بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۲ - ۰۶:۳۶

جنب پل حافظ

کد خبر : ۱۰۱۳۸۹
همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر حرکت گروه پتروشیمی با رشد شاخص به میزان 439واحد مواجه شد و بار دیگر در آستانه بازگشت به کانال 55هزار واحد قرار گرفت.

دیروز شاخص در نهایت به رقم 54هزار و 873واحد رسید که این رقم تنها 127واحد برای بازگشت به مرز 55هزار واحد فاصله دارد. در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که تحولات سیاسی به ویژه در حوزه سیاست خارجی و نامه‌شمار قابل توجهي از نمایندگان مجلس ایالات متحده آمریکا جو مثبتی را در بازار سرمایه ایجاد کرده بود. این نامه همچنین دیروز بازار ارز را با فشار کاهشی مواجه ساخت تا قیمت دلار آمریکا به مرز 3هزار تومان نزدیک شود. برخی از منابع خبری از تصمیم مسوولان اقتصادی برای نزدیک ساختن دو نرخ مبادلاتی و آزاد حکایت دارد.
در بازار دیروز معامله‌گران با خبرهای اولیه‌ای در مورد تغییر نرخ اوره دولتی مواجه شدند. این خبر در حالی منتشر شد که پتروشیمی کرمانشاه با صدور اطلاعیه‌ای از تاثیر مثبت این تصمیم بر صورت‌های مالی این شرکت خبر داد .هر چند اطلاعیه پتروشیمی کرمانشاه قیمت مشخصی را برای اوره ذکر نکرده بود اما براساس شنیده‌های اولیه نرخ اوره از 350تومان به 600تومان افزایش یافته است. همین امر موجب شد تا سه اوره ساز قابل معامله بازار پتروشیمی کرمانشاه، پردیس و شیراز با صف خرید همراه شوند. در همین حال این موضوع باعث به تعویق افتادن بازگشایی نماد پتروشیمی خراسان نیز شد. ساعتی پس از تشکیل صف‌های خرید در نمادهای پتروشیمی، سهامداران عمده این شرکت‌ها نیز با صف خرید همراه شدند. ابتدا هلدینگ پارسان و پس از آن سرمایه گذاری گروه ایرانیان(پترول)مالک بخشی از سهام کرمانشاه و پردیس و اندکی بعد غدیر با صف خرید همراه شدند. با این شرایط گروه پتروشیمی بازار را دراختیار گرفت.در گروه پتروشیمی دیروز مجمع پتروشیمی امیرکبیر با تقسیم سود 550ریالی مواجه شد.
در همین حال دیروز با حرکت گروه پتروشیمی، گروه‌های دیگر با افت مواجه شدند. در گروه بانکی، بانک‌هاي تجارت و سرمایه در آستانه برگزاری مجامع سالانه با افت قیمت همراه شدند. مجمع بانک تجارت به دلیل تعیین تکلیف نرخ تسعیر دارایی‌هاي ارزی این بانک از اهمیت برخوردار است.
در گروه تصفیه نفت دیروز مجمع پالایشگاه تهران با اعتراض سهامداران به تنفس برخورد. در اين مجمع مقرر شد نوبت دوم مجمع شركت با اصلاح صورت‌هاي مالي در تاريخ 12 مردادماه برگزار شود.
در گروه غذایی دیروز مینو که پیش از این به ازای هر سهم مبلغ 528 ریال سود خالص در نظر گرفته بود علت تعدیل مثبت 16 درصدی راافزايش قيمت فروش محصولات شرکت اصلي طي سه ماهه اول سال مالي 92 عنوان نموده است.
این شرکت نرخ دلار را در دوره 3 ماهه برای فروش صادراتی مبلغ 3500 و نرخ هر یورو را برای واردات مواد اولیه 4400 تومان در نظر گرفته است.
در گروه شرکت‌های هلدینگی دیروز مدیرعامل شاهد تغییر کردو مهدی علی قنبری جایگزین عصاري شد.
در گروه خودرویی  دیروز شرکت سایپا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مجمع عمومی در تاریخ اعلام شده برگزار نمي‌شود و تصمیم‌گیری در خصوص صورت‌هاي مالي سال 91 به مجامع بعدی که تاریخ آن متعاقبا اعلام مي‌شود، موکول شد. مجمع این شرکت قرار بود در تاریخ 30 تیرماه برگزار شود.
در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن 246میلیارد تومان سهام مورد داد و ستد قرار گرفت که 15درصد این رقم را معامله 50میلیون حق‌تقدم نفت و گاز پارسیان تشکیل داد. از 220 نمادی که به روی تابلو رفتند نیز 76نماد با کاهش قیمت و 141نماد با رشد ارزش همراه شدند و ساير نمادها بدون تغيير قيمت بودند.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر