بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰

تحقق پیش‌بینی 12 سال قبل آیت‌الله

کد خبر : ۱۷۴۰۶۲
آفتاب یزد - گروه سیاسی: زمانی له او بود. در دولتش او را به عنوان نخستین استاندار اردبیل به خدمت گرفت. اما به تدریج نسبت به او زاویه پیدا کرد و سال 84 در حالی که دامنه زاویه میان آنها به 180 درجه گسترانیده شده بود، علیه او شد و به مصاف وی رفت. آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی از سال 84 تا هنگام درگذشتش در نوزدهم دی ماه 95 به مدت 12 سال، توانست عنوان نخستین و همینطور سرسخت‌ترین منتقد محمود احمدی نژاد را از آن خود کند و در این راه هم تبدیل به سیبلی شده بود که نه تنها تیرهای احمدی‌نژادی‌ها را دریافت می‌کرد که متحمل هجمه‌های بسیاری از سران نیز می‌شد اما همچنان بر مواضع خود علیه سیاست‌های ماخوذه توسط احمدی‌نژاد پافشاری می‌کرد و حتی در طول این مسیر چندین بار مغضوب واقع شد. حال با ثبت نام محمود احمدی‌نژاد در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برای دومین بار مبرهن شد که آنچه بسیاری در خصوص رئیس دولت‌های نهم و دهم در آینه می‌دیدند هاشمی در خشت خام می‌دید چراکه احمدی‌نژاد سابقه سرپیچی دارد یک بار زمانی که سکان‌دار دستگاه اجرایی کشور بود و دیگر بار روز گذشته او پند را نادیده گرفت و در حالی که لبخندی بر لبانش نقش بسته بود، برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد. درست در زمانی که ایهام و ابهام بر سپهر سیاسی نقش بسته بود و بهت و خشم از کلام کنشگران سیاسی نمایان بود. دیروز در این باره یاسر هاشمی کوچکترین فرزند مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به پیش‌بینی‌های پدر خود ماهیت احمدی‌نژاد را گوشزد کرد. این گفته یاسر آغازگر یک موج بود.

ماهیت واقعی احمدی نژاد
از سخن یاسر هاشمی اینگونه برمی‌آید که آیت‌الله هاشمی پیش بینی روزهایی را می‌کرد که محمود احمدی‌نژاد به رویارویی با بزرگان بپردازد. در همین راستا، غلامعلی رجایی، مشاور رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره آینده‌نگری آیت‌الله نسبت به رویکرد سیاسی رئیس دولت‌های نهم و دهم اظهار داشت: آیت‌الله‌هاشمی همواره بر این باور بود که احمدی‌نژاد و جریانش، «روحانیت ستیز» هستند. آیت‌الهی‌هاشمی می‌گفتند که هنوز هم برخی از این روحانیون متوجه جریان احمدی‌نژاد نیستند و این جریان را نشناخته‌اند.
وی افزود: در همان زمان هم آیت‌الله فرمودند که احمدی‌نژاد با آن خانه‌نشینی 11 روزه ماهیت خودش را نشان داده است. 

