اعتقاد به ارتباط با رسانه ها نداریم!!!

شاید مجامع عمومی عادی سالیانه شرکتهای بورسی رابتوان روز رستاخیر مدیران این شرکتها نامید چراکه مدیران شرکت ها امین سهامداران خصوصا سهامداران حقیقی بوده و با هدف کسب سود و بدست آوردن بهره وری از سرمایه های در اختیار ، که متعلق به سهامداران (حقیقی و حقوقی) می باشد سکان یک شرکت را بدست می گیرند از همین رو روز برگزاری مجمع که سالی یکبار برگزار می گردد جوابگوی کارنامه مدیریتی و فعالیتهای صورت گرفته طی این مدت است.
بر اساس گزارش بورس نیوز معمولا مدیران شرکتها در روز برگزاری مجمع از سوی سهامداران خود مورد سوال مواخذه و یا تشویق قرار می گیرند از همین رو شاید بتوان گفت که چگونگی برگزاری مجامع رابطه مستقیمی با عملکرد یکساله مدیریت آن شرکت دارد و هر مدیری که طی یکسال فعالیت خود کارنامه رنگین تری داشته باشد به تبع آن هراسی از حضور سهامداران پر تعداد و پر شور و و خبرنگاران در مجمع شرکت متبوع خود ندارد.
بنا بر این گزارش گفته های فوق مقدمه ای بود برای رفتار مدیرانی که سکان دار یک شرکت بورسی بوده و لی خود را محق بر سهامداران دانسته و هیچ تلاشی برای انتشار اطلاعات و شفاف سازی به جهت آگاهی سهامداران خود خصوصاً سرمایه گذاران حقیقی از خود نشان نمی دهند.
شرکت خاک چینی ایران که مدیران آنها هنگام برگزاری مجمع عادی سالیانه در هفته گذشته ضمن جلوگیری از حضور خبرنگاران که همانا پل ارتباطی میان مدیران و سهامداران می باشند با اعتقاد تمام اعلام کردند که این شرکت قریب به 9 سال است که اجازه ورود خبرنگاران به مجمع خود را نمی دهد چراکه مدیر مالی این شرکت در حال حاضر 9 سال است عهده دار این پست مدیریتی در شرکت بوده و سیاست وی عدم ارتباط با رسانه ها است!!!
بنا بر گزارش خبرنگار اعزامی بورس نیوز به مجمع شرکت خاک چینی ، مسئولان این شرکت ضمن برخورد بسیار نامناسب با خبرنگاران ضمن عدم اجازه حضور آنها در سالن برگزاری مجمع به آنها اعلام کرده اند که در صورت ورود تنها اجازه نشستن در زیرپله درب ورودی شرکت را خواهند داشت!
از همین رو بد نیست تا با نگاهی کارشناسانه به برخی دلایل جلوگیری از حضور خبرنگاران در مجمع این شرکت با توجه به کارنامه فعالیت مدیران آن بپردازیم .
شرکت خاک چینی ایران که با نماد "کخاک" در بورس اوراق بهادار معامله می شود با تخطی از دستورالعمل سازمان بورس مبنی بر دارا بودن سهام شناور آزاد 20 درصدی در بورس ، هم اکنون تنها 5 درصد سهام شناور آزاد در بورس دارد که این مسئله نشان از عدم اعتقاد مدیران به تکریم سهامداران خرد می باشد.
از سوی دیگر طی سال گذشته (88) تنها 633 هزار و 755 سهم این شرکت در بورس مورد داد و ستد قرار گرفته است بطوریکه جمعاً 270 دفعه سهام شرکت معامله شده است.
همچنین رتبه نقد شوندگی این شرکت طی سال گذشته 225 بوده که نشان از صحت گفته های فوق دارد و در بین 350 شرکت حاضر در تابلوی بورس رتبه خوبی نیست .
در پایان شایان ذکر است که این شرکت طی سال گذشته که بازدهی بورس 54 درصد بوده است توانسته به بازدهی 34 درصدی دست پیدا کند و با توجه به اینکه 92 درصد این سهم در دست دو شرکت سرمایه گذار صدر تامین و صبا تامین می باشد و 3 درصد مابقی نیز در اختیار دو شرکت حقوقی دیگر است این مقدار رشد که پایین تر از رشد شاخص است جای سئوال دارد؟
