اکونیوز:آزادسازي نرخ محصولات پتروشيمي در كميسيون اصل 90
كميسيون اصل 90 مجلس در جلسه روز سهشنبه خود با حضور وزير نفت وضعيت بازار محصولات پتروشيمي و شناورسازي نرخ آن را بررسي ميكند.
كميسيون اصل 90 مجلس روز سهشنبه در نشستي با حضور غلامحسين نوذري وزير نفت به بررسي وضعيت بازار بر شناورسازي قيمت آنها ميپردازد.
بر اساس گزارشي كه مركز پژوهشهاي مجلس در اين باره تهيه كرده است بر ضرورت شناورسازي قيمت محصولات پتروشيمي تاكيد كرده است.
محصولات پتروشيمي به استناد مصوبه 1380 هيئت وزيران در بخش اول گروه اول سبد حمايتي قرار گرفته و قيمت آنها پس از كارشناسي اوليه توسط كار گروهي متشكل از نمايندگان سازمان مديريت و برنامهريزي، سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان و شركت ملي صنايع پتروشيمي و تاييد نهايي شوراي اقتصاد تعيين و ابلاغ ميشود.
يكي از جنبههاي مثبت اين اقدام، جلوگيري از ايجاد شرايط رانتخواري عنوان شده است.
وجود نظام چند نرخي، اختلاف فاحش قيمت بازار آزاد( كه به صورت تابعي از قيمتهاي جهاني عمل ميكند) با قيمتهاي مصوب و روند رو به رشد قيمتهاي جهاني در سالهاي اخير، باعث هجوم گسترده واسطهگران و دلالان براي سوءاستفاده از وضعيت پيش آمده شده است.
همچنين اين گزارش ميافزايد: سهميهبندي و كمبود مواد اوليه واحدهاي فعال باعث ايجاد بازار سياه شده و مواد اوليه واحدهاي غير فعال در بازار آزاد به فروش رسيده يا به خريد و فروش حوالجات منتهي شده است.
براي مثال هر چند توليد سالانه كشور 2/1 ميليون تن پليمر( بخشي از توليد سالانه صادر ميشود) و مصرف آن 2 ميليون تن در سال بوده ولي ظرفيت پروانههاي بهرهبرداري صادره تا سال 1384 (ميزان تقاضا) بالغ بر 16 ميليون تن بوده است. در نتيجه بسياري از صنايع فعال پاييندست، محصولات مذكور به ويژه مواد اوليه پلاستيك را به نسبت 10 الي 25 درصد ظرفيت اسمي واحد خود دريافت ميكنند.??
در مردادماه سال جاري رييسجمهور در پاسخ به نامه وزير نفت وقت مبني بر تعيين تكليف طرح آزادسازي قيمت محصولات پتروشيمي خواستار عدم اجراي آن به دليل تحت فشار قرار گرفتن مردم شد.
براساس اين گزارش همچنين طبق بند (ح) تبصره 11 قانون بودجه سال 86 مجلس دولت را مكلف كرده تا از ابتداي خردادماه امسال سهميهبندي محصولات پتروشيمي با قيمت يارانهاي را حذف و قيمت محصولات پتروشيمي را آزاد نمايد.
