بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۲
کد خبر : ۱۱۵۷۲۵
یک کارشناس بازار سرمایه علت اصلی ریزش بورس در روزهای اخیر را ابهامات بودجه ای دانست و از دولت و مجلس خواست که از اتخاذ تصمیمات ناگهانی خودداری کنند.

امیر افسر در گفت‌وگو با ایسنا، وضعیت فعلی بورس و ریزش قیمت ها را مورد توجه قرار داد و گفت: علت اصلی افت قیمت ها و کاهش شاخص بورس بحث های مرتبط با بودجه و نظرات دولت و مجلس نسبت به بهره مالکانه معادن و نرخ فروش مواد اولیه شرکتهای پالایشگاهی و پتروشیمی است. وی افزود: بنابراین با این رخدادها و تصمیمات روزمره سرمایه گذاران اعتمادشان را نسبت به بازار سرمایه از دست می دهند و با از دست دادن اعتماد کم کم پول ها از بازار سرمایه خارج می شود.

او ادامه داد: ادامه یافتن روند ریزشی بورس در آینده به نحوه تصویب بودجه در مجلس بستگی دارد و اگر قرار باشد تصمیماتی که قرار است مجلس در مورد بودجه سال آینده بگیرد مانند بحث هایی باشد که در حال حاضر مطرح است، ریزش شاخص ادامه می یابد زیرا اینگونه تصمیمات قطعا روی سودآوری شرکتها تاثیرگذار خواهد بود.

این فعال بازار سرمایه خاطرنشان کرد: زمانی که در برخی صنایع حاضر در بورس عدم اعتماد به وجود بیاید، این عدم اعتماد روی کل صنایع بورس تسری می یابد و همه صنایع با هم متضرر می شوند زیرا سرمایه گذاران اعتماد خود را نسبت به کل بورس از دست می دهند. افسر اظهار کرد: بر این اساس هرگونه تصمیمی که جنبه تدریجی ندارد و مبتنی بر تصمیات ناگهانی است به بورس شوک وارد کرده و ریسک بازار سرمایه را افزایش می دهد.

وی یادآور شد: در گذشته این دسته از تصمیمات زیاد بود و هر چند وقت یکبار شوکی به بازار سرمایه وارد می شد و تصورفعالان بازار سرمایه این بود که وارد کردن شوک به بازار به اتمام رسیده است ولی با مطرح شدن بحث هایی در خصوص شرکتهای پتروشیمی و معادن، بازار به این نتیجه رسید که شوک ها همچنان ادامه دارد و ریسک بازار سرمایه در حال افزایش است و این موضوع سرمایه گذاران را نگران می کند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با تصمیماتی که برای بازار سرمایه گرفته می شود قاعدتا اعتماد به بازار از بین می رود، اظهار کرد: با اتفاقاتی که در بازار سرمایه رخ داده و قیمت ها افزایش یافته نمی توان گفت که بازار حبابی شده است زیرا علاوه بر افزایش نرخ ارز، سودآوری شرکتها افزایش یافته است بنابراین رشد امسال بورس نسبت به سال گذشته به دلیل افزایش سودآوری شرکتها بوده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که بورس تهران در سال ۱۳۸۲ بدون هیچ اتفاقی رشد کرده بود بنابراین نمی توان بورس را با سال ۱۳۸۲ مقایسه کرد و گفت بازار حبابی شده است و به طور قطع می توان گفت که بازار سرمایه به هیچ وجه حبابی نیست.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بر این اساس مهم ترین نکته ای که باید دولت مدنظر قرار دهد این است که تصمیمات کارشناسی و تدریجی بگیرد زیرا هرگونه تصمیم ناگهانی و شوک آور در خصوص تغییر نرخ سود بانکی، افزایش نرخ دلار و افزایش بهره مالکانه برای بازار سرمایه مضر است.

وی ادامه داد: اینگونه تصمیمات ناگهانی کل بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و افرایش مقطعی نشان می دهد که کسی نباید در این حوزه ها سرمایه گذاری کند. بنابراین اگر دولت و مجلس به توافق برسند که منافع سرمایه گذاران را در نظر بگیرند، در بلند مدت تاثیر آن برای دولت قابل مشاهده است ولی زمانی که سهامداران حاضر نباشند در برخی صنایع سرمایه گذاری کنند، ضرر و زیان آن به دولت می رسد.

وی با اشاره به اینکه هر افزایش قیمتی در حوزه سهام باید کارشناسی شده باشد، خاطرنشان کرد: قاعدتا هر افزایش شوک آوری مضر بوده و به بازار سرمایه ضربه می زند زیرا بازار بر اساس آینده تصمیم گیری می کند و زمانی که چشم انداز آینده خراب باشد تزلزل در بازار ایجاد و باعث می شود که سهامداران سهام خود را بفروشند و عرضه نسبت به تقاضا پیشی بگیرد و شاخص بورس کاهش یابد.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
دولت باید به این مهم توجه کند که اگر بورس را به بازی بگیردسرمایه ها از بورس فرار کرده و بازار سفته بازی سکه ارز و مسکن شدت خواهد گرفت . و عواقب آن گریبان خودش را خواهد گرفت.
ابراهیمی
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۶
مشعیت الهی بوده
گول خورده بورس
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۲
دروغ .دروغ .دروغ
ل
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۵
نویسنده محترم شایدیکی ازعلل باصطلاح تخلییه نقدینگی ازبورس این باشداماعلت عمده طمع؛دورغ وفریب کاری ... بورس وتبانی بعض .... بورس با یک مشت پولداروبورس بازاین بلارابجان بورس انداخت وموچب شدتا...
magsood
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۱
از فردا بازار مثبت و نزديك به متعادل خواهد بود و تعداد سهام سبز افزايش خواهد يافت. تحليل بنده اين را مي گويد. همان طور كه رشد شاخص سريع بود ريزش هم سريع شد ولي كف رشد از كف قبلي بالاتر خواهد بود.
حسین
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۳
خودتان را گول نزنید ، عرضه های خصوصی سازی بوده که از صف خرید تا صف فروش سهم را میفروختند
آذرخش
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۳
همیشه بهانه ای هست ........و امروز نرخ خوراک و بهره مالکانه
آذرخش
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۵
سرمایه گذاران اعتمادشان را نسبت به بازار سرمایه از دست می دهند و با از دست دادن اعتماد کم کم پول ها از بازار سرمایه خارج می شود.!
........دوستان مسئولین هم همین را می خواهند!!!!!!!!!!
رضا
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۸
با سلام. اگر علت افت این قضیه است چرا پتروشیمی ها کمترین افت را داشته اند؟ به نظر میرسد عوامل مختلفی نقش داشته باشند که بودجه یکی از انهاست.
مختاری
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۲
بانکیها که هیچ وقت تاثیر بودجه نبوده اصلاح بازار اجتناب ناپذیراست
عليي
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۵
علت اصلي حباب حباب حباب . عزيزم شركتها و كارخانجات و كل مشاغل و ملك و مسكن ميبايست حقوق دولتي رو مثل همه دنيا برداخت كنن كه از همان محل دولت مقتدر بتونه بيمه هاي همگاني ورفاه مردم رو تدارك ببينه . دولت هم ميبايست از سود شركتها و املاك مازاد بصورت بلكاني ماليات اخذ تا از انباشت سرمايه توسط اشخاص ومحتكرين جلوگيري كند بايد بدون توجه به منافع شخصي دولت را در تامين منافع ملي كمك كرد. ضمنا ورود به كانال 70000 بعيد به نظر نميرسه.
علی رضا
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۷
تصمیمات خلق الساعه باعث سلب اعتماد سهامدران می شود مثلا انتقال 14 نماد به بازار توافقی نه تنها دارندگان این سهام از بازار فرار می کنند بلکه سایرین نیز از ترس اینکه این مسئله گریبانگیر آنها نشود آنها نیز فرار می کنند و بازار سقوط مکند امیدوارم مسولین با باز گرداندن این نماد ها به بازار عادی یا دوم آب رفته را به جوی برگردانند
محمد قدیمی
جمعه ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۹
آقایان پروفسور ...پول ونقدینگی فقط میتواند وارد بورس شود به هیچ وجه نمیتوان پولی که وارد بورس میشود راخارج کرد...علت اینکه سهامی را که یک سهامدار خریداری کرده تا وقتی سهامدار دیگری آن سهام را خریداری نکند هیچ پولی نقد نمیشود که بخواهد از بورس خارج شود>>>>>>>؟؟؟
جوابیه
شنبه ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۵۲
یکی نیست بگه علت رشد بالای 100 درصدی بورس از خردادماه تا الان چی بوده مگه تغییر عمده ای توی اقتصاد ایران افتاده جز رکود در کلیه بازار ها و کسب و کارها و فقط خوشبینی به بهبود شرایط اقتصادی در آینده که اونهم اگه بخواد روی سود شرکتها تاثیر بذاره لااقل یه سال دیگه زمان میخواد.میدونید اصل ماجرا چیه،اینه که سود ها توی ایران همیشه پیش خور میشند حالا میخواد تو هر بازاری باشه