کاهش ۸ درصدی میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری

به گزارش بورسنیوز، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، روز شنبه اعلام کرد که میزان خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. وی افزود: در همین بازه زمانی در سال گذشته، دولت یک میلیون و ۶۵ هزار تن گندم خریداری کرده بود.
سهرابی درباره قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری گفت: قیمت هر کیلوگرم گندم نان ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم دوروم ۲۱ هزار تومان تعیین شده است.
وی با اشاره به آمار برداشت گندم اظهار داشت: از آغاز فصل برداشت تا کنون، ۲۸۵ هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع گندم برداشت شده که شامل ۲۷۴ هزار هکتار اراضی آبی و ۱۱ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی دیم است.
سهرابی کاهش بارندگی در فصلهای پاییز، زمستان و بهار امسال را دلیل تأثیرگذار بر کاهش تولید دانست و گفت: برخی از مزارع گندم که به منابع آب زیرزمینی و سطحی وابسته بودند، تحت تأثیر این کمآبی قرار گرفتند.
به گفته مجری طرح گندم، میزان بارش در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته و براساس گزارشهای وزارت نیرو، ذخایر آب سدهای کشور نیز ۱۷ درصد کاهش یافته است.
سهرابی همچنین سطح قابل برداشت گندم با کمباین را در مزارع آبی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار و در مزارع دیم ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: حدود ۲۰ هزار دستگاه کمباین در فرآیند برداشت گندم مشغول به کار هستند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی در سراسر کشور فعال هستند که گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را دریافت میکنند.
سهرابی بیشترین میزان خرید تضمینی گندم را مربوط به استان خوزستان با بیش از ۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: پس از آن، جنوب استان کرمان با ۱۲۰ هزار تن و استان فارس با ۷۵ هزار تن در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی از آغاز برداشت گندم در استانهای ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و کرمان خبر داد و افزود: گندم این مناطق نیز در حال تحویل به مراکز خرید تضمینی است.
سهرابی از گندمکاران کشور خواست تا از فروش محصول خود به دلالان و واسطهها خودداری کرده و گندم تولیدی را فقط از طریق مراکز مجاز خرید تضمینی عرضه کنند.
وی در پایان به وضعیت گندم در اقلیمهای معتدل و سرد کشور اشاره کرد و گفت: این مناطق هنوز در مرحله داشت محصول هستند؛ بنابراین مدیریت لازم شامل آبیاری، کنترل آفات و بیماریها، مبارزه با علفهای هرز و مصرف کودهای شیمیایی باید طبق دستورالعملهای مؤسسه تحقیقات آبوخاک انجام شود.
مجری طرح گندم در پایان بر اهمیت حفظ بقایای گیاهی در مزارع پس از برداشت تأکید کرد و از کشاورزان خواست تا از آتشزدن بقایای گیاهی خودداری کنند.
انتهای پیام/

