بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲
یک منبع آگاه در "تاپیکو" عنوان کرد:

زمان بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس

بیش از 60 درصد سهم سهامداران در تأمین مالی پروژه از طریق سرمایه اولیه شرکت مرتفع شده و باقی آن نیز به واسطه افزایش سرمایه پیش رو از محل آورده نقدی تأمین خواهد شد. پیش بینی ها حاکی از بهره برداری از پروژه مذکور در اوايل سال 1394 می باشد این در شرایطی است که احتمالا در سال 94 تنها بخشی از ظرفیت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به بهره برداری خواهد رسید.
کد خبر : ۱۱۰۵۲۹
وزیر نفت در حالی پیشتر یکی از اولویت های خود را تکمیل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرده بود که قسمت اعظمی از مشکلات مربوط به شرکت ذکر شده مرتفع گردیده است.

یک منبع آگاه در شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با اشاره به مطلب ذکر شده در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار کرد: قسمتی از مشکلات پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس مربوط به تأمین مالی است که تاکنون بخش عمده ای از آن مرتفع گردیده است.

اسدزاده ادامه داد: در تأمین مالی پروژه مذکور، 70 درصد از محل اخذ تسهیلات و 30 درصد مابقي از جانب سهامداران هدف گذاري گرديده که بخش عمده تسهيلات از طریق صندوق انرژی بانک ملت، شرکت نیکو از شرکت های خارجی وزارت نفت و نیز صندوق ذخیره ارزی تامين گرديده است.

وی از رایزنی مسئولین شرکت برای دریافت تسهیلات 700 میلیون یورویی خبر داد و افزود: گذشت هفت سال از زمان شروع پروژه باعث شده است که هزینه های سرمایه گذاری پیش بینی شده افزایش یابد. در همین راستا مسئولین شرکت در حال رایزنی برای اخذ تسهیلات 700 میلیون یورویی می باشند که در صورت توافق عملاً مشکل تأمین مالی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس حل خواهد شد.

اسدزاده در خصوص سهم سهامداران در تأمین مالی پروژه مذکور عنوان کرد: بیش از 60 درصد سهم سهامداران در تأمین مالی پروژه از طریق سرمایه اولیه شرکت مرتفع شده و باقی آن نیز به واسطه افزایش سرمایه پیش رو از محل آورده نقدی تأمین خواهد شد.

این منبع آگاه ضمن اشاره به تلاش ها و پيگيري هاي شبانه روزی وزارت نفت در جهت تکمیل پروژه پالایشگاه نفت خلیج فارس عنوان کرد: پیش بینی ها حاکی از بهره برداری از پروژه مذکور در اوايل سال 1394 می باشد این در شرایطی است که احتمالا در سال 94 تنها بخشی از ظرفیت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به بهره برداری خواهد رسید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود چشم انداز شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین را مثبت ارزیابی کرد و توضیح داد: وجود طرح های توسعه در شرکت های زیرمجموعه "تاپیکو" از یک سو و افزایش میزان تولید و فروش شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی به واسطه تأمین خوراک و همچنین دورنماي بهبود روابط و متعاقب آن افزایش صادرات از عواملی به شمار می آیند که بهبود روند سودآوری در این شرکت و شرکت های زیرمجموعه را تضمین می کند.

اسدزاده با اشاره به تولید زير ظرفيت اسمی و عملی اغلب شرکت های پتروشیمی به دلیل مشكل خوراک گفت: در حال حاضر اغلب شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی ايران به دلیل عدم کفایت خوراک به میزان کمتر از ظرفیت اسمی و عملی خود دست به تولید می زنند.

وی ادامه داد: افزایش میزان تولید خوراک مصرفی شرکت های پتروشیمی از جمله اهداف کلیدی وزارت نفت است که در این خصوص بهره برداري از فازهاي ميدان گازي پارس جنوبی هدف گذاري شده است.

این منبع آگاه در ادامه توضیح داد: بهره برداری تدريجي از فازهاي 29 گانه پارس جنوبي در آینده و متعاقب آن تأمین خوراک شرکت های پتروشیمی، افزایش تولید در این شرکت ها و در نتیجه بالندگی صنعت پتروشیمی را در پی خواهد داشت.

اسدزاده در رابطه با نرخ خوراک شرکت های پتروشیمی گفت: در حالی افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها مطرح شده است که به نظر می رسد نمایندگان مجلس نیز در پی حمایت از صنعت پتروشیمی به عنوان یک صنعت دارای مزیت در کشور با نرخ های بالای 10 سنت به ازای هر مترمکعب مخالفت نموده اند این در شرایطی است که شرکت های پتروشیمی در حال حاضر هر مترمکعب خوراک گازی خود را با احتساب ارز مبادلاتی به قیمت هر مترمکعب 3 سنت دریافت می نمایند.

وی نرخ حدود 6 سنت به ازای هر مترمکعب را برای دریافت خوراک گازی پتروشیمی ها مناسب دانست و افزود: به نظر می رسد قیمت متوسط منطقه که حدود 5 الي6 سنت به ازای هر مترمکعب است جهت تهیه خوراک گازی برای شرکت های پتروشیمی مناسب است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر