بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴

انتقاد قالیباف از ساختار شهرداری: چرا می‌گویند در شهرداری همه دزد هستند؟/ تا الان یک متر ساختمان برای خودم نساختم

کد خبر : ۱۵۳۵۴۹
ایسنا نوشت: شهردار تهران گفت: اگر در جایی می شنویم که کسی می گوید فلان جا در شهرداری فلان اتفاق افتاده و همه دزد هستند، ما هم با آن ها همراهی می کنیم. این در حالی است که اگر فردی چنین مساله ای را گفت، باید بگوییم شما چه سندی دارید؟

شهردار تهران بر ضرورت تقویت حمیت و غیرت سازمانی در شهرداری تهران تاکید کرد و گفت: احساس من این است که حمیت قسمتی در شهرداری ضعیف است؛ البته ما نمی خواهیم سازمان پرستی کنیم و تعصب های خشک داشته باشیم اما در مجموعه ای خدمت می کنیم که باید نسبت به آن یک حمیت قسمتی داشته باشیم.

محمدباقر قالیباف در چهاردهمین جشنواره شهید رجایی و آئین روز کارمند که در محل سالن همایش های بین المللی برج میلاد تهران برگزار شد، بر ضرورت انسجام سازمانی در شهرداری تهران تاکید کرد و گفت: احساس من این است که حمیت قسمتی در شهرداری ضعیف است؛ البته ما نمی خواهیم سازمان پرستی کنیم و تعصب های خشک داشته باشیم اما در مجموعه ای خدمت می کنیم که باید نسبت به آن یک حمیت قسمتی داشته باشیم.

وی افزود: گاهی برخی افراد حرف هایی را نسبت به شهرداری می زنند؛ البته ما نمی گوییم یک سازمان بی عیب و نقص هستیم و در شهرداری رشوه و فساد نیست، اما محکم می گوییم که شهرداری تهران در حوزه مفاسد اداری و مالی از بقیه سازمان های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی سالم تر است. این موضوع را هم ما نمی گوییم بلکه دستگاه های ذیربطی که صلاحیت دارند این حرف را می زنند اما متاسفانه در افکار عمومی اینگونه نیست.

شهردار تهران گفت: اگر در جایی می شنویم که کسی می گوید فلان جا در شهرداری فلان اتفاق افتاده و همه دزد هستند، ما هم با آن ها همراهی می کنیم. این در حالی است که اگر فردی چنین مساله ای را گفت، باید بگوییم شما چه سندی دارید؟ باید حمیت و غیرت سازمانی داشته باشیم، بایستیم و از طرف توضیح بخواهیم تا اگر موضوعی وجود دارد، اسناد و مدارک را بگیریم و دنبال کنیم. ما در این سازمان زحمت می کشیم و اگر درصد بسیار کمی همکار نادان داریم که آبروی ما را می برند، نباید بگذاریم آبروی دیگران را ببرند، اما وقتی با غیرت از این موضع دفاع نمی کنیم، هر کسی حرفی می زند.

وی در ادامه به ذکر خاطره ای در این زمینه پرداخت و گفت: یک مسئولی از مسئولان سرشناس به من گفت که در منطقه 5 پروانه ساختمان ما را نمی دهند و در آخر هم گفته اند که تا 40 میلیون تومان ندهی، پروانه ساختمان نمی دهیم! وکیل ما 40 میلیون تومان پرداخت کرده و فردا صبح پروانه را داده اند. من موضوع را همان روز به شدت پیگیری کردم و دیدم که 5 ماه قبل پروانه صادر شده و همکار ما در شهرداری صورت جلسه دارد که پروانه را در همان زمان تحویل وکیل این فرد داده است اما این وکیل پروانه را نگه داشته و 40 میلیون به نام شهرداری گرفته است. این برادر مسئول ما تریبون های متعددی دستش دارد و همه جا می گفت شهرداری رشوه می گیرد. این در حالی است که همه ما در مجموعه شهرداری باید این حمیت و انسجام سازمانی را در حوزه سالم سازی داشته باشیم .

قالیباف تاکید کرد: حداقل اگر با بقیه سازمان ها و دستگاه ها قیاس کنیم، انصافا همکاران ما در شهرداری تهران زحمت می کشند و درست نیست در افکار عمومی این همه زحمت با چند خطا از بین برود. ما یک خانواده هستیم و بچه ها و خانواده های ما باید به اینکه ما در شهرداری خدمت می کنیم، افتخار کنند.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت موضوع حق الناس تاکید کرد و گفت: هر جا که بحث حق الناس است بدانیم که بحث امر به معروف و نهی از منکر در آنجا پر رنگ تر از همه جاست.

وی افزود: در چند پرونده ماده 100 به معاونت شهرسازی و معماری گفتم که حواستان باشد تا به آدم مستضعفی که 70 متر بنا دارد و تخلف کوچکی کرده است گیر ندهید؛ البته این هم خلاف است و باید جلوی آن را بگیریم اما این تخلفات در اولویت اول ما نیست. اگر ما قدرتمندیم، برویم و تخلفات پاساژ علاء‌الدین را تخریب کنیم. همینطور برویم تخلفات ساختمانی که از کف شروع کرده و 25 طبقه از سطح اشغال خلاف کرده است را پائین بریزیم. در این میان اگر حکم به جریمه است، به حدی جریمه را بالا ببریم که متخلف نقره داغ شود و تا عمر دارد دیگر خلاف نکند. این در حالی است که این آدم ها مرتب پشتشان سفارش دارند.

قالیباف عنوان داشت: همین موضوع پاساژ علاء الدین برای دیروز و امروز نیست. زمانی که بنده از 24 ماه قبل پای این کار ایستادم، یک نفر حامی در شورای شهر و شهرداری نداشت و هیچ کس نگفت؛ «قالیباف، خدا قوت! کار خوبی را دنبال می کنی» من اول دیدم که اشکالاتی در خود منطقه وجود دارد و در منطقه هم کوتاه نیامدم و پای آن ایستادم تا با کسی که باید برخورد شود، برخورد شد. باور کنید تا قبل از اینکه موضوع حل و فصل شده و حکم قطعی شود، تلفن هایی از درون و بیرون شهرداری به من می‌شد که حالا کوتاه بیا! سپس با پیگیری مجدانه دائما به دلایل مختلف تخریب را عقب می انداختند اما وقتی کار اتفاق افتاد، خیلی ها پیدا شدند و گفتند ما این کار را پیگیری کردیم!

وی افزود: چند روز قبل در منطقه 4 پرونده ای دنبال می شد که من از سال 87 در جریان آن بودم. در این پرونده فشارهای متعددی هم وجود داشت اما به دوستان گفتم تردید نکنید و هر چقدر هم تماس و فشار وجود دارد، به آن توجه نکنید بلکه باید با تخلفات برخورد کرده و مورد را تخریب کنید. باید توجه داشت که این کار خراب کردن ساختمان نیست، بلکه خاک به دهان کسانی است که می خواهند با قدرت و ثروت موضوعات را حل کنند. حق الناس اینجاست و باید بایستیم و کار را دنبال کنیم.

تا الان یک متر ساختمان برای خودم نساختم

شهردار تهران ادامه داد: ما می خواهیم بگوییم که در این بخش باید جدی باشیم و از خودمان شروع کنیم تا جلوی ریخت و پاش در شهرداری را بگیریم. بنده هم هزار عیب و ایراد در کار دارم اما در طول 10 سال گذشته اگر در اسناد حسابرسی و مالی شهرداری سندی بود که در دفتر کارم پرده، مبل و صندلی را عوض کرده ام، بگویید. حتی در پروژه صیاد ما می خواستیم گذر سمت راست بزنیم و نیاز بود تا دفتری درست کنیم تا در آن مستقر باشم اما گفتم همان کانکس کارگاه بشود دفتر کار. این در حالی است که می توانستم آنجا ساختمانی برای خودم درست کنم، اما وقتی وارد اتاق شهردار ناحیه می شویم، به مراتب مجلل تر از اتاق شهردار تهران است.

قالیباف ادامه داد: من از زمانی که در جمهوری اسلامی مسئول شدم تا الان یک متر ساختمان برای خودم نساختم. در نیروی انتظامی ساختمان خوبی برای فرماندهی در حال ساخت بود و وقتی من فرمانده شدم، این ساختمان حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما معاونان و ستاد جا نداشتند. من ساختمان فرماندهی را در 80 درصد نگه داشتم و بقیه ستاد را کامل کردم. همینطور توسعه 4 هزار پاسگاه را شروع کردم و بعد 20 درصد ساختمان فرماندهی را تمام کردم.

وی افزود: با این شرایط گاهی من در نواحی که می روم و گاهی در اتاق بعضی ها که وارد می شوم، از نوع این ساختمان حیرت می کنم. این ها حق الناس است و مبارزه با فساد و جلوگیری از ریخت و پاش باید از همین جا شروع شود. این موضوع هم به شعار نیست بلکه باید از خودمان شروع کنیم و هر کجا که می بینیم اشکال و حرفی وجود دارد، باید به یکدیگر تذکر دهیم.

خداقوت قالیباف به دولتمردان

شهردار تهران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی، باهنر و تمامی دولتمردان شهید، اظهار داشت: برای دولت یازدهم در این هفته آرزوی موفقیت و گره گشایی از کار مردم را داریم. بدون شک موفقیت دولت، افتخار همه ما است و اگر کسی پیدا شود که خدای ناکرده از اینکه جایی مشکلی پیدا شود لذت ببرد، حتما این فرد آدم بخیل و حسودی است. همه ما از صمیم قلب باید برای موفقیت دولت دعا کنیم چرا که این موفقیت نظام و انقلاب اسلامی است و این موفقیت راحتی و خدمت به مردم است. از این رو به همه دولت مردان خدا قوت و خسته نباشید می گوییم و برای آن ها آرزوی موفقیت در حل مشکل مردم را داریم.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به کارکنان و مدیران نمونه شهرداری تهران تصریح کرد: امروز روز بسیار زیبا و با معنویتی برای همه شما همکارانی است که تلاش بیشتری را در خدمت به مردم انجام دادید. البته هیچ وقت این ادعا را نداریم که در انتخابمان بی عیب و نقص بودیم بلکه ممکن است همکارانی باشند که گمنام بوده و آن ها هم حق چنین جایی را داشته باشند که از آن ها هم به سهم خودمان تشکر می کنیم. بدون شک اگر آنها از قلم و چشم مجموعه مدیریتی افتادند، اما هرگز از پیشگاه خدا نمی افتند.

وی همچنین ضمن تبریک میلاد با سعادت امام رضا (ع)، به نقل حدیثی از ایشان پرداخت و گفت: خلاصه بیان حضرت در این حدیث این است که اگر می خواهیم در زندگی موفق باشیم باید دو کار را توام با هم انجام دهیم و توجه کنیم که عمل نیک انجام دهیم و هم محب اهل بیت (ع) باشیم؛ نمی شود محب اهل بیت (ع) باشیم و کار نیک انجام ندهیم یا عمل صالح انجام دهیم اما محب اهل بیت(ع) نباشیم.

قالیباف تاکید کرد: امام رضا(ع) در روایت دیگری در حوزه فردی و روابط انسان ها اشاره می کنند که باید از سه موضوع به دور باشیم؛ چرا که در غیر این صورت ما را از نعمت های بزرگی باز می دارد. حضرت یکی از آفت های بزرگ را بخل می دانند و می فرمایند هر کس بخیل باشد، آسایش ندارد. اگر احساس می کنیم در زندگی آسایش نداریم، از دید حضرت ریشه آن در این است که ما بخل داریم.

وی دومین آفت را از دید امام رضا(ع) حسد و حسادت عنوان کرد و گفت: حضرت می فرمایند آدم حسود هیچ گاه لذت و خوشی را نمی بیند و سومین آفت نیز دروغگویی است. همانطور که حضرت می فرمایند دروغگو مروت و مردانگی ندارد. بنابر این همه ما باید سعی کنیم این سه آفت بزرگ را از زندگی های فردی و جمعی خودمان دور کنیم.

قالیباف ادامه داد: گاهی احساس می کنم در محافلی که گمان می کنیم مسئولیت بیشتری داریم و دلسوز تر هستیم - وحتی گاهی اوقات پوشش امر به معروف و نهی از منکر هم رویش می گذاریم - مباحثی همچون غیبت، تهمت و دروغ و حسادت بیشتر است. گاهی احساس مسئولیت بیشتری نسبت به موضوعات اجتماعی می کنیم و فکر می کنیم چون این موضوع مهم است، پس حق غیبت و تهمت را داریم. این در حالی است که هر چه احساس مسئولیت بیشتری داریم، باید دقت کنیم که از روش ها و منش های غیر منطقی و غیر دینی و خلاف مسیر اهل بیت و فرهنگ قرآنی استفاده نکنیم. همانطور که با ابزار و روش غلط نمی توانیم به اهداف درست برسیم و از نردبان دروغ و تهمت هرگز نمی توانیم به بام سعادت برسیم ولو اینکه ظاهر آن را درست کنیم.

