بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۴

بانک مرکزی علت نوسان اخیر بازار ارز را اعلام کرد

کد خبر : ۱۵۱۶۶۳
در حالی با انتشار اخبارمذاکرات هسته ایدر روزهای اخیر شایعاتی درباره تغییر رفتار بانک مرکزی در این بازار مطرح شده که صمد کریمی - مدیر صادرات بانک مرکزی - در این باره گفت: گرچه توافق در مذاکرات هسته‌ای دستاورد بزرگی محسوب می‌شود، ولی برای آن که آثار واقعی این توافق بر متغیرهای اقتصادی و بازارهای عمده قابل مشاهده باشد، نیاز به زمان است.

وی توضیح داد: در حقیقت، این توافق بر متغیرهای بنیادین، الگوهای تولیدی و روابط تجاری که متغیرهای بلندمدت تعیین کننده نرخ ارز در اقتصاد هستند، آثاری دارد که به لحاظ ساختاری بودن این متغیرها،‌ طی ماه‌های آتی و به تدریج قابل ارزیابی و مشاهده خواهد بود. در نتیجه عمده تغییرات نرخ ارز و نوسانات آن طی دو روز اخیر ناشی از رفتارهای هیجانی برخی از فعالان اقتصادی است که در راستای اخبار انتشار یافته، انتظارات شکل گرفته از ماه‌ها قبل و به امید کسب منفعت‌های سفته‌بازانه، مبادلات کوتاه‌مدتی را در بازار ارز شکل می‌دهند و موجب نوسانات نرخ ارز می‌شوند.

او با بیان اینکه به طور یقین طی روزهای آتی از میزان نوسانات بازار ارز کاسته می شود افزود: عمده تحولات دو روز اخیر در بازار ارز و حتی طلا، ناشی از تصورات و انتظارات خاص برخی از عاملین اقتصادی است که به دلیل عدم حمایت از سوی متغیرهای بنیادین اقتصاد، در میان مدت پایدار نخواهد بود. این موج هیجانات خیلی سریع پایان می‌یابد و انتظار داریم ثبات و آرامش به سرعت به بازار ارز بازگردد.

مدیر صادرات بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی حامی مکانیزم طبیعی بازار ارز و اقتضائات اقتصاد کلان است یادآور شد: این نوسانات را نیز جزئی از رفتار طبیعی بازار برای تخلیه هیجانات ناشی از اخبار هسته‌ای می‌دانیم و زمینه برای تداوم فعالیت‌های سفته‌بازانه در این بازار فراهم نیست و با فروکش کردن این هیجانات، بازار ارز خیلی زود به مسیر پایدار و تعادلی خود بازخواهد گشت.

ایسنا
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
امیر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۳
ینی این توافق با اینهمه بوق و شیپور عملا هیچ تاثیری به حال مردم نداره
کاظم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵
بفرمایید از گران فروشی دلار چه کسی غیر از دولت سود زیاد کسب میکند؟ نمیدانم چه بلایی سر اقتصاد اورده اید که کشور ما که جزو برترین منابع نفت و گاز جهان است باید 54 تومان بدهد یک افغانی بگیرد.دلار بخوره تو ... این از فاجعه بدتر است.باید به حال کشور گریست که حتی با وجود صلح هیچ اتفاق مثبتی در برابری پول ملی رخ نمیدهد. فقط باید بپرسیم این همه پول به کجا میرود که ما هر روز فقیر تر میشویم.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
باباتودیگه کی هستی
Cvcff
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲
پولا ميره سوريه لبنان يمن و........ بااين همه منابع گاز نفت معادن كه درجهان ازنظرثروت بينظيريم ولي خدمون بي بهره