تقویت دلار قیمت طلا را کاهش داد
{mosimage}قیمت طلا و نقره برای چهارمین روز پیاپی در روز منتهی به 30 نوامبر به دنبال کاهش در هزینه های انرژی و تقویت دلار که کاهش تقاضا برای این فلزات را به دنبال داشت، کاهش یافت.
قیمت طلا و نقره برای چهارمین روز پیاپی در روز منتهی به 30 نوامبر به دنبال کاهش در هزینه های انرژی و تقویت دلار که کاهش تقاضا برای این فلزات را به دنبال داشت، کاهش یافت.
بنابرگزارش بورس نیوز نفت خام برای اولین بار در این ماه به 89 دلار رسید و ارزش دلار نیز در حد 8/0 در صد در برابر سبدی از ارزهای مطرح دنیا، افزایش یافت.
طلا در هفتم نوامبر به بالاترین قیمت خود طی 27 سال اخیر رسید و در 848 دلار در هر اونس معامله شد.
اما با کاهش قیمت نفت خام و تقویت ارزش دلار، قیمت طلا برای تحویل در فوریه 2008 با 2/13 دلار (7/1 در صد) کاهش به 789 دلار در هر اونس در بخش Comex بازار کالایی نیویورک رسید.
قیمت طلا این هفته 3/4 در صد و در ماه نوامبر 8/0 در صد کاهش یافته است که اولین کاهش ماهانه در قیمت این فلز از ماه ژوئن بوده است.
نقره نیز برای تحویل در ماه مارس 2008 با 28 سنت کاهش (9/1 در صد) به 16/14 دلار در هر اونس رسید، هر چند این فلز در سال جاری تا کنون 5/9 در صد افزایش یافته است.
قیمت طلا در سال جاری به دنبال رشد 45 در صدی قیمت نفت و تقویت 11 در صدی یورو در مقابل دلار 24 در صد افزایش یافته است.
البته در صورتی که در جلسه 11 دسامبر فدرال رزرو تصمیمی مبنی بر کاهش نرخ بهره اتخاذ شود، قیمت طلا باز هم افزایش خواهد یافت.
در صورت کاهش نرخ بهره ایالات متحده، دلار باز هم تحت فشار قرار خواهد گرفت و طلا تقویت خواهد شد.
