هر روز بدتر از دیروز
همچنین در این روز پالایش نفت اصفهان با 48 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل مخابرات ایران با 88 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 25 واحد افت به رقم 754 واحد رسید.
در این شرایط امروز پتروشیمی مارون با 4 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 3232 میلیارد ریال رسید.
شاخص بورس امروز هم با سقوط 1044 واحدی وارد کانال 80 هزار واحد شد. نمادهای مخابرات، فولاد مبارکه و تاپیکو بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند و حجم معاملات نیز به 516 میلیون سهم رسید هرچند حجم معاملات در این روز نسبت به روز گذشته افزایش نشان می دهد اما همچنان این رقم پایین محسوب می شود البته بخش عمده ای از حجم معاملات در دقایق پایانی صورت گرفت که آن را می توان تلاشی از سوی حقوقی ها برای کاهش التهاب بازار تلقی کرد که در نهایت در دقایق پایانی شاهد کاهش 40 واحدی از کل افت شاخص بودیم.
به گزارش بورس نیوز، در مقطعی که سهامداران بورسی بخصوص حقیقی ها با گوشت و پوست خود افت شاخص را تجربه می کنند و هر روزه شاهد افت حداکثری ارزش سبد سهام خود هستند چند نکته قابل تأمل است.
اول اینکه علی رغم ریزش متوسط 40 درصدی ارزش سهام اکثر شرکت های بورسی در 3 هفته گذشته چرا همچنان مسئولین و نهادهای ذیربط مانند شورای عالی بورس وارد گود نمی شوند. بطور قطع افت 40 درصدی یک اصلاح طبیعی نیست مگر اینکه تعاریف و مبناها تغییر کرده باشد و کسی هم ازآن خبر نداشته باشد و جالب اینکه در تمامی اظهار نظرها هم شاهد عدم نگرانی و تأکید بر طبیعی بودن وضعیت هستیم که به نوعی می توان آن را به پاشیدن نمک بروی زخم فعالان بورس تعبیر کرد.
نکته دوم در خصوص واکنش رسانه ملی به این موضوع می باشد در حالی که رسانه ملی به اقتضای مسایل سیاسی افت های 2 درصدی و یا کمتر در سایر بورس های جهان را بطور مبسوطی پوشش خبری می دهد و از آن نتیجه های مطلوب خود را استحصال می نماید. چرا در این سه هفته که منافع بسیاری از سرمایه گذاران داخلی مورد خطر قرار گرفته، کاملاً سطحی با این مسئله برخورد می کند و حتی اعلام اخبار بورسی را تا حد ممکن محدود ساخته و بسیار ساده ار آن می گذرد. در حالی که این رسانه می تواند با اقدام به موقع خود قل زنگ خطر را برای مسئولینی که هنوز واقف به شرایط بحرانی موجود نیستند به صدا درآورد تا دست کم رسالت خود را ایفا نماید.
به گزارش بورس نیوز، مورد دیگر که قابل تامل به نطر می رسد اینکه از روز آتی روند بررسی بودجه در صحن علنی مجلس هم آغاز خواهد شد که در این شرایط باید گفت "گل بود به سبزه نیزآراسته شد"چرا که باید منتظر تاثیر تعیین تکلیف برخی از نکات کلیدی بودجه از نظر فعالان بازار سرمایه نیز در بورس باشیم که تا این لحظه نیز خبر ها خوبی از مورادی همچون نرخ بهره مالکانه یا نرخ خوراک پتروشیمی ها بگوش نمی رسد.
در پایان گفتنی است هرچند اقدام دیر هنگام حقوقی ها در دقایق پایانی روز جاری قابل تقدیر است و حتی اخبار حاکی از تداوم آن در روز های بعد حکایت دارد اما باید توجه داشت با توجه به اینکه روند نزولی صعودی در مقایسه روند های نزولی قیمت بسیار زمان بر تر خواهد بود یا به عبارت دیگر رشد قیمت 100دصدی در مقابل افت قیمت 50 درصدی در یک پروسه زمانی طولانی تری رخ می دهد. فعالان بازار سرمایه حتی اگر از روز آتی هم روند صعودی شود مدت زمان زیادی را باید منتظر جبران زیان خود باشند.

کلا به بیان ریاضی:
U(t-1) > U(t) ==> t=1,...., infinite
امروز دوشنبس نه سه شنبه
به نظر من اين نقشه بانكيها است تا سرمايههاي مردم رو از بورس بيرون بكشن و ببرن تو بانكها !!!
حالا از نظر تکنیکالی ی عده شایعه انداختن که شاخص تا فلان مقدار می اد پایین ( در حالی ک کسی به این نکته توجه نمی کنه که عزیزم شاخص رو نمی شه تکنیکالی تحلیل کرد ! و هی دارن دامن می زنن!) رو این حساب تو همین روز های قرمز رنگ ما شاهد روزهایی بودیم که خیلی از سهام ها تنها با مقدار معامله 200000 هزار سهم تا کف قیمتی روز خودش رسیده بود! این یعنی شاخص فقط مقدار کمی کاهش یافته ولی قیمت مقدار زیادی کاهش داشت!
با این اوصاف امروز اتفاقا بر خلاف تصور ما روز خوبی بود . درسته که اکثر سهام ها منفی بودن ولی شاخص بیشتر از روزهای قبل کاهش داشت.
خلاصه اش کنم اگه حقوقی ها فقط چند روز پشت سر هم همه سهام هایی که عرضه میشه رو بخرن و شاخص رو به طرف پایین هل بدن (مثلا روزی 2.5 % ) اونوقت خیلی سریع تر ( مثلا تا آخر همین هفته ) شاخص به حد می رسه که آماده حرکت صعودی می شه! اینطوری خودشونم ماهی های درشتی می گیرن!
باور کنید این شاخص الکی شده پیرهن عثمان!!!
درصدی , نه دصدی
بلایی که پارسال بر سر طلا اوردند امسال رو سر بورس میارن هر چه زودتر فرار کنین برنده اید
اینا راه چاره نیست چرا اول صبح رنج منفی میکشن و صف فروش بوجود میارن ؟
یعنی مسئولین هنوز نفهمیدن وضع از حالت بحرانیم گذشته ؟ یا هدفشون یک چیز دیگه ای هست که ما نمیدونیم ؟
هم صدا سیما و هم مسئولین به اهدافی که داشتند رسیدن دیگه چرا بیان هی بورس بورس کنند!!!
این ها همه با هم بسیج شده بودن که پول مردم بیچاره ای مثل من از بازار جمع کنند اونم بدون اینکه کالایی بهشون بدن یا تعهد سودی بهشون بدن...
الان این مسئولین هم سهم های خودشون رو به ما در قیمت های بالا فروختن و هم تونستن جلوی رشد نقدینگی رو بگیرند و به قول خودشون تورم کنترل کنند .
افت 40 درصدی که برای مسئولین بورس چیزی نیست اینا
شما تنها رسانه ای هستید که در این مدت با همدردی با ما مالباخته های اسیر مافیا شده، مرحمی بر زخمهای بیشمار ما بوده اید.
واقعا گزارشتون حرف دل همه ی ماست.
شاید دیگه هرگز ضرر ما جبران نشه.
اما حداقل در این 3 هفته درس رزشمندی از این ماجرا گرفتم:
در یک کشوری که ادعای مسلمانی مسئولانش لایه ی ازون را شکافته ، به راحتی با فریب و دروغ حاصل عمر صدها هزار خانواده ی بینوای امیدوار به بازار بورس کشونده شد و در عرض 20 روز دود شد و مدیرعامل این مجموعه ..گفت: این روند عادیست.