فرابورس سهامداران رسمی بازار سرمایه را 50 درصد افزایش داد
به گزارش بورس نیوز مصطفی امید قائمی، مدیرعامل فرابورس که در پنجمین همایش ملی و نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت مالی و سرمایه گذاری سخنرانی می کرد با اشاره به روند فعالیت این نهاد در طول 3 سال گذشته اظهار داشت: در طول مدت فعالیت فرابورس این نهاد تلاش کرده تا روشهای مختلف تامین مالی رااجرا کند و پیرو همین مساله نسبت به انتشار اوراق مبتنی بر اوراق سهام، اوراق با درآمد ثابت و سایر ابزارهای مالی و... اقدام کرده است.
مدیر عامل فرابورس از نقش این نهاد در توسعه فرهنگ سهامداری سخن گفت و افزود: تا قبل از ورود فرابورس به بازار سرمایه سهامداران رسمی حدود 3 میلیون کد بود در حالی که با پذیرش شرکتهای پر سهامدار در فرابورس که مدتها قبل پذیره نویسی عموم یکرده بودند تعداد سهامداران رسمی به 4.5 میلیون رسیدهکه از رشد 50 درصدی آن حکایت دارد.
مدیرعامل شرکت فرابورس با اشاره به اینکه عمده ابزارهایی که در طول چند سال اخیر در این بازارسرمایهطراحی شده در فرابورس مورد استفاده قرار گرفته است، تصریح کرد: فرابورس توانست پذیره نویسی شرکت های سهامی عام را از بازار پول به بازار سرمایه منتقل کند. در این روش همزمان با پذیره نویسی این نهادها در بانک، بخشی از آن هم در فرابورس انجام می شود و همزمان مقدمات معامله شرکتپس از پذیره نویسی در بازار فرابورس مهیا می شود.
به گفته وی در سال گذشته پذیره نویسی 5 تا 6 شرکت از این طریق صورت گرفته است ضمن اینکه امکان معاملات دست دوم این سهام در بازار فرابورس مهیا شده است.
امید قائمی پذیره نویسی سهام حق تقدم ناشی از افزایش سرمایه را از دیگر اقدامات انجام شده توسط این نهاد برشمرد و تصریح کرد: تا کنون3 شرکت متشکل از 2 بانک و یک موسسه تجاری توسط از این طریق افزایش سرمایه داده اند.
مدیرعامل شرکت فرابورس با اشاره به نحوه معاملات در بازار سوم فرابورس برای شرکت هایی که شرایط لازم برای حضور در بازار اول و دوم فرابورس را ندارند،گفت: انتشار اوراق مبتنی بر درآمد ثابت از دیگر ابزارهای موجود برای تامین مالی است که تاکنون 7هزار میلیاردریال اوراق مشارکت اعم از اوراق مشارکت صکوک ،گواهی سپرده عام و خاصوتوسط این نهاد منتشر شده که علاوه بر این کار امکان فرآیند پذیره نویسی و معاملات دست دوم این اوراق فراهم است و متقاضیان آن دیگر نگرانی از نقد پذیری آن ندارند.
وی در پایان از محدودیت های اعمال شدهدر بسته سیاستی–نظارتیبانک مرکزی را عامل مهمی در عدم تنوع بخشی در اوراق منتشر شده برشمرد و گفت: نیاز به وجود یک بانک عامل به عنوان ضامن و محدودیت های بسته سیاستی–نظارتی بانک مرکزی از جمله دلایلی است که منجر به عدم تنوع بخشی این اوراق در فرابورس شده است.