شهردار تهران در ادامه عنوان داشت: حضرت در روایت دیگری می فرمایند خداوند در روز قیامت اندوه را از قلب کسانی بر می دارد که آن ها در دنیا غمخوار مردم هستند و از کار مردم گره گشایی می کنند. این توفیق بزرگی است که خداوند ما را در جایی قرار داده که می توانیم از کار مردم گره گشایی کنیم.

وی افزود: اگر مقام معظم رهبری امسال را سال همدلی و همزبانی گذاشتند، اغراق نیست که بگوییم امسال سال امام رضا (ع) هم است چرا که حضرت تاکید بر همدلی دارند. مخصوصا در دستگاهی همچون شهرداری تهران که وظیفه ما خدمت به مردم است.

شهردار تهران یادآور شد: ما نباید رفتار اداری داشته باشیم بلکه ما یک رسالت داریم و این رسالت ویژه هم کار است. کار به «ما هو» کار، حیات و جوهره انسان ها است و رشد و تعالی از مسیر کار می گذرد. کار تنها شغل، محل ارتزاق، کسب حقوق و قدرت نیست بلکه حیات بشریت است. در واقع کار مهم ترین بستر و ابزار سیر تعالی و رشد انسان ها است و به حدی که بیکارها به مفسده می افتند، پولدارها به مفسده نمی افتد. همه باید بگوییم که افتخار ما، کار ما است و هیچ ارزشی برای من و شما بالاتر از خدمت به مردم نیست.

وی ادامه داد: وقتی می خواهیم حفظ ارزش کنیم باید به کارمان افتخار کنیم؛ آن هم به کاری که ارزش مدار باشد و ارزش هم برای من و شما خدمت به مردم است. مخصوصا که این کار باید خالصانه باشد تا پر برکت باشد. هر زمانی که تلاش می کنیم اما کارمان به سر انجام نمی رسد و در آن برکت نمی بینیم در بیرون از خودمان دنبال حل مشکل نرویم؛ گره در درون خودمان است و اخلاص در کارمان وجود ندارد، اگر درونمان اخلاص باشد، برکت و حل مشکل نیز همراه آن است و منجر به گشایش در امور می شود.

شهردار تهران با بیان اینکه رسالت ما، کار ما است گفت: مهم ترین مولفه در مدیریت جهادی این است که کار را رسالت بدانیم. این افتخار زمانی به ارزش تبدیل می شود که خدمت به مردم باشد و زمانی در آن گشایش اتفاق می افتد که در آن برکت باشد. اگر می خواهیم در آن برکت باشد و همیشه احساس سرفرازی کنیم، باید این کار را با اخلاص برای خدا انجام دهیم. این را هم بدانید که کمال و رشد انسان تصادفی و اتفاقی نیست بلکه این نیازمند یک برنامه ریزی دقیق است که ریشه در آگاهی و اراده ما دارد. اگر آگاه نباشیم و اراده نداشته باشیم، نمی توانیم به کمالی که مد نظر ما است، برسیم. وقتی می گوییم باید کار و مدیریت جهادی کنیم، مسیر مجاهدت از همین می گذرد که اینگونه به کار نگاه کنیم.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
وحید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳
چرا ماده 100 باید برای اضافه بنا باشه ؟ یا فضای قابل ساخت باید 60% ساختمون باشه ؟
برای شهری مثل تهران چرا باید حیات به این بزرگی داشته باشه ؟ مگه شهر های بزرگ دیگه ای مانند نیویورک لندن میلان چنین قانونی هست ؟ وقتی که ما این قانون رو میزاریم باعث میشه زمینهای کشاورزی رو خراب کنیم تا بتونیم اون 40% رو جبران کنیم .
چرا در ایران قانون رنگ ساختمان اجرا نمیشه ؟ تا همه ی ساختمون ها هم رنگ باشن ؟
amir
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲
نمیدونید چرا جناب!!!چون مردم دولت پاک!!!رو دیدند عزیز...!!!
کاظم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۱
بورس نیوز جان این خاطره را بدون سانسور برای اقای قالیباف و همه دوستان بورسی بگذار. روزی برای دریافت پایان کار ساختمان یک مامور محترم شهرداری تشریف اوردند و فرمودند سر متر را بگیر وطول ساختمان را متر کردند و گفتند شده 12 متر و 30 سانت و شما به اندازه 30 در عرض ساختمان خلاف دارید من که روز قبل متر کرده بودم 12 متر دقیق بود البته با متر فلزی هر چه ما گفتیم اقای مامور متر پارچه ای کش میاد بیا با متر فلزی حساب کن ایشان زیر بار نرفتند تا بنده حقیر مجبور شدم به خاطر جریمه نشدن سبیل این اقا را چرب کنم ودست اخر ایشان فرمودند نان ما در مترمان نهفته وحالا شد 11 متر 90 و قضیه حل و فصل شد حالا جناب قالیباف بنده به خاطر ضریب کشش متر نزدیک بود مبلغ هنگفت جریمه شوم واگر این برخورد دزدی نیست نامش چیست.ایا حضرت عالی از کالیبره کردن متر همکارانتان اطلاعی دارید واین یک موضوع کوچک به ظاهر طنز یکی از هزاران واقعیت اتفاقات شهرداری است که قابل اثبات در هیچ مرجعی نیست و روزانه مردم گرفتار مسائل مختلفی از این قبیل هستند.
ahmad
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۲
اینم از اون حرفهاست یعنی واقعا باید باور کنیم بنده خدا یک متر خانه نساخته
الکس
UNITED STATES
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۴
تو این مملکت هرکس هر خلافی که بخواد میکنه و چون میدونه هیچ مدرکی نیست راحت میگه اگه میتونید مدرک بیارید که من خلاف کردم
علی
ROMANIA
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
همین مقامی که داری کافیه عزیزم همین مقامی که حتی استعفا هم نمیدی و فکر میکنی کارت درسته نه بخدا اصلا کارت درست نیست این همه مالیات این همه عوارض دریغ از اینکه چهره شهر رو عوض کنی اخه تا کی باید تو درونمون نفرین کنیم که این چه وضع شهر است این چه وضع شهر سازی هست که هر کی هر جا تونسته اجر رو اجر گذاشته مگه شما با هواپیما از بالا شهر های کشور دیگر رو نمیبینی چرا حداقل کپی برداری نمیکنی ی شهر باکلاس و مرتب بشازی افای شهردار بیا تو درون مردم ببین چی میگذره از مردم ترس نداشته باش با مردم باش از درونشون با خبر شو باور کن محبوب خواهی شد
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۰
چه خبر از اقازاده
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
از ناعدالتی قالیباف همین کافی است که یک عدد جوانان پاک که نمی خواهند مواد بفروشند اقدام به دست فروشی و فروختن میوه پشت وانت میکنند توسط ماموران شهرداری مورد ضرب وشتم و بردن اجناس انها می کنند و یک عدد دیگر که اقازاده و سفارش شده هستند اقدام به برج سازی وساختن ساختمان در ارتفاعات می کنند ضمنا زور شهرداری به اینها نمیرسد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹
اقای قالی باف متاسفانه شهرداریها یکی از بزرگتریم مراکز فساد درکشور هستند اقای قالی باف چرا برای خلاف وغیر قانونی ساختن جریمه در نظر میگیرید اگر هیچ گزینه ای بغیر از تخریب ساختمان غیر قانونی ساخته شده وجود نداشته باشد انوقت منشا فساد از بین میرود
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
من هم مانند شما اعتقاد دارم وجه نقد مزیت بیشتری نسبت بساختمان دارد .پس من هم چون شما از ساخت و ساز دوری میکنم. حتی 1 متر
بورانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
توجه به باغات توجه به محیط زیست بسیار مهم است متا سفانه شاهد هستیم برج های تجاری در کنار وروبروی پارکهای شمال شهر تهران و... ساخته می شوند ساخت برج های بلند در کنار پارکها کم توجه ای به حقوق مردم وطبیعت است انبوه جمعیت در بعضی از مناطق شهر ها با دادن مجوز ها بایستی با کمی توجه بیشتر انجام شود تا ......