گروه تحليل گري بتاسهم بررسی کرد :
روزشمار هفته اي كه گذشت ...
در شرايطي قرار داريم كه از نظر سياسي فضا در حال باز شدن و شرايط در حال بهبود است و اين يك امتياز مثبت براي بازار سرمايه است كه چنين فضايي را شاهد هستيم مسير فعلي مسير مثبت و رو به جلويي است و دولت فعلي نيز دولتي است كه عقلانيت و اقتصاد محوري در بطن ان قرار گرفته است
امروز بازار سرمايه يك روز باورنكردني و مثبت و هيجان انگيز را تجربه كرد اما در كنار اين روز شيرين يك ترس شيرين هم به جان بازارافتاده بود كه در نيم ساعت اخر بيشتر خود را نشان مي داد . بازار امروز يك دووجهي و پارادوكس جالب را داشت . از يك سو قوي ترين و بهترين خبرهاي سياسي 4 سال اخير و به جرات مي توان گفت حتي دهه اخير را در عرض چند روز مي شنيد و بايد واكنش نشان مي داد و از سوي ديگر در نيم ساعت پاياني با گارد نزولي دلار حسابي ترسيده بود و اين ترس شيرين باعث شد تا فشار فروش در بازار رخنه كرده و شرايط منفي شود .
به هر حال شرايط كشور و اقتصاد وسياست در حال تغيير است و كشور وارد مرحله جديدي شده است . مادر حال گذار از بحران سياسي و اقتصادي به دوران ارامش و پسا بحران هستيم كه هر اتفاقي مي تواند در ان رخ دهد و كاهش اندك دلار نيز بخشي از ان خواهد بود .
در بازار امروز روند مثبت پتروشيمي جم همچنان سبب ايجاد جو مثبت در گروه پتروشيمي شد ظاهرا كم كم توجه سهامداران حقوقي به گروه پتروشيمي جلب شده و ميتواند رشد ارام قيمتي سهام اين گروه تا عملكرد 6 ماهه را انتظار داشت . البته اما و اگر هاي دلار دراين گروه نيز جالب است اما 3 شركت زاگرس،مارون و جم بيشترين نرخ دلار را در بودجه دارند .
البته بخشنامه لغو ممنوعيت صادرات نيز جالب توجه بود . طبق بخش نامه اخير براي محصولات پليمري كه تا پيش ازاين ممنوع بود سهميه صادرات در نظر گرفتند . كه سهميه هاي در نظر گرفته شده براي 6 ماهه دوم عدد خوبي است .
در نماد پتروشيمي پرديس بالاخره شاهد شكسته شدن قيمتهاي 2000 توماني در اين اوره ساز برتر بازار بوديم به نظر ميرسد پرديس بتواند ارام ارام راه رشد قيمتي تا سطوح 2200 توماني را در پيش بگيرد نسبت پي بر اي سهم بايد حداقل تا سطوح 5 مرتبه افزايش يابد
در حالي كه اين روزها شايعه تعديل مثبت 20 درصدي سود خارك در بازار جريان دارد اين شركت متانولي به استانه مقاومت سرسخت 2800 توماني خود رسيده است در صورتي كه تعديل مثبت قابل توجهي را توسط خارك در گزارش 6 ماهه شاهد باشيم انتظار رشد قيميت تا سطوح 3000 توماني ميرود در غير اينصورت فعلا به پايان روند صعودي خارك خواهيم رسيد .
اين روزها شايعات حول بانك ها بسيار است . از طرف ديگر احتمال مذاكرات و كاهش تحريمها و فعال شدن روابط بانكهاي كشور با دنيا و تسعير داراييهاي ارزي بانكها همه و همه اخبار مثبت اين روزهاي بانكيها تلقي ميشود . شنيديم به زودي سوئيفت نيز آزاد مي شود .
دراين شرايط وسينا نيز بازهم با جو مثبت مخابرات مثبت شد . در اين گروه روي تجارت نيز برخي ديد مثبتي دارند . البته بانك دي نيز به واسطه پي به اي كم مورد توجه است و شايد بتواند بازهم رشد كند .
تعديل مثبت غول مسي بازار يعني ملي مس در عملكرد 6 ماهه جدي شده است عمده تعديلي كه به واسطه تسعير ارز روي خواهد داد بودجه فملي با دلار 2500 توماني بسته شده است در حالي كه تسعير ارز با دلار بالاي 3000 تومان صورت گرفته است البته مقاومت پيش روي فملي و افت قيمتي دلار روند صعودي اين سهم را كند خواهد كرد. اين سهم نيزدر نظر گرفتن سهميه 70000 تني خبر خوبي براي فملي بود .
در گروه تجهيزاتيها از همه طرف اميدواريهايي ايجاد شده است هم از طرف دريافت مطالبات شركتهاي اين گروه و هم از طرف اخذ قراردادهاي جديد و توسعه منابع نفت و گازي كه عمدتا از سوي پيمانكاران داخلي صورت خواهد پذيرفت البته فشار عرضه ها و مقاومتهاي پيش روي سهام اين گروه سنگ اندازيهاي را در مقابل روند صعودي سهام اين گروه ايجاد ميكنند
امروز فشار بر روي مپنا افزايش يافت . هماهنگي براي پرداخت بخشي از مطالبات مپنا كه برخي ان را 600 ميليارد تومان مي دانند خبرخوبي است كه البته دولت قول داده پيمانكاران را ساپورت كند .
اما در نماد خودرويي گروه بهمن شنيده ميشود به زودي اين شركت مجوز تبديل به هلدينگ بهمن را دريافت خواهد كرد همچنين شنيده ميشود به دليل رشد سود شركتهاي زير مجموعه خبهمن احتمال تعديل مثبت اين سهم بعيد نميباشد به نظر ميرسد براي بار ديگر شاهد رسيدن قيمت سهام شركت گروه بهمن به سطوح 220 تومان باشيم. بازتر شدن فضاي سياسي به خصوص با كشورهايي كه قبلاً ارتباط داشتيم و ما را تحريم كردند ، كاهش نرخ دلار و افزايش ثبت سفارش هاي خارجي قطعات مي تواند به گروه خودرو كمك كند .
اين خبرهنوز به طور رسمي تائيد نشده اما كارگروهي در وزارت صنايع در مورد گروه خودرو تصميم گرفتند كه فروش دارايي هاي ثابت و غير مولد شركت اعم از شركت ، سهام ، زمين و ... در دستور كار بوده و در سال 92 خبري از افزايش قيمت نيست .
شنيده مي شود سايپا و ايران خودرو موظف به فروش برخي زمين ها و سهام شركت هاي غير مديريتي خود شده اند كه به زودي خبرهاي تكميلي ان مي رسد .
طي روزهاي گذشته در همين ستون از گروه انفورماتيك و 3 شركت ركيش،رتاپ و رانفور گفتيم كه در بازار رشدي نداشتند . به نظر ميرسد با توجه به نبود سهام شناور جدي اين 3 سهم براي كوتاه مدت نيز قابليت هايي را دارند.
در نماد رانفور شنيده مي شود سود زير مجموعه ها رشد بالايي داشته و مي تواند به تعديل شركت كمك كند . احتمالاً در نماد رانفور شاهد تعديل سود تلفيقي باشيم.
يكشنبه 31 شهريور:
امروز ترس شيريني كه بازار از ان دم ميزد به سراغ او امد و باعث شد تا شرايط بازار رو به منفي گذارد . كاهش نرخ دلار به بازار ما نيز سرايت كرد و شركت هاي صادراتي را همانند الاكلنگي به زمين رساند . البته امروز عوامل ديگري مانند بحث پايان سال مالي برخي سرمايه گذاري ها و عرضه سهم نيز مهم بود . امروز شيرين ترين تابستان كه در شرايط فعلي با ان مواجه ايم به پايان رسيد . تابستاني كه باروحاني آغاز شد و با روحاني هم به پايان رسيد !
به طور خلاصه بازار امروز تحت تاثير يك رويداد مهم قرار داشت و ان تحولات دلاري بود . بازار سرمايه اين روز ها شبيه بند بازي شده است كه روي طناب دلار حركت مي كند . برخي اوقات كه اين طناب نازك مي شود ودلار كم مي شود پاي بازار نيز مي لغزد و درست در لحظاتي كه اين طناب سفت و محكم مي شود و دلار خوب مي ايستد بازار نيز با اطمينان خاطر شرايط خود را خوب باز مي يابد و اين نشان مي دهد كه اهميت دلار براي بازار ما بسيار حساس و حياتي است .
اما در سوي ديگر اين كفه ترازو يك اتفاق ديگر را داريم . ما در شرايطي قرار داريم كه از نظر سياسي فضا در حال باز شدن و شرايط در حال بهبود است و اين يك امتياز مثبت براي بازار سرمايه است كه چنين فضايي را شاهد هستيم . حال در اين فضا ضربه ها و دست انداز هاي اين چنيني را نيز با ان مواجه ايم . مسير فعلي مسير مثبت و رو به جلويي است و دولت فعلي نيز دولتي است كه عقلانيت و اقتصاد محوري در بطن ان قرار گرفته از همين رو جاي نگراني انچناني نيست .
در بازار امروز همچنان شايعات مثبت در داروييها جريان دارد داروييهايي كه همه سال پوشش هاي ضعيفي در عملكرد 6 ماهه اول سال به دليل فروش عمده محصولاتشان در نيمه دوم سال داشتند امسال برعكس به دليل افزايش نرخ دارو با پوشش هاي بسيار خوبي در عملكرد 6 ماهه موجه شده اند برخي از داروييها با شايعات پوشش50-60 درصدي همراه شده اند كه ميتواند تعديلات مثبت قابل توجهي را براي 6 ماهه دوم به همراه داشته باشد. از دابور شايعات تعديل به گوش ميرسد و دالبر نيز مي تواند جز خوب هاي گروه دارو باشد . منفي سبحان براي خريد جذاب است و از سوي ديگر برخي از پوشش مناسب سود دتماد صحبت مي كنند .
ديروز والبر هم گفتيم كه ارزش ذاتي ان 700 تومان است . شنيده مي شود عرضه دتوليد سود والبر را حدود 60 ريال افزايش مي دهد و به نزديك 700 ريال مي رساند .
دتوليد امروز در قيمت هاي عجيب 999 عرضه شد و به نظر ميرسد با توجه به كم بودن حجم تا قيمت هاي 12000 ريال نيز بتواند رشد كند .
امروز افت قيمت دلار به سطوح زير 3000 تومان باعث فشار فروش در نمادهاي پتروشيمي شد البته رسيدن قيمت سهام پتروشيمي ها به سطوح مقاومتيشان نيز در فشار عرضه ها بي تاثير نبود. افت دلار اين گروه را تهديد مي كند به خصوص 3 شركت زاگرس، مارون و جم كه افت نرخ دلار بودجه انها را تحت تاثير قرار مي دهد چرا كه باقي پتروشيمي ها دلار 2500 ديده اند و اينها بيش از 3000 تومان . در اين 3 شركت كمي محافظه كار باشيد . در نماد پرديس شنيده مي شود گزارش شركت تعديل دارد اما نه سنگين و در حد 10% خواهد بود . در خارك برخي از احتمال توقف صحبت مي كنند .
اما خبري كه البته هنوز قطعي نيست گفته مي شود در جلسه اي در هفته قبل نرخ خوراك را براي پتروشيمي ها به بحث گذاشته و به انها تضمين داده شده نرخ خوراك بيش از 7 سنت نخواهد بود كه خبر بسيار مهمي براي ارامش فكري دراين گروه است .
در اين گروه فارس امروز با معاملات بسيار سنگين مواجه بود و به نظر ميرسد در قيمت هاي 10500 و 10600 تثبيت شده باشد .
امروز پارسان پس از مدتها توقف نماد با بازدهي تنها 4 درصدي قدم به بازار گذاشت اگر پارسان در شرايط بهتري عرضه ميشد قطعا با قيمتهاي بالاي 1000 توماني به بازار برميگشت به همين منظور قيمتهاي فعلي را فرصت مناسبي براي خريد پارسان براي كسب يك بازدهي 10 درصدي ميدانيم.
شنيده ميشود از تعديل مثبت روغني ها سود وبشهر به سطوح 45 تومان به ازاي هر سهم افزايش خواهد يافت با توجه به عرضه هاي سنگين امروز اين هلدينگ غذايي انتظار متعادل شدن وبشهر در سطوح قيمتي 320 توماني را در بازار فردا را داريم.
امروز حكشتي بازهم مثبت و حتايد هم صف خريد بود . در مورد اين سهم كه فعلاً ناشي از تحولات مثبت سياسي صف خريد است شايعات زيادي وجود دارد . از خبرهاي سهم افزايش تحولات مثبت حول اين سهم جالب است . به زودي يكي از قديمي هاي شركت تايد واتر كه او را بنيان گذاري نموده به سمت مديريت سازمان بنادر مي رسد . در كنار اين خبرها داريم كه طرح و توسعه ريلي اين شركت نيز تا اخر سال بهره برداري خواهد رسيد .
سهم وضعيت بنيادي خوبي را مي تواند داشته باشد و پي به اي ان نيز زير 4 است .
فروش سهام فولاد متيل كم بود شايعه افزايش سرمايه 200 درصدي در توكا فولاد باعث تشديد روند صعودي در نماد وتوكا شد سهم سرمايه گذاري كه به نظر ميرسد روند رو به رشدش پاياني نداشته باشد.
دوشنبه 1مهر:
امروز بازار سرمايه در اولين روز پايئز بازار را بهاري آغاز كرد . او در زنگ آغاز مدارس چنان ناقوس بازار سرمايه را به صدا دراورده بود كه صداي آن گوش فلك را كر كرده است . بازار هاي رقيب در حسرت يك روز 1% بازدهي و يك ماه رشد 5% هستند اما بازار سرمايه از ابتدا سال تا كنون به طور ميانگين هفته اي 2% سود كرده است . امروز يك روز تاريخي ديگر و يك روز باورنكردني در بازار سرمايه ثبت شدو اين روز مصادف شد با آغاز فصل پائيز ورفتن به مدرسه ها . ما نيز امروز صبح به مدرسه بورس امديم !
در بازار اين روز ها ان چيزي كه براي همه اهميت دارد اين است كه ما به يك ثبات نسبي در يك نرخ برسيم و ان نرخ ارز است . به نظر ميرسد اگر نرخ دلار در بازار به ثبات برسد و خيال همه راحت باشد كه حتي با وجود گشايش خبرهاي سياسي وضعيت سياسي دلار افت نمي كند كف بازار و قيمتهادراين نرخ ها بسته شده و بايد منتظر اعداد بالاتري براي شاخص بود اما در صورتي كه قرار باشد هر روز نرخ دلار با فشار خون سياست بالا و پايئن شود براي بازار خوب نيست . بازار ازاين پس به دنبال ثبات است و اين كه بشنود خبرهاي خوبي براي او خواهد رسيد و گشايش هاي سياسي خوبي رخ مي دهد . اين همان چيزي است كه باعث شده در فضاي فعلي نيز خريداران با خوش بيني تمام به فضاي بازار نگاه كنند .
در بازار امروز نمادهاي پالايشي كه به حمايتهاي مستحكم خود رسيدند با انتشار اخبار مثبتي از وضعيت طرح هاي بنزين سازي پالايشگاه ها مجددا با اقبال بازار مواجه ليدر بازار شدند. البته به نظر در شبندر و شبريز خبر اين كه مي توانند دلار خود را ازاد بفروشند خبر خوبي براي انها خواهد بود .
در روز هاي گذشته در مورد شبندر صحبت شد كه شبندر در 10700 و 11000 ريال كمتر نمي شود و ديروز ديديم سهم جمع شد .همچنين خبر ميرسد در شبندر بحث بلوك و در شاوان نيز به همين شكل بحث بلوك مطرح شده است . گفته مي شود بلوك شبندر بعيد است مشتري داشته باشد اما بلوك شاوان 2 خريدار جدي دارد .
امروز پالايش نفت بندرعباس كه باز هم شايعاتي در خصوص تعديل مثبتش در عملكرد 6 ماهه به همراه خبرهايي در خصوص احتمال بهره برداري از طرح بنزين سازيش تا پايان سال جاري به گوش ميرسد با صف خريد و رشد قيميت به سطوح بالاي 1200 تومان رسيد فعلا شبندر در سطوح 1150-1250 تومان در نوسان ميباشد
دراين گروه در شبريز نيز گفته مي شود طرح بنزين سازي با اب و تاب نيمه مهر به بهره برداري مي رسد . از شراز نيز برخي از زمزمه هاي تعديل سود صحبت مي كنند .
پتروشيمي مجددا امروز رنگ سبز را در معاملات خود شاهد بودند به نظر ميرسد پتروشيمي ها ميلي به اصلاح نداشته و كم كم خود را براي رشد قيمتي در لواي گزارشات 6 ماهه اماده ميسازند. در اين گروه خبرهاي جالبي به بازار رسيده است . در روز هاي گذشته در مورد اين گروه صحبت هايي را كرديم . به زودي طي خبرهايي كه احتمالاً از هفته بعد خواهد بود بحث منتفي شدن افزايش نرخ خوراك براي سال 92، نرخ حدود 6 الي 7 سنت براي 5 سال اتي ، عطف به ما سبق نشدن نرخ براي مهر و قبل از ان به بازار ميرسد كه خبرهاي خوبي براي گروه پتروشيمي است . برطرف شدن تحريم ها و عدم ريزش دلار دو خبرخوب بعدي اين گروه مي تواند باشد .
در صورتي كه نرخ خوراك به اين شكل باشد گويا خارك براي تعديل متوقف مي شود . پس اين نماد را زير نظر داشته باشيد . شفن و پرديس نيز با شرايط خوبي مواجه اند .
امروز مپنا در سطوح قيمتي بالاي 700 تومان با فشار عرضه ها همراه شد به نظر ميرسد فردا و در سوطح قيمتي 720 توماني مپنا به تعادل برسد رشد يشتر مپنا در گرو يك خبر بنيادي مناسب ميباشد .
در نماد خليج فارس ديروز توصيه به خريد شده بود . با اين شرايط احتمالاً قبل از مجمع شاهد قيمت هاي 12000توماني خليج فارس خواهيم بود . اگر بحث فروش ازاد دلار ها مطرح باشد اين شركت از اين محل نيز مي تواند تعديل دهد .
غدير امروز كمي مثبت بود . به نظر ميرسد با وجود پارسان سهامداري در غدير و تبديل ان به پارسان امر منطقي تري باشد .
اين روز ها گروه برق را خوب مي خرند . بموتو افزايش سرمايه دارد و بهنظر ميرسد كنتور و بترانس نيز شرايط خوبي را خواهند داشت . از كنتور شايعاتي از بحث قرارداد جديد در عراق شنيده مي شود .
در نماد تپمپي هم بازار نسبت به ان بي توجه است كه يكي از شركت هاي مناسب گروه تجهيزات متمايل به برق است .
اين روز ها گروه فولاد و معادن بي سر وصدا هستند و رشدي ندارند . به نظر ميرسد بازار روي اين گروه ها با گزارش خوب انها فعال شود و معاملات امروز فولاد در بورس كالا نيز نشان داد خبري از افت قيمت در محصولات با وجود افت دلار نيست .
سه شنبه 2مهر :
امروز بازار سرمايه يك روز جالب توجه را داشت . در حالي كه بسياري از افراد در بازار فكر مي كردند بازار مثبت باشد اما روند بازار طور ديگري رقم خورد كه يك دليل منطقي براي ان وجود دارد . دليل منطقي ان در سود بودن است . تجربه چند وقت اخير نشان داده است كه هر بار بازار 3 الي 4 روز و يا حتي اين اواخر 2 روز به شكل تمام عيار مثبت بوده در روزي كه قيمت ها به سقف هاي تكنيكالي نزديك مي شوند حجم عرضه بالا بوده. اتفاقي كه مي تواند يك شوك مثبت تمام عيار را به بازار وارد كند همين الارم هاي است كه امروز و امشب به بازار رسيده است . اين كه فضاي سياسي بسيار مناسب باشد و حسن و حسين دست در دست هم حركت كنند و قرار باشد دلار هم ريزش نداشته باشد بهترين سناريويي است كه مي تواند براي بازار رخ دهد . دقت داشته باشيد عزيزان ان طور كه از گفتار و موشتار و رفتار دولت مردان برمي آيد ريزش نرخ دلار به زير 2900 و حتي 2800 ممكن نيست
در بازار امروز و در نمادهاي سيماني شاهد رونق نمادهاي سيماني بوديم سيمانيها همانطور كه بارها گفتيم در سرفصل فروش صادراتي خود قيمت فروش صادراتي را در سطوح بسيار پاييني پيشبيني كرده و شركتهاي صادر كننده سيمان از اين طريق جاي تعديل مثبت بسيار خوبي خواهند داشت . البته گفته مي شود دو علت براي رشد سيماني ها وجود داشت 1- صورت هاي مالي مناسب و 2- رسيدن به كف قيمتي مناسب كه باعث توجه به اين گروه شد .
امروز شايعات سيمان غرب مبني بر تعديل مثبت عايدي تقويت شده و اين سهم سيماني مجددا به سطوح قيمتي بالاي 800 توماني بازگشت سيمان غربي كه توانايي رشد قيميت تا سطوح 820 توماني و در صورت شكست اين سطوح رشد قيمتي تا سطوح 900 تومان را خواهد داشت
هلدينگ سيمان فارس و خوزستان با صف خريد سنگين توانست به راحتي سطوح قيمتي 280 توماني را پشت سر بگذارد سفارسي كه به نظر ميرسد به زودي به سطوح 300-320 توماني برسد شايعه شده سفارس در تدارك عرضه سهام سيمان ابيك قزوين ميباشد
ونيكي نيز سهمي است كه با وجود رشد 60% بازار با شرايط نه چندان مناسبي مواجه شده و رشدي نكرده و به نظر ميرسد اين سهم نيز براي 3 ماه اتي بازار با توجه به گزارش ها بازدهي حداقل 20 تا 25% را براي افرا د ريسك گريز خواهد داشت .
در اين گروه خگستر با حضور همزمان در ايران خودرو پارسيان مي تواند بهتر باشد . خگستر سهمي است كه هم پارسيان و هم ايران خودرو را در دل خود دارد . گفته مي شود ارزش ذاتي سهم از 6000 ريال گذشته و از همين رو قيمت هاي هدف 3500 و 3600 ريال در كوتاه مدت براي نوسان گيران مي تواند مناسب باشد .
اين روز ها در بازار بايد به دنبال گروه هايي گشت كه رشدي نكرده و شرايط بنيادي و چشم انداز مناسبي دارند . به گروه رايانه نگاه كنيد مي بيند انها يكي از اين گروه ها بوده . اما ديگر گروه ، گروه سنگ آهن است كه او نيز رشدي نداشته و اين گروه بيشتر تعديل هاي خود را در 6 ماهه دوم وبه خصوص 3 ماهه پاياني لحاظ مي كند . گفته مي شود هر دو شركت كچاد و كگل پوشش هاي مناسب سود خوبي را خواهند داشت .
اين روزها رايانه اي ها حسابي بر روي دور هستند در نماد رانفور كه با شايعه تعديل مثبت هم همراه ميباشد شاهد رسيدن قيمت سهم به سطوح بالاي 1500 توماني هستيم در صورتي كه رانفور بتواند قيمتهاي 1600 تومان را بشكند قيمتهاي 1800 تومان را در پيش خواهد داشت. در اين گروه ركيش براي نوسان قابل توجه است .
و اما در گروه فولاد ...
زمزمه هايي از افت قيمت فولاد در بازار مطرح مي شود اما در ورق فولادي با وجود افت دلار خبري از كاهش نيست . در فولاد مباركه ديروز 130 ميليارد تومان فروش انجام شد در حالي كه پيش ازاين و در هفته قبل فروش فولاد مباركه 100 ميليارد تومان بوده است . البته فولاد نشان داده چرخش نسبي را به سمت ورق گرم اورده است . د اين نمادتحولات فروش فولاد متيل نيز جالب است و به نظر براي ريسك گريز ها فولاد 3500 و 3600 ريالي ريسكي ندارد .
دقت كنيد كه هميشه همين طور بوده و فولاد و سنگ آهن پس از گزارش هاي خود مورد توجه قرار مي گيرند . به نظر دو گروه فولاد و سنگ آهن با توجه به خبرهاي رسيده گزارش هاي خوبي را شاهد باشند .
چهارشنبه 27شهريور :
امروز بازار سرمايه روز خوبي را به پايان برد . ديروز هم نوشته بوديم كه واقعاً دليل شدت منفي بازار ديروز را درك نمي كرديم اما امروز نشان داد كه شرايط متفاوت است و خوش بيني به خصوص به صنايعي كه چشم انداز روشني دارند شرايط را بهتر كرد و حتي باعث شد تا شرايط بسيارخوبي را در بازار سرمايه شاهد باشيم .
به نظر ميرسد اين رويه مثبت ناشي از باز تر شدن فضاو شاداب شدن بازار سرمايه در بازار ادامه داشته باشد .
بهتر است پله پله بازار را تحليل كنيم . با پايان فروش تسويه و اعتباري ها و بحث جنگ اين مسائل كم كم به حاشيه رفته و دوره جديدي اغاز مي شود . در دوره جديد كه به نظر حقير 2 ماه طول مي كشد بازار تحت تاثير 4 رويداد خواهد بود . 1- اولين ان مهم ترين رويداد 2 هفته پيش روي بازار يعني دنياي سياست است كه تحولات سفر رئيس جمهور به نيويورك ، مذاكرات و ... را شامل مي شود . 2- دومين تحول به گزارشات 6 ماهه و يا مياندوره اي باز مي گردد كه از 15 مهر اغاز مي شود و تا پايان ابان ماه همراه بازار خواهد بود . حقير عقيده دارد گزارش هاي 6 ماهه مثبت است و بازار را به فاز خوبي مي برد . از جمله اين كه 3 ماهه دوم سال 92 براورد خوبي براي ادامه سال است 3- عامل سوم كه بسيار مهم است نرخ دلار بوده كه روند ان در نبض بازار موثر است و در اين موضوع نيز حقير معتقد است در 2900 و 2800 ثابت مانده و افت ديگري را شاهد نيستيم . عامل 4- سياست هاي كلان اقتصادي و نرخ گذاري هاي جديدو به طور كلي حاشيه هاي دولت و تصميمات ان در 2 ماه پيش رو در بازار است و به نظر ميرسد در اين مدت تحولات مثبتي براي بهبود وضعيت بخش خصوصي و بازار سرمايه شكل گيرد .
به نظر حقير كم كم به پايان عامل اول مي رسيم و تقريباً وقتي روز شنبه رئيس جمهور و تيم همراه به ايران بازگردد مورد اول تمام شده و عواقب و دنباله هاي ان براي بازار باقي مي ماند كه البته به نظر ميرسد بازهم فقط جو خوش بيني باشد و خبري از شرايط خاص و رفع تحريم به گوش نرسد . اما كم كم مي توان به برخي شرايط اميد بيشتر داشت . به عنوان مثال از جلسه روز پنج شنبه ممكن است فقط اين جملات بيرون بيايد كه جو مذاكرات خوب بوده و شرايط مي تواند بهتر شود .
در اين مورد همين كه فضا تغيير كرده براي بازار كافي است . اما مورد دوم ،سوم و چهارم از اين پس سكان بازار را در دست مي گيرند . به خصوص در مورد گزارش هاي مياندوره اي كه از اين پس اين گزارش ها هستند كه در اين مدت 30 تا 40 روز كاري عنان بازار را در دست گرفته و او را هدايت مي كنند . در مورد دلار با خبرهايي كه داريم و اظهار نظرهاي رسيده به نظر ميرسد نه تنها قيمت زير 3000 بلكه بالاي 3000 تثبيت مي شود و اين به طور جدي خواست دولت نيز خواهد بود .
و اما در مورد خبرهاي مثبت اقتصادي و سياسي به عنوان مثال لغو ممنوعيت صادرات، بحث تعهد ارزي كه برداشته شد ، ال سي ها و ... مي تواند خبرهايي ازاين دست باشد كه خوش حال كننده خواهد بود
در مجموع از اين پس اين گزارش هاي 6 ماه و مياندوره اي هستند كه سرنوشت بازار را در دست گرفته و شرايط ان را تغيير مي دهد .
امروز پتروشي زاگرس تحت تاثير عدم افزايش نرخ گاز و شايعاتي در خصوص تعديل مثبت با رشد قيمتي همراه شد. براي زاگرس انتظار رسيدن به قيمتهاي 2600 تومان و در صورت مثبت ماندن جو پتروشيمي ها رشد قيميت تا سطوح 2800 توماني را انتظار داريم
شيران خود را براي جدال باقيمتهاي 3200 توماني اماده ميسازد شنيده ميشود شيران قصد افزايش سود خود به سطوح بالاي 700 تومان را در گزارش 9 ماهه پيش رو دارد در صورت وقوع تعديل مثبت عايدي ميتوان به رشد قيمت شيران تا سطوح 3400 تومان هم خوشبين بود
در اين گروه بازهم گفته مي شود شازند تعديل دارد كه البته اين بار گويا از برگشت بحث ذخيره نرخ گاز نيز مي باشد .پرديس فعلاً در جا مي زند اما اگر خبر نرخ گاز صحيح باشد يعني در حال حاضر پتروشيمي پرديس با پي به اي زير 3 معامله مي شود !
امروز شنيده مي شد فولاد هرمزگان به فرابورس مي ايد اما از ان مهم تر سود 260 ميليارد توماني است كه در بودجه فولاد ديده نشده است كه البته مي تواند 100 ريال به سود اين مجموعه اضافه كند .
در گروه سرمايه گذاري ها اگر قرار باشد ايران خودرو بازهم رشد كند منفي هاي خگستر جالب توجه است .
امروز پالايش نفت تبريز با خبر افتتاح طرح بنزين سازيش با صف خريد و رشد قيمتي همراه شد . پالايش نفت تبريز در اطلاعيه اي اعلام كرده است كه واحد بنزين سازي او در تاريخ 31 شهريور به صورت ازمايشي اغاز به كار كرده و به زودي رسماً كليد مي خورد . گفته مي شود اين موضوع در بودجه پيش بيني شده است اما يكي از افراد نزديك به شركت از اثرات بيشتر اين طرح در بودجه شركت خبرداده است . البته بخشي از ان در بودجه در نظر گرفته شده است اما اطلاعات جالب اين است كه اين طرح در صورتي كه نرخ بنزين و نرخ دلار در همين سطوح باشد حدود 2200 ميليارد تومان فروش شركت را بيشتر مي كند .
گزارش خطا
0 پسندیدم
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
