بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۲
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ارزش آفرینان پیش بینی کرد :

افت شاخص بورس تا مرز 24 هزارو 500 واحد

به نظر می رسد عمده نگرانی بازار که موجب کاهش شدید شاخص شده ، ریسک سیستماتیک است و نگرانی از شرایط سیاسی و مشکلاتی که ممکن است در آینده پیش بیاید موجب کاهش قیمت های سهام اکثر شرکت ها شده است .
کد خبر : ۴۸۳۸۱
شاخص اولین روز کاری خود را با کاهشی 247 واحدی سپری کرد و تداوم روند شکل گرفته در هفته جاری به برخی از نگرانی ها و بی اعتمادی ها در بین سهامداران و سرمایه گذاران بیشتر دامن زد .

در این بین برخی کارشناسان معتقدند که این روند هیجانی بوده و برخی نیز بر منطقی بودن آن اعتقاد دارند . این نظرات در حالی بیان می شودکه چنین صحبت هایی در خصوص روند صعودی ابتدای سال جاری نیز مطرح شد .

ریسک سیستماتیک ، نگرانی عمده بازار

سلیمی ، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ارزش آفرینان در خصوص روند شکل گرفته در بازار سهام به خبرنگار بورس نیوز گفت : به نظر می رسد عمده نگرانی بازار که موجب کاهش شدید شاخص شده ، ریسک سیستماتیک است و نگرانی از شرایط سیاسی و مشکلاتی که ممکن است در آینده پیش بیاید موجب کاهش قیمت های سهام اکثر شرکت ها شده است .

البته در این بین سهام برخی شرکت ها در حال رسیدن به قیمت های واقعی خود بوده و طی چند روز آتی با تداوم این روند ، خیلی از سهم ها به قیمت های پایین تر از ارزش ذاتی خود می رسند که برای خرید قیمت های مناسبی هستند .

وی در خصوص اصلاح روند موجود تصریح کرد : اصلاح روند در صورتی امکان پذیر است که مسئولین نگرانی های موجود را رفع کرده تا سرمایه گذاران بتوانند به بازار اعتماد کنند . چرا که در سراسر دنیا اساس بازارهای مالی با اعتماد به آینده شکل می گیرد و اگر به این اعتماد خدشه وارد شود ، صف های فروش در بازار ایجاد خواهد شد .

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ارزش آفرینان با اذعان به اینکه شاخص با اصلاح مناسبی روبه رو شده است ، گفت : قیمت ها در حال رسیدن به نقطه ای است که برای سرمایه گذاری جذاب به نظر می رسند .

اثرات ناچیز تحریم ها بر بازار

وی بحث تحریم ها را در روند فعلی کم اثر دانست و افزود : ما در یک الی دو سال گذشته نیز با مشکلات این چنینی مواجه بودیم ؛ اما بازار عکس العمل منفی از خود نشان نداد و بازار خیلی به این مباحث توجه نکرد . البته نمی توان گفت که این عامل بی تأثیر است ، ولی باید توجه کرد که اثرگذاری چشمگیری ندارد . در شرایط فعلی مسایل سیاسی داخلی بر بازار حاکم شده است .

وی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود شاخص تا پایان هفته جاری تا مرز 24 هزار و 500 واحد افت کند ، تاکید کرد : با توجه به اینکه قیمت اکثر سهم ها خیلی کاهش داشته و شاخص در روند نزولی اخیر کمتر از دو هزار واحد ریزش داشته است ، تداوم این روند فرصت سرمایه گذاری مناسبی را ایجاد خواهد کرد .

در چنین شرایطی اگر بخواهیم سرعت اصلاح روند بازار به سمت بالا افزایش یابد ، باید نگرانی های سیاسی رفع شود و روند موجود حداکثر تا آخر این هفته تداوم خواهد داشت .

معاملات فیوچرز و قراردادهای آتی ابزارهایی برای کمک به بازار

سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود از ابزارهایی که در شرایط بازار منفی می تواند باعث سودآوری شود ، خاطر نشان کرد : ابزارهایی همچون معاملات فیوچررز و قراردادهای آتی از جمله ابزارهایی است که سرمایه گذار می تواند هم در شرایط مثبت بازار و هم در شرایط منفی با پیش بینی های صحیح سود کسب کند . چرا که اگر انتظار کاهش قیمت ها را داشته باشیم ، اقدام به فروش قراردادهای آتی کرده و هنگامی که انتظار افزایش قیمت ها را داریم اقدام به خرید این قراردادها می کنیم . البته میزان این قراردادها محدود است ، ولی فرصتی برای کسب بازدهی به شمار می رود .

بازار گردانی امکانی دیگر در جهت کمک به سهم

وی امکان استفاده از ابزار SHORTCELL را در بازار سهام کشورهای اسلامی به دلیل مشکلات شرعی آن بعید دانست و تصریح کرد : ابزار SHORTCELL نیز به عنوان یکی از ابزارهایی به شمار می رود که می تواند به افزایش بازدهی و کسب سود کمک کند . البته این ابزار از سوی کمیته فقهی سازمان بورس رد شده و امکان استفاده از آن به دلیل مسایل شرعی امکان پذیر نیست . اما می توان برای آن مدل جدیدی تعریف کرد که این مشکلات را نداشته باشد . وی بحث بازار گردانی را نیز از دیگر ابزارهایی برشمرد که می تواند به سهم ها در بازارهای منفی کمک کند وی در ادامه عنوان کرد : در سال اخیر شرایط بازار گردانی و دستورالعمل های آن متفاوت از گذشته شده و با توجه به اینکه میزان منابع لازم برای بازار گردانی بالا است ، امکان استفاده از آن برای سهم های زیادی وجود ندارد .

چرا که بازار گردان برای مدیریت سهم باید ضمانت دهد و در این روزها نیز شاهد بودیم که سهم هایی که بازار گردان داشتند با کاهش قیمت های کمتری مواجه شدند .

وی متذکر شد : این ابزار برای سهام شرکت های بزرگ قابل اجرا نیست ، چرا که منابع مالی بالایی نیاز دارد و سهامدار عمده از این کار امتناع می ورزد.

بازگشت روند صعودی شاخص در آینده ای نزدیک

سلیمی ، در پایان سخنان خود با اذعان به اینکه در شرایط کنونی اکثر سهامداران به صورت هیجانی عمل می کنند ، تصریح کرد : به نظر می رسد در آینده ای نزدیک شاهد بازگشت روند صعودی شاخص باشیم . در نتیجه به سهامداران توصیه می شود که سهام خود را به قیمت های پایین نفروشند و این نگرانی ها همواره و در شرایط مختلف وجود داشته و رفع شده است .

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر