بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۴

زیباکلام: لحن روحانی یادآور هاشمی و خاتمی است

کد خبر : ۱۱۵۱۵۰
صادق زیباکلام در یادداشتی در اعتماد نوشت:

دولت قبلی در عرصه بین‌المللی اعتقاد داشت که «هر کی با ما نیست دشمن ما است». دولت روحانی اما آن نگاه را کنار گذاشته و دست دوستی به سمت دنیا دراز کرده است. روحانی بر عکس اصولگرایان که با زبان غیض و غضب با دنیا صحبت می‌کنند، لحن دیگری را برگزیده است. لحن او یادآور لحن هاشمی‌رفسنجانی در دهه 1370 و لحن «گفت‌وگوی تمدن‌های» خاتمی در دهه 1380 است. 

لحن او به جای آنکه به دیگران با سوء ظن، بدبینی و دشمنی نگاه کند، معتقد است که «هر که با ما دشمنی نکند ما با او حاضر هستیم دوستی کنیم». چنین است که راهی داووس شده است. به جای محکوم کردن داووس به سرمایه‌داری، به پلیدی و ظلم، او می‌خواهد ببیند که آیا می‌شود در داووس گامی به نفع ایران برداشته شود.

جک استراو حرف درستی زد وقتی به غربی‌ها گفت که شما را به خدا اشتباه دوران خاتمی را تکرار نکنید. به نظر می‌رسد که دولت اوباما متوجه آن اشتباه تاریخی شده و دارند تلاش می‌کنند جلوی اصولگرایان تندرو را بگیرند. 

اگر روحانی موفق نشود، در ایران «نلسون ماندلا»، «واسلاوهاوی» یا «آن سان سوشی» به قدرت نخواهند رسید بلکه کس دیگری برای هشت سال قدرت را در دست خواهد گرفت و مملکت را به اندازه 80 سال به عقب خواهد برد. همچنان که هشت سال مدیریت اصولگرایان تبعات سنگینی برای کشور به بار آورد. روحانی در داووس حرف خاصی ندارد، الا اینکه می‌خواهد بگوید «با کسی سر جنگ نداریم». 

روحانی در داووس می‌خواهد بگوید اگر شما حقوق، مصالح و منافع ایران را محترم شمارید ما هم به حق خودمان قانع هستیم و چیزی بیش از حق‌مان نمی‌خواهیم. نه کشور ثالثی را می‌خواهیم از روی زمین محو کنیم. اگر به اقلیت شیعه‌هایی درجایی ظلم شود قطعا به آنها کمک خواهیم کرد همچنان که اگر سنی‌ها مورد ظلم واقع شوند بی‌تفاوت نخواهیم نشست. 

داووس برای روحانی و ایران پلتفرم مناسبی است که ایران اسلامی اعلام کند که نه سودای مدیریت جهانی دارد و نه طالب مرگ و نابودی ملت، کشور، فرهنگ و تمدن است. داووس برای روحانی پلتفرمی است که اعلام کند همه دولت‌هایی را که در جریان یک فرآیند دموکراتیک به قدرت رسیده‌اند به رسمیت می‌شناسد، به آنان احترام گذاشته و مخاطبینش صرفا ملت‌ها نیست بلکه برای دولت‌های آن ملت‌ها هم احترام و ارزش قائل است. 

در یک کلام داووس برای روحانی و ایران فرصت مناسبی است تا بخشی از ستم‌های رفته بر وجهه ایران در عرصه بین‌المللی را جبران کند.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
Amirhosein
پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۴
این زیبا کلام کارش خیلی درسته . زنده باد
علی
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۰
کارش آره اما ایمانش ...
امیر آرای
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۳
بارک ا.... آقا زیبا کلام بارک ا...
محمود
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۳
شما که درد دل ما ولایتمداران را چاپ نمیکنی با حمایت ولایت امر مسلمین جهان در 8 سال با وجود کارشکنی های خاتمی و رفسنجانی ها همه قلل مرتفع اسلام و مسلمین و امت اسلام بعون الهی فتح شد و اسراییل نابودی را بچشم دید و زمینه ظهور اماده هست امروز شعیه در جهان یک نیروی غالب هست و به زودی با ظهور امام عضر برای همشه بساط کفر برچیده و دین ناب و خالص محمدی به همه چهان گسترش پیدا خواهد کرد
ashi
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۷
از یک استاد علوم سیاسی غیر از این انتظار دیگری نباید داشت.
بهزاد
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۶
موافقم آقای زیباکلام ، اما بحث اسرائیل جداست ،از اسرائیل به ملت ، کشور ، فرهنگ و تمدن یاد نکنید ، لطفا...
بی طرف
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۴
اگر می خواهی ضعف خود را پنهان کنی از روش قدیمی استفاده کن : دروغگویی و تهمت . شعار اصولگرایان این است : هیهات من الذله اما اقای زیبا کلام منش و روش کارش لو رفته است ...
فرجام 538
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۴
زیبا کلام ! سرتو کردی زیر برف خیال می کنی کسی نمی فهمه چکارداری می کنی . خیلی ها بعد از انتخاب روحانی در تلاشند جوی را ایجاد کنند که بتوانند جنبش سبز را احیا کنند . تو هم یکی از آنها ! جمله ای که در خصوص رفسنجانی گفته ای ناظر به همین مطلب است . انشاالله سحر نزدیک است .
فرجام 538
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
زیبا کلام ! آدم با سوادی هستی . یکی از کتابهای تورا خوانده ام . اما شیطان بر فکر و سوادت سایه انداخته است . این چرندیات چیست که می گویی ؟ گفته ای : " روحانی معتقد است که «هر که با ما دشمنی نکند ما با او حاضر هستیم دوستی کنیم».... واقعا این جمله که به روحانی چسبانده ای ، از آن جمله هاست . اگر روحانی همین امروز نامه ای به آمریکا و اسراییل بنویسید و فقط همین جمله را در متن آن مطرح نماید ، شب نشده تمام مشکلات جمهوری اسلامی حل می شود . معلوم است که اسراییل حاضر است با ما دشمنی نکند و ما هم با او دشمنی نکنیم . اما دشمنی نکردن با اسراییل معنی اولش دفاع نکردن از ملت فلسطین است . مرد حسابی مگر آمریکا حداقل ظرف 30 /40 سال گذشته در خاورمیانه و دنیا چه می کند ؟ او با هرابزاری که لازم بداند از دوستان خودش طرفداری می کند . خب ! جمهوری اسلامی هم که همین کار را می کند . این به آن در ! اما نکته مهم اینجاست که دوستان آمریکا چه جور موجوداتی هستند و آنانی که جمهوری اسلامی از آنها دفاع می کند چه کسانی ؟ مشکل افرادی مثل تو این است که هیچ اعتقادی در وجودت نیست . تو نه مسلمانی ، نه مسیحی ، نه کمونیست و نه هیچ چیز دیگر . جلال آل احمد افرادی مثل تو را خوب می شناخت . اما توصیه می کنم همین طور به پراکندن این اراجیف ادامه بده . وجود افراد منتقدی مثل تو بهترین دلیل بر حقانیت راه امام است .
abasy
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۰
باسلام من خودم انتقادات فراوانی به احمدی نژاد دارم ولی مطمینم اگه احمدی نژاد نبود در مورد هسته ای چیزی نداشتیم که بخواهیم الان چانه زنی کنیم .یادمون نرفته زمان خاتمی همه تاسیسات هسته ای تعطیل شد .