هشدار جدی درباره توقف فعالیتهای صنعت بتن آماده و پروژههای ساختمانی در کشور

به گزارش بورسنیوز، محمدحسین رئیسی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران اعلام کرد: در ماه گذشته، کمبود سیمان و افزایش قیمتهای آن باعث شده است تا تولیدکنندگان بتن آماده در تأمین سیمان، که اصلیترین ماده اولیه برای تولید آنهاست، با مشکلات جدی مواجه شوند.
وی افزود: در حدود یک ماه اخیر قیمت انواع سیمان در بورس کالا به تقریباً دو برابر افزایش یافته و در عوض، عرضه آن به نصف رسیده است. در بازار آزاد نیز قیمت سیمان به بیش از پنج میلیون تومان برای هر تن رسیده است.
رئیسی توضیح داد: با اینکه هنوز دما به حدی گرم نشده و مشکلات قطعی برق حاد نشدهاند، اما بسیاری از کارخانجات بتن آماده و قطعات بتنی به ناچار تعطیل شدهاند و بقیه نیز تنها با یک سوم تا یک چهارم ظرفیت خود فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر کمبود و سهمیهبندی برق صنایع، چندین عامل دیگر نیز به این وضعیت دامن زدهاند.
رئیسی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، میشد نظارت بیشتری بر ورود و خروج سیمان در کدهای بورسی مختلف انجام شود؛ اما اکنون شاهدیم که در برخی کدهای بورسی، سیمان خریداری شده اما از کارخانه خارج نشده و اکنون میخواهند آن را با قیمتهای بالاتر به فروش برسانند.
وی ادامه داد: تا سال گذشته، خریداران سیمان ملزم بودند تا ۸۰ درصد از آن را ظرف یک هفته از کارخانه خارج کنند، اما این دستورالعمل اکنون وجود ندارد.
رئیسی یادآور شد: در گذشته، برای دریافت کد بورسی، افراد باید مدارکی چون پروانه کسب و پروانه تولید ارائه میکردند، اما اکنون هر فرد میتواند یک کد بورسی بگیرد و به خرید سیمان بپردازد بدون آنکه مشخص باشد فعالیتی دارد یا خیر. این حذف قوانین موجب شده دلالان و واسطهها سودهای کلانی به دست آورند.
وی با ارائه راهکارهایی گفت: انتظار میرود برای رفع مشکلات، دوباره نسبت ورود و خروج سیمان رعایت شود، کدهای بورسی که سیمان در کارخانجات دارند اجازه خرید نداشته باشند و همچنین بررسی شود که آیا این کدها در صنعت فعال هستند یا خیر.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران ادامه داد: در شرایط فعلی که عرضه کارخانجات به حدود نصف رسیده، باید اولویت خرید با کارخانجات مصرفکننده سیمان باشد و تنها پس از آن، مابقی توسط دیگران و واسطهها خریداری شود تا شاید بتوان این مشکل را کنترل کرد.
رئیسی هشدار داد: در غیر این صورت، در هفتههای آینده این معضل میتواند به حدی بزرگ شود که صنعت بتن و حتی صنعت ساختمان به تعطیلی کشیده شود.
وی همچنین اعلام کرد: هم اکنون ۷۰ کارخانه بتن آماده در شهر تهران و بیش از ۲۰۰ کارخانه در استان فعالیت دارند که نیمی از آنها تعطیل هستند و بقیه نیز تنها با یک چهارم تا یک سوم ظرفیت خود تولید میکنند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران افزود: در این خصوص، طی مکاتبهای با وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار اولویتدهی به کدهای بورسی صنایع سیمان و کارخانجات سیمانی شدهایم.
انتهای پیام/