بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۹
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در گفت‌وگو با بورس‌نیوز؛

‏80 درصد طلای سرخ در راه صادرات / قیمت‌گذاری زعفران باید به نفع کشاورز باشد

با توجه به ارزش بالای صادراتی زعفران، برای قیمت‌گذاری این محصول در بورس باید نیم‌نگاهی به تولیدکننده داشت تا سود ‏طلای سرخ به‌جای دلالان به دست کشاورز برسد.‏
کد خبر : ۱۸۴۶۴۵
غلامرضا میری رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در گفت و گو با خبرنگار بورس نیوز در مورد وضعیت تولید زعفران در سال ‏جاری گفت: به دلیل اینکه تولید و برداشت همچنان ادامه‌دارد و آمار رسمی از سوی وزارت صمت و کشاورزی اعلام‌نشده، ‏نمی‌توان برای سال جاری ارزیابی خاصی از تولید طلای سرخ در کشور داشت.‏

وی با اشاره به ادامه‌دار بودن صادرات زعفران از ایران ادامه داد: صادرات زعفران طبق روال معمول انجام می‌شود و تا اول ‏آبان ماه حدود 43/5 درصد رشد صادرات ثبت‌شده اما؛ فروش داخلی‌ به خاطر افزایش قیمت‌ها و کم شدن قدرت خرید مردم، کمی ‏افت کرده است‎.‎
میری در مورد نفع ورود بورس به فروش زعفران و نفع آن برای تولیدکننده گفت: من فکر نمی‌کنم آن چیزی که در بورس الآن ‏وجود دارد تا امروز برای کشاورز نفعی داشته زیرا زعفران‌هایی که در بورس عرضه می‌شود معمولاً توسط افرادی است  که از ‏خود بورس به‌صورت فیزیکی زعفران تحویل و به‌صورت سپرده‌گذاری در بورس عرضه می‌کردند.‏

وی افزود: اگر بخواهند نیازهای کشاورز را در نظر بگیرند باید قیمت فروش زعفران را به‌دلخواه کشاورز برای عرضه اعلام ‏کنند اما اگر تنها به دنبال شعار دادن باشند، برای کشاورز مفید نخواهد بود.‏

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران با اشاره به این مطلب که بهتر است ما در مسیری حرکت کنیم که خود کشاورز مستقیماً ‏محصولش را در بورس عرضه کند گفت: قیمت زعفران یا هر کالایی را معمولاً عرضه و تقاضا مشخص می‌کند. اگر امسال تولید ‏ما نسبت به تقاضا در بازار افزایش داشته باشد طبیعی است که در کوتاه‌مدت یا بلندمدت تأثیر خود را خواهد گذاشت.‏

وی افزود: 80درصد محصول زعفران صادراتی است. بازار صادرات هم در دنیا محدود است. یعنی این‌طور نیست که ما ‏هرچقدر تولید کنیم در بازار متقاضی باشد. بنابراین اگر تولید ما از مقدار مصرف صادراتی ما و مصرف داخلی افزایش پیدا کند ‏قیمت با کاهش مواجه می‌شود برعکس اگر تولید یا عرضه کمتر از تقاضا باشد تأثیرش را خواهد گذاشت و افزایش قیمت خواهیم ‏داشت.‏

میری تأکید کرد: زعفرانی محصولی است که اگر زیاد بماند کیفیت آن کاهش می‌یابد البته تا 5 سال همان کارایی را دارد اما ازنظر ‏کیفی زیاد موردپسند بازارهای صادراتی نخواهد بود بنابراین زعفران تولیدی در کشور به‌سرعت باید به بازارهای صادراتی ‏برسد. ‏

وی خاطرنشان کرد: در صادرات زعفران خریداران خارجی تأکیدشان این است که حتماً محصول سال جدید باشد و برای پی بردن ‏به آن از آزمایش‌های خاص بهره می‌برند.اگر در این فرایند زعفران تمام نشود برای سال بعد می‌ماند و انبار می‌شود و ممکن است ‏که ما برای سال بعد افزایش تولید داشته باشیم و آن مقدار انبارشده به آن اضافه می‌شود و آنجا عرضه و تقاضا تأثیرگذار است‎.‎
اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر