{mosimage}بر اساس قانون، بورس این اختیار را دارد که حوزه نظارت را به بخش های مختلف بسپارد با وجود این چون تنها یکسال از تجربه اجرای قانون جدید در بورس می گذرد و نهادهای خود انتظام نیز نوپا هستند به نظر می رسد سازمان بورس در حوزه اجرا هنوز به حالت ایده آل نرسیده باشند.

"> لزوم خط کشی وظایف بورسی

بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۵ دی ۱۳۸۶ - ۰۹:۰۱

{mosimage}بر اساس قانون، بورس این اختیار را دارد که حوزه نظارت را به بخش های مختلف بسپارد با وجود این چون تنها یکسال از تجربه اجرای قانون جدید در بورس می گذرد و نهادهای خود انتظام نیز نوپا هستند به نظر می رسد سازمان بورس در حوزه اجرا هنوز به حالت ایده آل نرسیده باشند.

کد خبر : ۱۱۴۲۴

لزوم خط کشی وظایف بورسی

بنابر گزارش خبرنگار بورس نيوز،پس از آنکه سازمان بورس اوراق بهادار و شرکت بورس اوراق بهادار تفکیک شدند شرایطی در حوزه نظارت به وجود آمد که بر اساس قوانین، سازمان بورس وظیفه نظارتی و شرکت بورس مسئولیت اجرا را بر عهده گرفت. با این حال پس از گذشت یکسال از این اتفاق، درباره حد و حدود مرزهای نظارتی این دو بر فعالیت های بازار سرمایه و زیر مجموعه های سازمان بحث و گمانه زنی هایی می شود که گویای مشخص نبودن حیطه نظارتی این دو است. به گونه ای که یکی از مسئولین سازمان بورس اوراق بهادار نیز چندی پیش درباره این موضوع اظهار کرده بود: (( چون سازمان تجربه و تمرین تقسیم وظایف دو نهاد مجزا، یکی به عنوان ناظر و دیگری مجری را نداشته به همین دلیل هنوز این وظایف خیلی مشخص و خط کشی شده نیست. ))

بر اساس قانون، بورس این اختیار را دارد که حوزه نظارت را به بخش های مختلف بسپارد با وجود این چون تنها یکسال از تجربه اجرای قانون جدید در بورس می گذرد و نهادهای خود انتظام نیز نوپا هستند به نظر می رسد سازمان بورس در حوزه اجرا هنوز به حالت ایده آل نرسیده باشند.

در این زمینه زینت مرادی نیا مدیر عامل کارگزاری رشد پایدار نیز بر این باور است که پس از گذشت یكسال محدوده نظارت سازمان بورس اوراق بهادار و شرکت بورس کاملاً مشخص و روشن نشده است.

وی در این باره می گوید: (( متأسفانه حوزه نظارت سازمان بورس به خوبی مشخص و تفکیک نشده و این مسئله مجموعه های تحت نظارت را به دلیل تعدد نهادهای ناظر تحت فشار قرار می دهد، چون در برخی مواقع از چند جا در مورد یک موضوع یکسان مورد نظارت قرار می گیرند. این نظارت چند جانبه خیلی فایده ای ندارد و فقط آزادی و قدرت عمل را از شرکت ها سلب می کند. ))

وی می افزاید: (( برای ما فعالان بازار مهم است که بدانیم چه نهادهایی بر ما نظارت دارند و به چه کسانی و در مورد چه موضوعاتی باید پاسخگو باشیم. ))

کارشناسان بر این باورند در صورتی که در حوزه نظارتی مسئولیت ها کاملاً مشخص شود تداخل ها و انجام کارهای موازی هم کاهش می یابد و فعالیت های بازار سرمایه نیز سرعت بیشتری پیدا می کند.

با این حال به رغم انتقادهای انجام شده بر حوزه نظارتی سازمان بورس عباس دهقان ناظر اسبق تالار بورس و مدیر عامل کارگزاری اردیبهشت ایرانیان در این زمینه معتقد است که با توجه به تغییر و تحولات صورت گرفته طی یکسال گذشته هنوز برای اینکه حوزه نظارت و عملکرد سازمان بورس را در این زمینه به قضاوت و داوری بگذاریم، زود است. وی می گوید: (( در یکسال گذشته بورس به غیر از تفکیک و تصویب قانون تحولات زیادی را تجربه کرده است حوزه های جدیدی در آن تعریف و زیرمجموعه ها و شرکت های بسیاری تاسیس و تشکیل شدند. همچنین بورس با جا به جایی، تقسیم و استخدام پرسنل و پذیرش شرکتها و بررسی و اجرای آیین نامه ها هم مواجه بوده، بنا بر این اگر در حوزه اجرا و نظارت مغایرتی با اهداف تعیین شده هم وجود داشته باشد منصفانه نیست که بگوییم در حوزه نظارت و اجرا حد و مرزها مشخص نیستند. البته نظارت و اجرا در نتیجه ارتباط متقابل بین سازمان و زیرمجموعه ها به وجود می آید و بنا بر این فقط قضاوت در مورد عملکرد سازمان درست نخواهد بود. ))

اشتراک گذاری :
ارسال نظر