قیمت مسکن میشکند

بهروز ملكي در گفتگو با فرارو گفت: «بخش مسكن از عوامل درونزا و برونزاي زيادي متاثر است و ما به طور مشخص نميدانيم رفتار دولت جديد در مورد اين متغيرهاي اقتصادي به چه صورت خواهد بود.»
ملكي افزود: «ما اميدواريم در دولت جديد در متغيرهايي مانند نرخ نقدينگي با كاهش مواجه شويم و نرخ ارز از ثبات بيشتري برخوردار باشد.»
وي ادامه داد: «بازار مسكن در شش ماه اول اين سال از يك ثبات برخوردار بود و در برخي از ماهها به خصوص بعد از انتخابات، كاهش اندكي را هم تجربه كرد. بازار مسكن در مرداد و شهريور به ثباتي نسبي رسيد.»
اين كارشناس مسكن تصريح كرد: «از حيث ديگر ما در نيمسال اول امسال شاهد كاهش حجم معاملات بودهايم. خيلي از متقاضيان مسكن تقاضاي خود را متوقف كردند و دليل آن اين است كه آنها نميدانند چه اتفاقاتي در اين بخش روي خواهد داد.»
ملكي گفت: «به همين واسطه پيشبيني ميكنيم كه به مرور زمان، با افزايش شفافيت باراز و بازگشت اطمينان به متقاضيان، شاهد شكل گيري بازار و به تبع افزايش تعداد معاملات باشيم.»
وي در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به عملكرد دولت يازدهم، افق بخش مسكن را چگونه پيشبيني ميكنيد، گفت: «يك نگاه به عملكرد كوتاه مدت دولت يازدهم نشان ميدهد كه اكثر تصميمات دولت داراي منطق اقتصادي است، اگر فرض كنيم اين منطق تداوم داشته باشد و تعميق شود، آن وقت همه بخشهاي اقتصادي از جمله مسكن با وضعيت بهتري مواجه خواهند شد.»
اين كارشناس اقتصادي افزود: «البته بخش مسكن يك بخش زمانبر بوده و اصلاحات در اين حوزه نيازمند مرور زمان است، ولي اگر از سخنان سياستگذاران بخش مسكن را ارزيابي كنيم، در خواهيم دريافت كه نگاه مديران صرفا درون بخشي نيست و نگاه فرابخشي نيز وجود دارد.»
