است كه توانستند در آن برهه از زمان با فداكاری فراوان آن حقایق را منعكس كنند.»

رئیس دولت اصلاحات تصریح كرد:«متاسفانه در حوزه‌های علمیه ما بیشتر روی جنبه‌هایی كه مربوط به فقه شریعت می‌شود و در این زمینه به این دو بزرگوار استناد شده است كه گرچه مهم است ولی نسبت به معارفی كه عمق اسلام و دین خدا را نشان می‌دهد به علل مختلف تاریخی كمتر توجه شده است.»

رئیس بنیاد باران ابراز امیدواری كرد كه با توجه به زمینه‌های فراوان ناشناخته و كمتر مورد توجه قرار گرفته اسلام حقیقت، اسلام شریعت و اسلام طریقت، متناسب با دیدگاه این دو امام همام مورد توجه و واكاوی بیشتر قرار گیرد.

وی سپس با اشاره به شرایط فعلی جامعه گفت:« گفته می‌شود در این موقعیت حرف زدن مشكل است! حرف زدن برای چه كسی مشكل است؟برای كسانی‌كه به اصل انقلاب و راه امام پایبندند و حتی در این زمینه نقش مهمی در پیروزی و تثبیت انقلاب و خدمت به آن داشته‌اند و بارها گفته‌اند آن چه می‌خواهیم همان حقیقتی است كه مورد خواست این ملت بزرگوار بود، مورد تایید امام بود و در جریان انقلاب تحقق پیدا كرد و بصورت قانون اساسی تبلور پیدا كرد و راه و رسمی كه بدان معتقدند آن راه و رسمی است كه با واقعیت تطبیق می‌یابد و به مصلحت جامعه است و مورد خواست جامعه است؟»

وی تاكید كرد:« جمهوری اسلامی به معنی خاص كلمه، از دستاوردها و شاهكارهای بزرگ انقلاب است كه در مرحله ایجابی آن مطرح شد، روح غالب مردم ما اسلامی است؛بنابراین هیچ حركتی در كشورموفق نخواهد شد مگر اینكه آشنا و وفادار به مبانی و اصول و فرهنگی جامعه باشد كه این معیارها و مبانی به شدت اسلامی است.»

خاتمی تصریح كرد:« در جامعه هیچ‌كس نمی‌تواند مدعی باشد بدون در نظر گرفتن اسلام یا كنار زدن آن می‌تواند توفیقی حتی در ایجاد آزادی، فضای آزاد و مستقل و پیشرو داشته باشد.»

رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها ادامه داد:« از طرفی ما در دنیایی به سر می‌بریم كه حق و كرامت مردم، حرمت و جایگاه مردم در ذهن بشر جا افتاده و این یك مساله تاریخی است.اینكه مردم حاكم بر سرنوشت خویش هستند یك دستاورد بسیار عظیمی است كه در این دوران به دست آمده گرچه با رجوع به منابع و مبانی اصلی دین خودمان ما این را می‌بینیم، احترام به انسان، حاكمیت انسان، آزادی سیاسی و اجتماعی انسان مساله است كه در زمان پیغمبر، امیرالمومنین و آموزش‌هایی كه از آن بزرگواران و دیگر بزرگواران دین به دست ما رسیده است وجود داشته است.»

رئیس جمهور سابق كشورمان یادآور شد:«در دنیایی به سر می‌بریم كه جهان پذیرفته است دیگر حكومت‌ها نمی‌توانند، حكومت‌های مستبدی باشند كه از بالا بر مردم تحمیل شوند و فقط آنها حق داشته باشند فرمان‌روایی كنند و مردم مجبور به اطاعت محض و مطلق از آنها باشند، بلكه این نتیجه به دست آمده است كه حكومت مطلوب حكومتی است كه برآمده از مردم باشد و از مردم نمایندگی كند و در نتیجه در برابر حقوق مردم نیز مسئول است.»

وی در مورد فلسفه وجودی جمهوری اسلامی گفت:« جمهوری اسلامی كه هم با معیارهای اسلامی سازگار است و هم حق حاكمیت مردم بر سرنوشت را كه در اصل 56 قانون اساسی به زیبایی تمام مطرح شده است به رسمیت شناخته است.»

خاتمی تاكید كرد:«جمهوری اسلامی می‌تواند مزایایی كه بشر در طول تاریخ بدست آورده را داشته باشد و بدی‌های موجود را نداشته باشد،ما اینگونه به جمهوری اسلامی می‌نگریم و پایبند به آن هستیم.»

رئیس دولت اصلاحات ادامه داد:« باعث تاسف است كه واقعا امروز حرف زدن برای كسانی كه چنین دیدگاهی دارند و با این نگاه به مردمشان، به انقلاب، اسلام و امامشان نگاه می‌كنند مشكل شده است و اینگونه القا می‌شود كه حرف زدن این افراد یعنی تخریب نظامی كه حاضرند خود این افراد،حاضرند جانشان را برای واقعیت اصلی آن بدهند.»

وی با تاكید بر اینكه«این مشكل بزرگی است كه این افراد نتوانند حرف بزنند»، گفت:«اگر اینها نتوانند حرف بزنند می‌دانید چه وضعی پیش خواهد آمد؟آن وقت در این فضای بسته یك جانبه، هسته‌های عمل به وجود می‌آید، عملی كه متوجه نفی همه اینها خواهد بود، همچنان كه ما متاسفانه نشانه‌های آن را در جامعه می‌بینیم.»

سیدمحمد خاتمی تاكید كرد:« وقتی جلوی صداهای اصیل گرفته می‌شود هیجان ایجاد می‌شود و بعضی صداهایی شنیده می‌شود كه آن صداها مطلوب نیست، اگر در بخش‌هایی از جامعه مساله جمهوری اسلامی مورد كم لطفی قرار می گیرد، علتش این است كه آنهایی كه معتقد به جمهوری اسلامی هستند، نمی‌توانند حرف خودشان را بزنند و آن‌گاه كسانی حرف می‌زنند كه به اصل اعتقاد ندارد.»

رئیس جمهور سابق كشورمان تصریح كرد:«وقتی حرف كسانی كه معتقد و پایبند به نظام هستند، هزینه داشت، آن وقت نوبت عمل از سوی كسانی پیش می‌آید كه اصل را قبول ندارند.»

وی با تاكید بر اینكه نمی‌توان با برخورد سخت افزاری در وضعیت موجود برای مدت درازی از نظام حفاظت كرد، افزود:«چرا باید اسلام را به گونه‌ای عرضه كنیم كه بخش‌هایی از جامعه از اسلام زده شوند یا حداقل از نظامی كه به نام اسلام هست زده شوند؟این مسایل را امروز می‌بینیم و به همین دلیل می‌گویم نتیجه روش‌هایی كه مخالف خود را متهم به براندازی می‌كند، براندازی است.»

رئیس بنیاد باران با ابراز تاسف شدید از سوق دادن و انبوه شدن بخش‌هایی از جامعه به سوی هدف‌هایی كه دیگر نه مورد خواست امام بوده، نه مورد خواست اولیه مردم، نه مورد خواست او و همكفرانش است، گفت:«این مساله مهمی است كه باید در آن تامل كرد، ما در این جریانات خیلی خسارت دادیم، البته دستاورد بزرگی هم داشته است، منتهی در این حالت بحرانی و هیجانی اگر نشود این دستاوردها را جمع‌بندی كرد و جهت داد معلوم نیست در آشفته بازار نتیجه كار چه در آید؟»

وی با بیان اینكه «بزرگترین خسارت وارد شده اهانت به ملت است»، یادآور شد:« حركت اصیل، مدنی و میلیونی مردم معترض حركتی بود به سوی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و بزرگترین اهانت این بود كه این حركت را حركت اغتشاشی به حساب آوردند و به مردم اهانت كردند و برای مقابله آن رفتارهایی كردند كه آن رفتارها به هیچ‌وجه با معیارهای اسلامی، قانون اساسی، شرع و عرف و وجدان بشر سازگار نبود و زیان‌های بزرگی به بار آورد.»

سیدمحمد خاتمی ادامه داد:«متاسفانه فضایی ایجاد شد كه تلفات زیادی دادیم، به حیثیت‌ها لطمه خورد، انسان‌های بزرگی دستگیر شدند و انسان‌هایی مورد هجمه همه‌جانبه قرار گرفتند.»

وی تاكید كرد:«این فضای یك‌جانبه و نسبت ناروا دادن و دفع و رفع و از صحنه بیرون راندن چهره‌هایی كه واقعا سرمایه نظام هستند روش‌های نخ نمایی است كه عكس خودش نتیجه می‌دهد و قضاوت جامعه قضاوت دیگری خواهد بود چون اكثریت جامعه از آن چه رخ داده و می‌دهد ناراضی است و وقتی در توجیه آن عمل غلط، رفتار غلطی با افراد و شخصیت‌ها می‌شود قضاوت مردم عكس آن چیزی است كه مطلوب بعضی جریان هاست.»

رئیس دولت اصلاحات در ادامه تاكید كرد:«الان به صراحت به شما بگویم صحبت از دعوای راست و چپ، اصولگرا و اصلاح‌طلب نیست، صحبت سر این است كه جریان تنگ‌نظر، خشونت گرا و یك سو نگر متحجر و متوهمی كه بسیاری از آنان سابقه چندانی در انقلاب ندارد یا امتحانشان را نداده و یا امتحانشان را به بدی پس داده اند، می‌خواهند همه آنهایی را كه نمی‌پسندند از صحنه بیرون كنند نه تنها از عرصه حاكمیت بلكه در جامعه نیز و از نظر آنها حتی اصولگرای با شخصیت هم نباید در جامعه حضور داشته باشد.»

وی افزود:« این جریان اصلاح‌طلب را متهم می‌كند به همه اتهاماتی كه شایسته دشمنان انقلاب و اسلام هست و نتیجه اعمال این جریان رقم خوردن عرصه به گونه‌ای است كه تصویری از اسلام و انقلاب نشان داده می شود كه فقط عده معدودی كه امكانات وسیعی در اختیارشان هست از آنها نمایندگی می‌كنند و جز آنها همه باید از صحنه بیرون روند.»

سیدمحمد خاتمی تصریح كرد:« با زور و با روش‌های پلیسی و نظامی می‌شود برای مدتی روش و شیوه و استراتژی را پیش برد ولی این روش‌ها و استراتژی‌ها نمی‌توانند دوام پیدا كنند.»

وی با بیان اینكه «ما همچنان روی حرف‌های اصلی خودمان هستیم»، در تشریح عقاید خود گفت:« انقلاب اسلامی منشا هویت ماست و نقطه عطف بزرگی در تاریخ ماست، ماحصل مردمی‌ترین انقلابی كه در تاریخ رخ داد، جمهوری اسلامی است كه برای ما مقدس است و البته در جمهوری اسلامی همچنان كه از اسلام دفاع می‌كنیم از مردم و رای و حقوق مردم دفاع می‌كنیم.»

رئیس دولت اصلاحات افزود:«معتقدیم كسانی كه به رای مردم معتقد نیستند ، با این انقلاب و جمهوری اسلامی بیگانه‌اند؛ این راه و رسم ماست و صحبت ما این است بیاییم همین قانون اساسی را پیاده كنیم.»

وی با طرح این سئوال كه «چرا قانون اساسی زیر پا گذاشته می‌شود؟»، گفت:«مگر قانون اساسی اجازه فعالیت تشكل‌ها، اظهانظر و حضور آزاد مردم را نداده است؟ مگر ما با شیوه‌هایی كه پیامبر و ائمه داشتند آشنا نیستیم كه برای آزادی مردم احترام قائل بودند، مگر حضرت امیرالمومنین با بدترین مخالفانش برخورد می‌كرد حتی اگر بدترین ناسزاها را می‌شنید؟ چرا به قانون اساسی عمل نمی‌شود؟»

خاتمی تاكید كرد:« قانون اساسی برای رای مردم، انتخابات آزاد و رقابتی، حق مسلم برای مردم گذاشته و وظیفه مسلم برای مسئولان نظام ایجاد شده است، حال اگر كسی اعتراض داشته باشد كه این اصل درست پیاده نشده جواب آن برخورد تند و سخت نیست.»

رئیس جمهور سابق كشورمان سپس گفت:«بیایید به همین قانون اساسی برگردیم، البته در صورتیكه تفسیر دل به خواهی از آن نشود، كسانی از آن نگهبانی كنند كه به مردم و معیارهای قانون اساسی اعتقاد داشته باشند و تحت تاثیر جریانات بیرونی قرار نگیرند و رفتارهایی نكنند كه مخالف روح و حتی نص صریح قانون اساسی باشد و اگر شد بسیاری ازمشكلات حل خواهد شد.»

رئیس بنیاد باران تصریح كرد:«ما دلمان برای ایران می‌سوزد، ایرانی كه با امكاناتی كه دارد باید سربلند و سرفراز باشد و متاسفیم كه باید بگوییم این امكانات نه تنها درست به كار نرفته بلكه بسیاری از آنها تلف شده و از بین رفته است، می‌توان قاطعانه گفت مسیری كه در این مدت طی كردیم از جمله دور شدن از اهداف چشم انداز بیست ساله است.»

وی ادامه داد:«آن چه برای ما تاثرآور است این است كه رفتارهایی شود و سیاست‌هایی در پیش گرفته شود كه چهره نظام و جمهوری اسلامی را خدشه‌دار كند.»

سیدمحمد خاتمی تاكید كرد:«اگر با خواست مردم همسو شویم كم هزینه‌تر و سریع‌تر به هدف می‌رسیم و اگر نشویم این حركت ادامه خواهد داشت ولی با هزینه‌های زیادتری، اما در هر حال این حركت از بین نخواهد رفت.»

وی یادآور شد:«مطمئن باشید از این راه نه مردم بر می‌گردند نه آن كسانی كه با همه وجود به این مسائل اعتقاد دارند، فضاهای ایجاد شده می تواند به زیان همه تمام شود.

رئیس جمهور سابق كشورمان افزود:«حداقل انتظار ما این بود با تحولی كه در قوه قضاییه ایجاد شد شاهد تحولی در رفتارها هم نسبت به بازداشت‌ها و بازداشت‌شدگان و هم كسانیكه به حقوق مردم تجاوز كردندبشود و شاهد تغییر فضای موجود در جامعه كه فضای بسیار مسموم و بدی است ؛باشیم وجریان خاصی كه امكاناتی كه متعلق به ملت است را در اختیار گرفته به این فضا دامن می‌زند باشیم وهنوز هم امیدواریم كه شاهد این تحول باشیم.»

وی تصریح كرد:«امیدوارم در یك فضای امن آزاد با حفظ اصول و معیارها همه كسانی كه علاقه‌مند اصل اسلام و ایران هستند و سرمایه‌های اصیل مملكت هستند با حفظ حق و حقوقشان بتوانند در عرصه حضور داشته باشند و ما هم می‌خواهیم با موضع انتقادی و اعتراضی‌ام نسبت به آنچه هست حضور داشته باشیم و معتقدم آنچه هست مطابق معیارهای قانون اساسی و انقلاب اسلامی نیست.»

رئیس دولت اصلاحات یادآور شد:«اصلاحاتی كه من می‌گویم اصلاح انحرافات با معیار قانون اساسی و معیار خط امام هست و اگر انحرافی در این زمینه ایجاد شده می‌خواهیم با انتقاد، باگفتن، با میدان دادن به كسانیكه دلبستگی‌های اینچنینی دارند اصلاح شود.»

وی تاكید كرد:«اگر راه اصلاح اینچنینی برای وفاداران به قانون اساسی و اسلام بسته شود، راه برای جریاناتی باز می‌شود كه اصل را هم قبول نخواهند داشت و نگرنی‌ام از این است كه بزرگترین زیان و خسارت بزرگ به اصل انقلاب و جمهوری وارد شود كه انشالله وارد نخواهد شد.»

سیدمحمد خاتمی خاطر نشان كرد:«آنهایی كه به اصول و معیارها معتقدند، هیچ‌وقت مایوس نمی‌شوند البته كه باید توكل به خدا داشت، راه را درست تشخیص داد و آمادگی پرداخت هزینه برای راه درست را داشت.»
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر