پلیس نا محسوس بورس کجاست ؟

میانگین بازدهی بورس در 10 روز گذشته به بیش از 11.6 درصد رسیده و شاخص کل نیز در این مدت با رشدی معادل 1082 واحد روبرو شده است.
عملکرد بورس از هر دو جهت مذکور هم در این مقطع زمانی و هم در مقایسه با دوره های دیگر بی سابقه بوده است د رگزارش های قبلی نظرات مختلف کارشناسان را در خصوص دلایل این روند به اطلاع خوانندگان محترم بورس نیوز رسانده ایم فصل مشترک نظرات تمامی کارشناسان و فعالان بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز این بود که هر چند رشد بازار در آغاز سال جدید با توجه به شرایط ، دور از ذهن و غیر منطقی نیست ، اما همگان به این نکته ادغان داشتند که این میزان رشد و هیجان در بورس نیز دیگر منطقی نیست .
لذا اغلب کارشناسان به فعالان بازار سرمایه توصیه می نمایند که با پرهیز از قرار گرفتن در صف های هیجانی و با تدوین استراتژی علمی ، پرتفوی خود را بصورت منطقی تشکیل دهند .
به گزارش بورس نیوز ؛ به تجربه ثابت شده که پس از حرکت سریع و انفجاری شاخص ها ، توقف و رکود طولانی مدت آنها را شاهد خواهیم بود و این موضوع به دفعات در بورس ما به اثبات رسیده است.
نکته قابل توجه این موضوع نیز این است که این نوسانات هیجانی ، مقطعی بوده و باعث از بین رفتن اعتماد بسیاری از سرمایه گذاران به بورس می شود موضوعی که در سالهای 83 و 84 و پس از فرو ریختن ناگهانی شاخص کل بوجود آمد و سرعت طول کشید تا اعتماد از دست رفته به تدریج بازگردد .
به گزارش بورس نیوز ؛ همه فعالان بازار سرمایه در خصوص عدم تکرار چنین وقایعی مسئولند اعم از سرمایه گذاران ، کارشناسان ، کارگزاران و مسئولین .
در این بین مسئولیت مدیران بورس از سایرین بیشتر می باشد هر چند کارشناسان تاکنون هشدارهای لازم را در این خصوص به فعالان بازار داده اند اما روند بازار نشان می دهد این هشدارها کارکرد لازم را نداشته اند بنابراین در حال حاضر نیاز به حضور جدی مسئولین بخوبی احساس می شود .
به عنوان مثال پلیس نامحسوس کشور با استفاده از راهکارهای مختلف مانند جریمه ، حضور فیزیکی ، فرهنگ سازی ، تشویق و اقدام به کنترل سرعت رانندگان و وسایل نقلیه در راه های کشور می نمایند حتی در مقاطعی با توجه به شرایط روز محدودیتهای بیشتری را نیز اعمال می نمایند .
بنظر می رسد مسئولین بورس نیز باید اعمال راهکارهایی جلوی سرعت و رشد لجام گسیخته شاخص را بگیرند تا مسافران بهاری بورس به سلامت به مقصد خود برسند .
البته بنظر می رسد توقف نماد مخابرات در روز گذشته که خود به تنهایی بیشترین تأثیر را بر شاخص چه به لحاظ رشد و چه به لحاظ افت دارد و فعالان بازار این نماد را به تنهایی یک طرف بازار می دانند از جمله روشهای کنترلی است که هر چند دیر هنگام است اما توسط سازمان بورس انجام شده است تا با اعمال این محدودیتها با این سرعتی که شاخص بورس در حال حرکت است به ناگهان دچار سانحه نشویم .
