بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰
در نظرسنجی بورس نیوز به دست آمد:

فریب شاخص کل را نخورید

از آنجایی که شاخص هر بورس می بایست نشان دهنده وضعیت روند کلی بازار سرمایه باشد، بنابراین وجود یک شاخص کارا که بیانگر مناسبی از وضعیت کلی بازار سرمایه باشد الزامی است تا سرمایه گذاران را جهت سرمایه گذاری مناسب راهنمایی کند.
کد خبر : ۱۱۶۴۰۴
از آنجایی که شاخص هر بورس می بایست نشان دهنده وضعیت روند کلی بازار سرمایه باشد، بنابراین وجود یک شاخص کارا که بیانگر مناسبی از وضعیت کلی بازار سرمایه باشد الزامی است تا سرمایه گذاران را جهت سرمایه گذاری مناسب راهنمایی کند تغییرات شاخص نشانگر وضعیت اقتصادی کشور است که از آن به عنوان آینده اقتصادی کشور هم نام برده می شود. بنابراین کاهش قیمت سهام که منجر به کاهش شاخص هم می شود به معنی رکود اقتصادی و افزایش آن به معنی رونق اقتصادی خواهد بود.

با توجه به اینکه شاخص یک معیار از وضعیت کلی بازار سرمایه است بنابراین انتقال هر گونه اطلاعات غلط موجب منحرف شدن بازار سرمایه می شود و متأسفانه بسیاری از سرمایه گذاران خرد معاملات خود را تا حدی براساس نوسانات شاخص انجام می دهند لذا بررسی کارایی شاخص از اهمیت بالایی برخوردار است که باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

به گزارش بورس نیوز، در همین ارتباط طی برگزاری نظرسنجی در سایت بورس نیوز بیش از پنج هزار و 725 نفر شرکت کرده اند که براساس آمار این نظرسنجی حدود 68 درصد از شرکت کنندگان معتقدند که شاخص فعلی نشان دهنده روند کلی بازار سرمایه نمی باشد و نمی توان با اتکا به شاخص کل برای انجام معاملات و سرمایه گذاری در بورس تصمیمی اتخاذ کرد.

در حالی که حدود 18 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی معتقدند که شاخص کل فعلی بورس نشان دهنده وضعیت اقتصادی و روند کلی بازار سرمایه می باشد.

همچنین نزدیک به 14 درصد از کل آرا نظری بینابین داشته و معتقدند تا حدودی می توان با استفاده از اطلاعات شاخص فعلی اقدام به تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در بورس نمود.

تاکنون به کرات از انحراف شاخص کل از وضعیت واقعی بازار سرمایه صحبت شده است و طبق بررسی ها و تحقیقات بسیاری که صورت گرفته شاخص کل بورس و اوراق بهادار تهران شاخص ایده آلی نبوده و بنابراین کارایی لازم را در تعیین وضعیت روند کلی بازار سرمایه دارا نیست.

بنابراین وجود یک شاخص کارا که نمایانگر وضعیت کلی بازار سرمایه بر مبنای روند کلی قیمت سهام باشد ضروری است لذا شاخص اگر نتواند وظیفه خود را برای ارایه نگاه درست از وضعیت بازار به خوبی انجام دهد ناگزیر اطلاعات نادرستی را به سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری خواهد داد.

این در حالی است که بارها کارشناسان از معیارهای یک شاخص مناسب جهت محاسبه همچون شاخص بر مبنای سهام شناور آزاد و استفاده از قیمت تعدیل شده برای محاسبه صحبت کرده اند و همچنین عملیات های دستوری نیز باید به طور کل از شاخص حذف گردند تا شاخص واقعی که نشان دهنده روند کلی بازار سرمایه باشد به دست آید.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
امیر
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۴
این بازار فقط شاخصش انحراف داره ...گزارشهای شفاف سازیش ودورهایش هیچ انحرافی نداره ...
ff
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۵
خدایی همین مطلب چرت حضرت اشرف باعث خوابیدن امروز بازار نیست؟ واقعا که تحلیل گرای ما رو بازار ما رو انتظارات مردم می چرخه الانم یک حساب سر انگشتی می کردی می فهمیدی رونق استارت خورده ولی ملنگی مثل جنابعالی چرت و پرت نوشت بدون اینکه فکر کنه هر نکته جایی و ...
ناشناس
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۸
گند زدی به بازار
رضا
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۱
سلام کدام شاخص معاملات امروز را ببین اکثر نمادها منقی ولی شاخص فقط گمی منفی است .آقایان شاخص را به دلخواه دستکاری می نمایند
امیر
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۴
من موندم خدایی این مردم چشونه!! فقط منتطر صف هستن بریزن توش!! ماشالله همیشم طلبکارن از همه. یه خبرگزاری هم که اطلاع رسانی میکنه میگن گند زدی فلان کردی ! چه ربطی داره ! یکم تحلیل کنین بعد بخرید. شاخصی که احتمالا تا78000 بیاد چرا میرید تو صف خرید!!!! بعدام دوقورتونیمتونن باقیه از همم طلبکارید.میبینید با شاخص دارن بازی میکنن نخرییییییید
شهلا
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۸
این چه بازاریه با یک حرف بالا وبا یک حر ف خراب میشه به نظر من مال با خته بجای یک نما ینده گل مجلس رابیاورید تا بداند بامال مردم چه میکنید
.......
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۹
یه سوال امروز همه یعنی اکثر سهام ها منفی جز وغدیر و چون وغدیر مثبت شاخص هم مثبت؟؟؟ یعنی وغدیر این همه موثر بر شاخص.؟ و شاخص کل همیشه با غدیر مثبت و منفی میشه>؟ ما که از این بازار چیزی نفهمیدیم. 3 روز قبل 12 بهمن همه سهام ها مثبت میشه و 12 بهمن که شد 13 بهمن همه سهام ها منفی.. و مطمعنا 2 روز قبل 22 بهمنم همه سهام ها مثبت و 23 هم همه سهام جز غدیر منفی میشه.
مهرداد
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
اوموقت میگن چرا جهان سوم هستیم و پیشرفت نمیکنیم! عجب بازار مکاره ای داریم؟ هم اوضاع سیاسی خوبه و هم خبرای خوب اقتصادی. سهامی که دیروز صف خرید بود و گیر کسی نمیومد امروز کسی نمیخره. جالبه. شاید وقتی دیشب خبرایی شده. جل الخالق.
فرهاد20
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱
شاخص کاملا دستوری عمل میکنه. در یک اقتصاد مستقل و پویا باید بازار بورس را از سیاست و دستوری بودن مبرا کنند.
علی
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۰
سلام بر ربع سکه - خداحافظ بورس *********
حسین نادری
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰
کاش میشود شاخص خرید/ دوستان پول به سمت ارز ومسکن می رود تا اردیبهشت مشخص میشود / د ا ن ش /
saeed
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
اين بازار همه چيزش به همه چيزش مياد
خوشنام
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۱
این شاخص اصلا بدرد نمیخوره تا وقتی تاثیر سهمای کوچک و بزرگ تو این شاخص به یک اندازه نباشه این شاخص نمیتونه بیانگر میزان بازدهی بازار باشه
رضا
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۳
سلامیکم تحلیل کنین بعد بخرید. شاخصی که احتمالا تا78000 بیاد چرا میرید تو صف خرید!!!! بعدام دوقورتونیمتونن باقیه از همم طلبکارید.میبینید با شاخص دارن بازی میکنن نخریییییید.این حرف قبول دارم
rrr
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۲
دوران بورس تموم شده .
بهتره واقعیت رو بپذیریم و هر چه سریعتر به مدت حداقل 6 ماه نقد باشیم .
مهدی
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۷
مردم ما تا وقتی جو زده عمل میکنن حقشونه
آقا خبر چای یادتونه چند سال پیش چی کار کرد چقدر گونی گونی رفتن چای خریدن
جایی که نیاز درجه یک نیست مروم رو به جون هم میندازه
بقبه خم خمین طور
این فرهنگ جو زدگی و بدون فکر عمل کرون تو بازار حاصلش همین میشه