واکنش جالب حامیان دیروز 
درست در نقطه مقابل آیت‌الله هاشمی که در مخالفت با سیاست‌های رفتاری و کرداری احمدی‌نژاد ثابت قدم بود و هزینه‌های انتقاداتش را هم به مدت 12 سال پرداخت کرد، اصولگرایانی قرار دارند که از سال 84 تمام قد به حمایت از احمدی‌نژاد پرداختند. اما هر چه زمان سررسید دوران ریاست او بر قوه مجریه نزدیک می‌شد، همچون شن‌های ساعت شنی ریزش می‌کردند و یک به یک از او تبری می‌جستند. با این حال، بودند اصولگرایانی که تا آخرین روز حضور احمدی‌نژاد بر مسند قدرت همچنان به سیاست‌های حمایتی از دولت‌های نهم و دهم ادامه دادند و حتی با روی کار آمدن دولت یازدهم، برای عدم حمایت از سیاست‌های تدبیر و امیدی‌ها به دفاع از عملکرد احمدی‌نژادی‌ها پرداختند. حال روز گذشته پس از آن که احمدی‌نژاد ثبت‌نام کرد یک به یک اصولگرایان و رسانه‌هایشان به طور علنی از او روی برگردانیدند. به طوری که مهدی کوچک‌زاده، نماینده مجلس نهم و عضو جبهه پایداری در نامه‌ای خطاب به احمدی‌نژاد از او اعلام برائت کرد و چنین نوشت: «حجت من در تمام سال‌هایی که در برابر سیل تهمت‌ها و توهین‌ها از سوی فتنه‌گران نابکار و حسودان بدسگال، از شما دفاع کردم این باور بود که شما را به اسلام ناب محمدی، اسلام پابرهنگان و مستضعفان، پایبند می‌دانستم و شما را سرباز این جبهه می‌انگاشتم ولی با حرکت امروزتان (ثبت نام برای انتخابات ریاست‌ جمهوری) برخلاف صلاحدید امام محرومان و مستضعفان و مجاهدان، این باور شکسته شد! شما به اندازه همه ظلم‌هایی که دیدید، ظلم کردید! آخرین توصیه‌ام به خودم و به شما پناه بردن به خدای قادر متعال از شر وسواسان خناس و خودشیفتگی است.» علی نادری سردبیر سایت رجا نیوز که همواره از قلمش برای شست و شوی مفاسد رخ داده در دولت نهم و دهم بهره می‌برد نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: «امروز شاهد اجرای یکی از بازی‌های پیچیده سرویس جاسوسی انگلیس در انتخابات 96 بودیم. #نفوذ #احمدی‌_نژاد» بعد از آن هم احمدی نژاد را به روحانی وصل کرد و چنین نگارید که: « #احمدی‌نژاد برای بقای ریاست جمهوری #روحانی با تمام قوا وارد میدان انتخابات 96 شد.» 
الیاس نادران دیگر نماینده اصولگرای مجلس نهم نیز در صفحه توییتر خود چنین نوشت که: «پایانِ احمدی نژاد!علی برکت الله» البته شاید هم این پایان احمدی نژاد نباشد بلکه به معنای آغازی دیگر از او است.
خبرگزاری فارس نیز احمدی‌نژاد را خودشیفته و بی‌حیا خوانده و در مقاله‌ای با عنوان «خودشیفتگی و بی‌حیایی/ چرا احمدی‌نژاد آمد» به تحلیل رفتار او پرداخته است. 
بدین ترتیب اصولگرایان همان مشی احمدی‌نژاد را پیش گرفته‌اند و نشان داده‌اند که در گفتار و کردارشان ثباتی ندارند و نمی‌توان بر روی اظهارات آنها نیز حساب کرد.

-----------------------------------
متن ذیل گزیده‌هایی از نقدهایی است که آیت‌الله هاشمی در طول 12 سال اخیر بر عملکرد محمود احمدی نژاد وارد کرده بود:

آذرماه 86: (خطبه‌های نماز جمعه) رئیس فقید مجلس تشخیص مصلحت نظام در خطبه‌های نماز جمعه عید قربان در تهران گفت:« با بازی‌های سیاسی و شعار دادن نمی‌توان بر بحران تورم در کشور غلبه کرد.رکن مهم سلامت اقتصاد در جامعه، تولید است. واردات کنترل نشده کالا و همچنین سیاست دولت در زمینه پرداخت وام، در شمار عوامل اصلی تورم‌زاست.»
مهر 1387: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای ستاد نماز جمعه کشور ضمن بیان دلایل خود برای دفاع نکردن از عملکرد احمدی‌نژاد از تریبون نماز جمعه تاکید کرد: «کار مثبتی در این دولت نمی‌بینم. کارهایی را که این قدر روی آنها تکیه می‌کنند، قبول ندارم. شیرازه کشور را به هم ریختند. بعدا خواهید دید که چه اتفاقاتی می‌افتد.» وی افزود: «اینکه یک دفعه 30 شورای عالی قانونی مثل شورای عالی پول و اعتبار و غیره را منحل کنند، کار کوچکی نیست. سازمان برنامه را که محور همه چیز است، منحل کردند. الان می‌گویید بودجه ما را نمی‌دهند. اگر سازمان برنامه بود، اختصاص می‌داد. آنها جای این سازمان نشستند و هر کاری را که دل‌شان می‌خواهد، می‌کنند. بانک مرکزی را این‌گونه فلج کردند. بانک‌های کشور را به گونه‌ای کردند که الان همه آنها ورشکسته هستند. واقعا اگر الان کسی دقیقا از بانک‌ها حسابرسی کند، متوجه می‌شود که همه ورشکسته هستند. همین سیاست خارجی را ببینید. » آیت‌الله هاشمی ادامه داد: «تا الان چهار قطعنامه علیه ما صادر شده که حذف هر کدام از آنها هزینه‌های زیادی برای کشور دارد.»
اردیبهشت 88: احمدی‌نژاد را خوب می‌شناسم، استاندار من در اردبیل بود. فرماندارم در خوی بود. بحث خوب و بدی نبود. سیاستی که اعلام شده و در پیش بود این را نشان می‌داد که تصمیم دارند به مرور نیروهای تربیت شده انقلاب را حذف کنند و سیاست‌های روزمره که امروز اجرا می‌شود نتیجه‌اش را از قبل پیش‌بینی کرده بودم.تا سال84 رابطه آقای احمدی‌نژاد با ما حسنه بود اما از زمان حضور قطعی ایشان در انتخابات، در جهت تخریب ما قدم برداشت.»
منتشر شده در کتاب خاطرات‌هاشمی: رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته است: «جلسه جالبی با هیئت‌رئیسه خبرگان داشتیم. به آقایان گفتم که چرا تمام کارهای این دولت (احمدی‌نژاد) را تایید می‌کنید؟ بعد هم به آقایی که نایب من در خبرگان بود، گفتم: حالا که رسوا شده، می‌گویی فلان کس باعث انحرافش شده. اصل انحراف خود اوست. اگر اشتباه کردی، صادقانه به مردم بگو اشتباه کردم. »
اسفند 93: آیت‌الله هاشمی اظهار داشت: «دولت روحانی در مقابل اقیانوسی از خرابی‌هاست. با خزانه خالی و توپخانه‌ای پر در روبه‌رویش؛ از اقلیتی خاص که همه جور امکانات در انتخابات ٩٢ داشتند و شکست خوردند...»
خرداد 94: رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آن 8 سال کافی است برای اینکه مدت‌ها مثل‌هاری در بدن جامعه ما دائما تزریق سم بکند. مثل مرض‌هاری این حالت را دارد به جامعه ما می‌دهد و همش هم شعار بود. 
دی ماه 95: آیت‌الله هاشمی پیرامون شرایط اقتصادی به وجود آمده در دولت‌های نهم و دهم گفت: متاسفانه فقط در یک مقطع هشت ساله، یک دولت شیره جان اقتصاد و فرهنگ ایران را آن هم در بهترین دوره قیمت نفت، گرفت و هدر داد.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۴
سلام انجه که شما در خشت خام می بینید ما ذز موسوی وجام زهر فهمیدیم که جکونه با مشکلات اقتصادی طراحی شده جام زهر ساخته شد وبه همه اسلام مردم وکشور خیانت شد والان هم با همان سناریو برجام را ساختند واما قرار باشد ماهم نوستور اداموس بیشم خیلی جیزها کفته می شود
ناشناس
ROMANIA
شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳
ایشون نمیتونست هیچ مخالفی علیه خودشو بپذیره بخصوص یکی مث احمدی نژاد بنابراین میخواست کلا از ریشه بکنش.