بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۲

تهمت ها به دولت در واقع تهمت به ولایت فقیه است

کد خبر : ۷۹۴۶۵
تمام نظر سنجی های ملی حکایت از تثبیت پایگاه اجتماعی احمدی نژاد دارد
 

چندی پیش بخش اول گفت و گوی شبکه ایران، با دکتر ابراهیم فیاض پیرامون هشدار اخیر رهبر انقلاب در خصوص خطر سکولار شدن حوزه های علمیه منتشر شد. استاد مردم شناسی دانشگاه تهران پس از بررسی ریشه ها و علل تاریخی و علمی گرایش به سکولاریسم در حوزه های علمیه، اشاره ای هم به نقش سرویس های امنیتی دشمن در این پروسه داشت. آقای فیاض روحانیونی را که در فتنه 88 سکوت کردند، مصداق بارز حوزویان سکولار می داند.
 
بخش دوم گفت و گوی شبکه ایران با عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به برخی از مسائل سیاسی و اقتصادی روز اختصاص دارد. آقای فیاض اشاره جالبی هم به همدستی برخی حوزویان با برخی از مخالفان رئیس جمهور برای کشیدن ترمز هدفمندی یارانه ها دارند.
 
فکر می کنید سکوت روحانیون سکولار در فتنه 88، در آزمون بعدی به حضوری فعال تبدیل شود؟
 
بله البته همین الان هم تا حدودی فعال شده اند. محور پیچ تاریخی که آقا مطرح کردند، اقتصاد مقاومتی است و برای تحقق اقتصاد مقاومتی ابتدا باید به اقتصاد واقعی برسیم. نکته راهبردی اینجاست که واقعی شدن اقتصاد بدون اجرای هدفمندی یارانه ها غیر ممکن است. اما هدفمندی را زدند؛ مجلس و بخش هایی از حوزه علمیه، هدفمندی یارانه ها را با هم زدند. این ها به شدت ضد هدفمندی هستند. دیدید یکی از آقایان بلافاصله ابراز خوشحالی کرد از اینکه ترمز دستی هدفمندی یارانه ها توسط مجلس کشیده شد و از مجلس تقدیر کرد. خب نتیجه این رفتار ها چیست؟ یک اقتصاد غیر واقعی که در آن ما به التفاوت اقتصاد داخلی و خارجی تبدیل می شود به یک رانت و زمینه ای برای فرصت طلبی و بخور بخور!
 
متاسفانه چون اقتصاد ما واقعی نیست هیچوقت رشد اقتصادی واقعی نخواهیم داشت و باید دلمان را به رشد بادکنکی و صوری خوش کنیم. الان اقتصاد نفتی است که دارد خودش را بازتولید می کند و این بسیار خطرناک است. شما نگاه کنید دولت را مجبور کردند به بچه پول دارهایی که رفته اند خارج از کشور دلار بدهد، آن هم نه به قیمت واقعی بلکه به قیمت دولتی! یعنی از جیب بچه مستضعف ها خارج می شود به نفع پول دارها. الان دلارهایی که دولت می دهد به سرمایه داران و تجار داخلی ظاهرا اشتغال ایجاد می کند ولی واقعش این است که مابه التتفاوت اقتصاد صوری با اقتصاد واقعی در جیب سرمایه داران می رود و عدالت اجتماعی در دراز مدت نابود می شود؛ پولدارها پولدار تر و مستضعف ها مستضعف تر.
 
احمدی نژاد با این وضعیت می خواهد چه کار کند؟
 
احمدی نژاد مقاومت کرد اما متاسفانه مجلس اجازه نداد، مخصوصا رئیس مجلس در توقف هدفمندی خیلی موثر بود. اگر هدفمندی اجرا نشود به زودی قشر متوسطی به وجود می آید که به جای تولید کننده، مصرف کننده است و به جای تولید ملی، مصرف ملی رخ خواهد داد. فرض کنید دلار بشود 5000 تومان و در نتیجه تلویزیون ال جی می شود 10 میلیون تومان. بعد آن کالای "اسنوا" که تولید داخلی است می شد 2 میلیون. خب مردم کدام را می خریدند؟ قطعا تولید ملی را می خریدند و سرمایه و کار ایرانی به کار گرفته می شد. اصلا پیچ تاریخی بدون اقتصاد مقاومتی و اقتصاد مقاومتی بدون هدفمندی و عدالت اجتماعی قابل تصور نیست، فاجعه رخ می دهد. الان داریم مسکن مصرف می کنیم. اگر دولت موفق می شد این مابه التفاوت پولی را که بدست آورده به دست مردم مستضعف برساند، آن موقع قشر متوسط به شدت فعال می شد.
 
آقای لاریجانی سیاست احمدی نژاد را رابین هودی نامیدند!
 
اشکالی ندارد بگذارید بگویند "اقتصاد واقعی" رابین هودی است. بر این اساس اقتصاد مقاومتی هم که آقا فرمودند، رابین هودی است! چون اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه چرخه تولید و مصرف در داخل ایجاد شود. ولی اگر قرار شد در توریسم، تایلند ارزانتر از کیش باشد این اقتصاد دیگر واقعی نیست. همین چند سال پیش، کیش گرانتر از تایلند بود! در داخل با تورم شدید مواجه بودیم ولی خارج از کشور همه چیز ارزان بود. پاسپورتت را که می گرفتی اصلا مجانی می توانستی بروی تایلند! خب ما تا کی می خواهیم اقتصاد غیر واقعی داشته باشیم. اقتصاد غیر واقعی یعنی اینکه توریسم داخلی نابود شود به نفع توریسم خارجی.
 
آقایان بیایند توضیح بدهند که چرا و چگونه 7 میلیون نفر در سال به تایلند، دوبی، ارمنستان و آنتالیا می روند؟ من می گویم دلیلش همین دلارها و اقتصاد غیر واقعی است. جالب اینجاست همان کسانی که ضد هدفمندی و ضد عدالت اجتماعی موضع می گیرند، سر احمدی نژاد فریاد می زنند  که آقا مردم دارند می روند ساحل لختی ها و کازینو! آی فرهنگ چه شد! فساد همه جا را گرفت! خب خود شما دارید با زمینه سازی برای فساد اقتصادی، با ترویج اقتصاد غیر واقعی، با له کردن هدفمندی یارانه ها کاری می کنید که دلار برود در جیب کلان سرمایه داران و بازاری ها. از یک سو برای قشر مرفه جامعه فرصت استفاده از رانت های نجومی فراهم می کنند و از آن سو می گویند چرا این ها فساد می کنند!
 
با کشیده شدن ترمز هدفمندی یارانه ها کارآمدی نظام با اختلالاتی رو برو  خواهد شد. به عنوان یک جامعه شناس فکر نمی کنید این مسئله می تواند به چالشی قابل توجه تبدیل شود؟
 
بله. حالا تصور کرده اند با این سیاست ها ارزانی پیش می آید!
 
آن بازاری که دارد ما به التفاوت دلار را به جیب می زند؛ می ماند مستضعفین. مهمتر اینکه الان دیگر ما رشد اقتصادی واقعی نخواهیم داشت. نتیجه این اتفاق چیست؟ خروج متفکران از کشور. یعنی دلار جای اینکه صرف سرمایه گذاری در تولید شود، صرف سرمایه گذاری در مصرف می شود!
 
چرا 160 هزار نفر در سال از کشور خارج نشوند؟ من در پاکستان هم ایرانی دیدم! از متخصصان ایرانی پرسیدم که در پاکستان چه می کنید؟ گفتند: داروسازی. گفتم: چرا در ایران این کار را نمی کنید؟ گفتند: نمی گذارند؛ چون همیشه دلار دولتی برای واردات وجود دارد! تا دلار با این قیمت وجود دارد، هرگز در ایران تولید رخ نخواهد داد.
 
به عنوان یک استاد دانشگاه می گویم این یک خیانت ملی است که دولت را مجبور کنیم دلار را بدهد به سرمایه داران تا بچه هایشان در خارج از کشور به صورت آزاد تحصیل کنند! این همان دلاری است که از دانشگاه تهران گرفته می شود. به جای اینکه این دلار برسد به دست بچه های با استعداد دانشگاه تهران وشریف و کتابخانه ها و پژوهشگاه ها تقویت شود، می رسد به دست بچه های تنبل و لوسی که عرضه درس خواندن و کنکور دادن را ندارند و اکثرا هم  آقازاده اند.
 
رهبری از تعبیر جنگ احزاب برای توصیف شرایط کنونی استفاده کردند. سرنوشت این جنگ را چطور می بینید؟
 
"لقد جمعوا". همه جمع شده اند که ما را بزنند زمین ولی نمی توانند. اگر ما کمی صبر کنیم آنها قطعا زودتر از ما زمین خواهند خورد و دوام نمی آورند. بلکه با التماس بر خواهند برگشت. چند سال پیش به دوستان خارج از کشور می گفتم در اروپا چه خبر است؟ گفتند خبری نیست. گفتم دارند از جیب می خورند و به زودی بحران شروع می شود.
 
شرط پیروزی این است که فقط اندکی صبر کنیم تا دشمن از درون دچار فروپاشی شود؛ همان اتفاقی که برای جبهه متحد کفار در جنگ احزاب رخ داد. در جنگ احزاب، نقش منافقین داخلی بسیار مهم است. در این جنگ کفار خارجی و منافقین داخلی دست به دست هم دادند تا جنگ روانی را تشدید کنند.
 
به این مسئله توجه کنید که مگر دلار چقدر در اقتصاد داخلی ما اثر دارد؟ چطور خانم کلینتون می گوید از داخل به ما سفارش می دهند که تحریم ها را تشدید کنید؟ برخی ها چقدر قدرت دارند که اینطور به خانم کلینتون سفارش می دهند؟ حتما مقاماتِ خیلی مهمی هستند وگرنه امثال من و شما که نمی توانیم به خانم کلینتون سفارش بدهیم.
 
الان آقا می فرمایند در جنگ احزاب هستیم. خب این یعنی اینکه تحریم ها وجود ندارد!؟! تازه در همان جنگ احزاب هم عمرو بن عبدود از خندق عبور کرد و آمد این طرف خاکریز! یک خرما بین چند نفر تقسیم می شد!
 
بعد همین ها یقه احمدی نژاد را می گیرند  و حتی می گویند خود احمدی نژاد باعث و بانی این وضع است. جوری هم می گویند که مردم به مملکت شک کنند. این ها در واقع مدیریت رهبری را دارند زیر سوال می برند. چطور می شود آقا حواسش نباشد؟ یا اینکه از نظر این ها ولایت می بیند اما هیچ نمی گوید؟ این تهمت ها به دولت در واقع تهمت به ولایت فقیه است.
من تصور می کنم در جنگ احزابی که همه عالم جمع شده اند، ریزش های دشمن شروع شده است. یهودیان بنی قریضه که بریزند، منافقین داخلی فرو می پاشند و می رسیم به خیبر. ما صد در صد پیروزیم. من بحرانی نمی بینم. بحران برای بازاریانی است که "بازار جمهوری" را در برابر "بازار تولید داخل" علم کرده اند. بازار را پر کرده اند از کالای خارجی و دارند "مصرف ملی" را رقم می زنند!
 
فراموش نکنیم که پیامبر (ص) همانطور که به سنگ ضربه می زدند، فرمودند دراین برق، فتح  روم را دیدم، فتح ایران را دیدیم، این پیش بینی ها را در آن محاصره اقتصادی شدید بیان کردند. حالا از عید تا حالا آقا می گوید پیروزی قطعی و حتمی است.
 
چقدر از فشارهایی که به احمدی نژاد وارد می شود، دلیل انتخاباتی دارد؟
 
عمده این رفتارها انتخاباتی است. رقبای احمدی نژاد می دانند که در بدبینانه ترین شکل ممکن سنگین ترین اقلیت اجتماعی را حامیان احمدی نژاد تشکیل می دهند.  تمام نظر سنجی های ملی حکایت از تثبیت پایگاه اجتماعی احمدی نژاد دارد به گونه ای که وضعیت اجتماعی او چندان با سال 88 تفاوتی ندارد. نظر سنجی انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران نشان می دهد حداکثر 6 درصد کاهش رای در پایگاه اجتماعی آقای احمدی نژاد رخ داده که خیلی معنا دار است. مهم این است که مردم خیلی خوب فهمیده اند که در جهان چه اتفاقی دارد می افتد.
 
برخی از داخلی ها باید مواظب باشند که نقش منافقین را ایفا نکنند و همراه کفار نشوند چون ورق به زودی بر خواهد گشت. هر کس می گوید دشمن می تواند غلطی بکند، حتما با آن هاست.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر