بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۹
در بررسی صورت های مالی مشخص شد :

تدوین خوشبینانه بودجه 89 "و ساخت"

سهام شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران با نماد "و ساخت" ، همچون دیگر شرکت های ساختمانی با توجه به رکود نسبتاً طولانی در بخش مسکن رونق چندانی نداشته و چندان مورد توجه سرمایه گذاران بازار سرمایه نمی باشد .
کد خبر : ۳۱۰۰۱

سهام شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران با نماد "و ساخت" ، همچون دیگر شرکت های ساختمانی با توجه به رکود نسبتاً طولانی در بخش مسکن رونق چندانی نداشته و چندان مورد توجه سرمایه گذاران بازار سرمایه نمی باشد .

به گزارش بورس نیوز؛ هر چند همگام با رشد هیجانی بازار از ابتدای سال 89 روند مثبتی را در این سهم شاهد بوده ایم ولی نرخ این رشد بسیار پایین تر از نرخ رشد بازار می باشد که با توجه به وضعیت راکد مسکن کاملاً طبیعی به نظر می رسد . این سهم از ابتدای سال مالی خود یعنی 88.6.31 جمعاً 3922 بار معامله شده که با توجه به پایان فصل سرما و شروع دوباره ساخت و ساز ها پیش بینی می شود در 5 ماه باقیمانده تا پایان سال مالی شرکت شاهد معاملات بیشتری روی سهام آن باشیم ، البته ذکر این نکته ضروری است که سایه سنگین رکود همچنان بخش های مرتبط با مسکن را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد .

البته شرکت در 3 ماهه اول سال مالی خود یعنی در پاییز 88 توانسته عملکرد بهتری نسبت به سال 87 داشته باشد و احتمالاً در عملکرد زمستان 88 خود نیز که تا چند روز آینده به بازار ارایه خواهد شد کارایی بهتری از خود بروز داده است .

حال با توجه به همه موارد ذکر شده در بالا اینکه شرکت در پیش بینی عملکرد سال مالی منتهی به 89.6.31 خود در مقایسه با عملکرد واقعی سال قبل 22 درصد افزایش سود پس از کسر مالیات را گزارش کرده است کمی خوشبینانه به نظر می رسد به خصوص که بازاری همچون بازار سرمایه که به نوعی رقیب بخش مسکن به شمار می رود در اوج دوران شکوفایی خود بوده و سرمایه های بسیاری را به سمت خود جلب کرده است.

از دیگر چالشهای پیش روی بخش مسکن و شرکت های ساختمانی بحث معروف هدفمندی یارانه ها و تأثیر پذیری قیمت مسکن از تورم عمومی ناشی از اجرای این طرح است . پیش بینی می شود از سال آینده چنانچه اجرای طرح تحول و هدفمندی یارانه ها ، منجر به افزایش نرخ تورم شده و افزایش آنی قیمت برخی کالاهای پر سهم در سبد هزینه خانوار را در پی داشته باشد ، در این صورت پتانسیل افزایش قیمت در بازار مسکن شروع به ذخیره شدن کرده و این انرژی به احتمال زیاد نه به صورت فوری بلکه به آهستگی زمینه جهش قیمت در سال های آینده را فراهم خواهد کرد . بنابر این در آینده نزدیک نباید انتظاری از طرح تحول برای رونق بخشیدن به بخش مسکن داشته باشیم .

در نهایت با توجه به رویکرد دولت در زمینه ثابت نگه داشتن قیمت مسکن در سال پیش رو ، رشد قابل توجه بازار سرمایه ( بورس ) به عنوان یک رقیب جدی ، اجرای دیر یا زود طرح هدفمندی یارانه ها و همچنین وجود سایه سنگین رکود بر روی بخش مسکن و ساختمان بنظر می رسد سال توأم با رشدی پیش روی شرکت ساختمان و شرکت های مشابه نخواهد بود ، هرچند که شاید نسبت به سال مالی قبل وضعیت بهتری داشته باشند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر