بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۲
گفتگو با مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری آتیه تکادو و بررسی دلیل توقف یک نماد:

جدال باصورت های مالی به غیبت نسوز آذر کشید

اما با توجه به وضعیت رو به رشد صنعت فولاد در سال جاری در مقایسه با سال گذشته و شرایط مناسب شرکت های بزرگ فولادی، پیش بینی می شود طی سال جاری برای "کاذر" نیز شرایط بهتر از سنوات گذشته باشد و این زمینه حضور در مناقصات بیشتری را فراهم می سازد.
کد خبر : ۶۴۷۳۳
به دنبال درخواست های مکرر سهامداران شرکت فرآورده های نسوز آذر برای پیگیری دلایل متوقف ماندن چهار ماهه نماد معاملاتی سهم این شرکت تا به امروز، خبرنگار بورس نیوز پیگیر موضوع شد تا از کم و کیف قضیه سهامداران "کاذر" را مطلع سازد.

محمدرضا صادقی، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری آتیه تکادو در رابطه با دلایل توقف حدود چهار ماهه نماد معاملاتی "کاذر" در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: پس از انجام توافق برای فروش بلوکی سهام شرکت سرامیک اردکان که تحت مالکیت "کاذر" بود، نماد این شرکت به منظور اعلام تعدیل مثبت عایدی هر سهم متوقف شد تا میزان درآمد حاصل از سرمایه گذاری های آن مشخص شود. گرچه این معامله هنوز به صورت رسمی عملی نشده، اما با ارایه اطلاعات مالی و گزارش عملکرد 9 ماهه سال مالی گذشته "کاذر"، میان سازمان بورس و اوراق بهادار با شرکت مورد بحث برسر این معامله اختلاف نظرهایی به وجود آمده که باید حل شود. تا زمانی که این اختلاف نظرها حل نشود، نماد معاملاتی سهم مورد بازگشایی قرار نمی گیرد.

وی افزود: این اختلاف نظرها بر سر درآمدهای حاصل از فروش سرمایه گذاری ها است که آیا باید در عملکرد سال مالی 90 ثبت شود و یا در بودجه سال مالی 91 لحاظ و موجب تعدیل مثبت EPS سال مالی جاری گردد. چرا که سود تقسیمی شرکت سرمایه پذیر سرامیک اردکان در بودجه برآوردی سال مالی 91 "کاذر" لحاظ نشده، در حالیکه در بودجه سال مالی 90 لحاظ شده بود. در عین حال معامله و جابحایی بلوک سهام "کسرا" هنوز در بورس انجام و قطعی نشده و لازم است درآمدهای حاصل از این فروش در صورت های مالی "کاذر" لحاظ شود.

وی دلیل دیگر توقف نماد معاملاتی "کاذر" را اعلام بودجه برآوردی سال مالی جاری عنوان کرد و ابراز داشت: با توجه به تغییرات مدیریتی اعمال شده در این شرکت و بهبود ساختار نیروی انسانی، به نظر می رسد بودجه سال مالی جاری به نسبت سال مالی گذشته با کاهش زیان و بهبود عملکرد برآورد شود.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری آتیه تکادو در ارتباط با حضور در مناقصات جدید خاطر نشان کرد: برخی از مناقصات در پایان سال گذشته برگزار شده و تمامی رقبا سعی می کنند بهترین شرایط را برای حضور در یک مناقصه پیشنهاد دهند. اما با توجه به وضعیت رو به رشد صنعت فولاد در سال جاری در مقایسه با سال گذشته و شرایط مناسب شرکت های بزرگ فولادی، پیش بینی می شود طی سال جاری برای "کاذر" نیز شرایط بهتر از سنوات گذشته باشد و این زمینه حضور در مناقصات بیشتری را فراهم می سازد.

صادقی در خصوص دلایل زیان ده بودن شرکت فرآورده های نسوز آذر با وجود در اختیار داشتن حدود 60 درصد از سهم بازار فرآورده های نسوز تولیدی در کل کشور و در مقابل سودده بودن سایر شرکت های جدید تأسیس شده در این صنعت، تأکید کرد: یکی از مسایلی که بر شرکت های تولیدی اثر گذار است، استفاده از ظرفیت کامل تولیدی می باشد. بطوریکه بکارگیری از کل ظرفیت تولیدی، باعث تقسیم شدن هزینه ثابت بر کل میزان تولید شده و به اصلاح هزینه های ثابت بر کل تولید سرشکن می شود. در نتیجه قیمت تمام شده محصولات تولیدی کاهش یافته و شرکت به سودآوری می رسد. اما این اتفاق در سال 90 برای "کاذر" رخ نداده و ظرفیت کامل آن تولیدی محقق نشده و به همین خاطر نیز شرکت برای سال مالی گذشته به ازای هر سهم 176 ریال زیان پیش بینی کرده بود.

این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه سخنان خود در بیان دیگر دلایل زیان دهی "کاذر" گفت: عواملی از قبیل تأمین مواد اولیه و یا برنده شدن سایر رقبا در مناقصات سال گذشته، باعث شد این شرکت متضرر شده و در سال گذشته با زیان مواجه شود.

البته از سال گذشته اصلاح ساختار نیروی انسانی به صورت جدی دنبال می شود تا پرسنل جدید با هزینه پایین تر در شرکت به کار گرفته شود.

شایان ذکر است، شرکت سرمایه گذاری آتیه تکادو به عنوان یکی از سهامداران شرکت فرآورده های نسوز آذر محسوب می شود.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
اکبر داودی
پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۰
با سلام
با تمام توضیحات مفید شما
بنده در مورخه 1392/11/14 تعداد 22040 سهم این شرکت رو به قیمت 9350ریال خریداری نمودم که در این تاریخ 1392/12/20 بازیان هرسهم 5000 مواجه شدم که واقعا حداقل چه جوری لعن و نفرینشون نکنم