بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵
آخرین جزئیات فعالیت صندوق‌های صدور و ابطالی ارزی؛

زیرساخت‌های مقرراتی برای فعالیت صندوق‌های ارزی فراهم شده است

زیرساخت‌های مقرراتی برای فعالیت صندوق‌های ارزی فراهم شده است
معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت ارزی با هدف تنوع بخشی و کسب سود ارزی ایجاد شدند.
کد خبر : ۳۰۳۱۴۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، رضا عیوضلو، معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت ارزی با همکاری بانک مرکزی و با هدف تنوع بخشی و کسب سود ارزی ایجاد شدند.

وی ادامه داد: اساسنامه و امیدنامه این صندوق‌ها از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغ شده و پس از اینکه صندوق‌های متقاضی مجوز‌های لازم را از بانک مرکزی اخذ کنند، موافقت اصولی و به دنبال آن مجوز فعالیت این صندوق‌ها صادر می‌شود و در نتیجه امکان سرمایه‌گذاری در صندوق‌های ارزی فراهم خواهد شد. 

عیوضلو با اشاره به ماهیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارزی توضیح داد:«تنوع بخشی به ابزار‌های سرمایه‌گذاری، یکی از سیاست‌های است که در بازار سرمایه پیگیری می‌شد. به‌گونه‌ای که مردم بتوانند با انتخاب سبدی از این ابزار‌های سرمایه‌گذاری بتوانند قدرت خرید خود را در برابر تورم حفظ کنند.

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در بازار سرمایه صندوق‌های مختلفی از جمله انواع صندوق‌های سهامی، صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق‌های کالایی وجود داشت و جای خالی صندوق‌های ارزی محسوس بود.

عیوضلو با تاکید بر این‌که صندوق‌های ارزی با همکاری بانک‌مرکزی طراحی شده‌اند، گفت: این صندوق‌ها با هدف پوشش تورم و برای تامین نیاز افرادی که تمایل دارند منابع‌شان را در بازار ارز سرمایه‌گذاری کنند، طراحی شده است.

وی هم‌چنین توضیح داد: از طرف دیگر ما یک‌سری پروژه‌های سود آور صادراتی داریم که با تاسیس این صندوق‌ها، شرکت‌های صادرات محور می‌توانند اوراق ارزی منتشر کنند و سود ارزی مناسبی را به صندوق‌ها و سرمایه‌گذاران بپردازند.

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با تاسیس صندوق‌های ارزی امکان جمع‌آوری منابع ارزی و تقسیم سود ارزی و دلاری به سرمایه‌گذاران میسر می‌شود.

عیوضلو گفت: زیرساخت‌های مقرراتی برای فعالیت این صندوق‌ها فراهم شده، به این معنی که اساس‌نامه و امیدنامه آنها به تصویب سازمان بورس رسیده و ابلاغ شده‌است. ضمن این‌که در هیات‌عالی بانک‌مرکزی نیز مقرارت مرتبط با این نوع از صندوق‌های سرمایه‌گذاری به تصویب رسیده است، تعدادی از متقاضیان هم درخواست خود را ارائه داده‌اند، در کوتاه‌مدت و پس از طی مراحل قانونی و اخذ مجوز‌های لازم از نهاد‌های ذی‌ربط موافقت اصولی این صندوق‌ها صادر خواهد شد.

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در جمع‌بندی مباحث خود گفت: «ورودی و دارایی‌های این صندوق با ارز خواهد بود و خالص ارزش دارایی‌ها هم با ارز محاسبه خواهند شد. این صندوق‌ها مدیر عملیات ارزی خواهند داشت و مردم با تحویل دلار‌های خود، واحد سرمایه‌گذاری را دریافت می‌کنند و می‌توانند سود دلاری بگیرند.»

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر