بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۳

پیشنهاد ۱۵ سنتی برای نرخ خوراک پتروشیمی‌ها

کد خبر : ۱۱۶۵۱۱
رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: هرچند تاکنون نرخ خوراک در صحن علنی مجلس تعیین نشده است اما وزارت نفت اعلام کرده که نرخ ۱۵ سنت برای خوراک پتروشیمی‌ها مناسب است‌. به گزارش سایت مجلس، مسعود میرکاظمی گفت: باید توجه داشت در حال حاضر گازی که شرکت‌های پتروشیمی مصرف می‌کنند همان گازی است که در شبکه سراسری مصرف می‌شود و هر مترمکعب آن بالای 40 سنت صادر می‌شود‌.
نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس ادامه داد: پس از بررسی‌ها در کمیسیون انرژی قرار شد وزارت نفت بعد از کارشناسی در این زمینه نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را به نحوی تعیین کند که صنعت و بیت‌المال آسیب نبیند‌. وی افزود: بحث‌هایی که این روزها درباره قیمت خوراک پتروشیمی‌ها عنوان می‌شود بی‌مورد است به دلیل اینکه سرمایه‌گذاری در واحدهای پتروشیمی که خوراک آن از گاز تهیه می‌شود و دوره بازگشت آن سه یا پنج ساله است، کاملا مشخص است‌. میرکاظمی گفت: وزارت نفت اعلام کرده است که نرخ 15 سنت برای نرخ خوراک پتروشیمی مناسب است، البته تاکنون نرخ خوراک در صحن علنی مجلس تعیین نشده و این موضوع برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شده است‌.
 وی افزود: نمی‌توان یک عدد مشخص برای نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اعلام کرد به دلیل اینکه این کار باید به صورت کارشناسی باشد و باید نرخ خوراک پتروشیمی‌ها براساس بررسی‌های بازار، مالی و اقتصادی و با توجه به طرح توجیهی و نرخ مشخص شود و طبیعی است که نرخ و دوره بازگشت نیز از آن متاثر و نهایتا می‌توان قیمت‌های اعلامی را تحلیل کرد‌. میرکاظمی ادامه داد: با توجه به افزایش سه برابری نرخ ارز، قیمت محصولات پتروشیمی در دوسال گذشته افزایش قابل توجهی پیدا کرد، بنابراین این موضوع با نرخ پایین خوراک پتروشیمی‌ها تناسبی ندارد و قابل قبول نیست که واحدهای پتروشیمی با ریال خوراک را تامین و با دلار سه هزار تومانی محصول پتروشیمی را صادر کنند‌. رییس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: قبول دارم که نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در بازار بورس تاثیراتی دارد اما این نکته مهم را نباید فراموش کرد که بخشی از افزایش شاخص بورس در ماه‌های اخیر غیرواقعی بود و این رشد شاخص درحالی اتفاق افتاد که رشد اقتصادی کشور منفی و وضعیت تولید مناسب نبود‌.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ahmad
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰
اقای میر کاظمی شما خواهشنا در مورد مباحث اقتصادی نظر ندید که مردم در زمان مدریت شما در این دولت و دولت قبلی جز حرف و حدیث چیزی عایدشان نشد شما حقوقتان را بگیرید و در ان دنیا از یکایک مردم حلایت بطلبید
مهدی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷
آقای نماینده شما مگه کارشناس بورسی که در مورد بورس نظر میدی . ما کی یاد می گیریم که در مورد مسائلی که به ما ارتباطی نداره دخالت نکنیم . متاسفانه در این زمینه قانونی هم نداریم که کسی رو که با گفته های مغرضانش به مردم آسیب مالی می رسونه مجازات کنن.
امید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۴
یه پادشاهی بود وقتی می خوابید بیشتر به مملکتش خدمت می کرد حالا توایران بعضی ها هر چند بیتر خفه خون بگیرن کمتر به اقتصاد ایران ضربه می زنن
علي
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۵
ببينم قبل از واگذاري ها نميدونستيد؟؟
هموطن
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶
با سلام
به نظر من باید برای هر کالایی نرخ درصدی در اول هر سال مشخص شود تا هر شرکتی بر اساس آن بودجه خود را تعیین کند و این اینطوری نباشد که چند سال تغییر نکند بعد یکدفعه دولتی سر کار بیاید بگوید این نرخ خیلی پایین است باید 300% یکدفه اضافه شود این وظیف نمایندگان مجلس است که در مورد این مسائل قانون تصویب نمایند . وقتی اینجوری باشد هر سرمایه گذار و هم سهامدار و هم ملت و شرکتها تکلیفشان روشن است . و این همه دولتها به چالش کشیده نمی شوند در ثانی این همه که ملت داد گرانی را سر میدادند و جواب میگرفتند که بابا در حال تحریم هستیم ، حالا که تحریمها دارد برداشته میشود دیگر این گرانیها بواسته چیست .
امید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱
آقای میر کاظمی خان
خواهشتا شما دیگه آتش به زخم پتروشیمیها و خصوصا سهامداران نزن
برو يک گوشه بنشین
صادق اکبری
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۶
با سلام آقای میر كاظمي عزیز تا آنجا که مربوط به اطلاعات واقعی است عمده فروش گاز ایران به ترکیه است آنهم با هزینه انتقال و نگهداری خطوط حدودا یازده سنت است.
محمد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹
مطابق نظر ایشان هر شرکتی که سودش بالا بود باید کاری کرد تا سودش کم شود و لابد هر شرکتی ضرر می داد باید به ان سوبسید داد.
محمد رضا
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰
توي اين بازار آشفته فقط تو نظر نداده بودي كه
لطف كردي و اظهار نظر كردي

به خدا قسم تنها فقط به فكر جيبتان هستيد و به هيچ چيز ديگر فكر نمي كنيد
کریم نصیر ی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳
سلام اقا ی نماینده بااین تنگ نضریهاو ندانم کاریها این چند پتروشمی هم که تنها صادرکننده باقی مانده است را ازبین میبرید
امین
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳
با این نرخهای که اینها مطرح می کنند مطمئنا نمی تونند سرمایه خارجی جذب کنند. بالاترین نرخ تو منطقه 7 سنته. ضمن این که قطر داره 13 سنت به آمریکا میفروشه که اگه طبق قانون هدفمندی 65درصدش رو هم در نظر بگیریم میشه 8.45 سنت. روسیه گازش رو یک سنت برای اوکراین اورده پایین شده 3 سنت. به ترکیه تقریبا 5 سنت داریم میفروشیم. نرخهای بالاتر مزیت نسبی صنعت پتروشیمی رو از بین می بره ضمن این که در تامین مالی طرحهای جدید و طرحهای توسعه ای شرکتها هم به مشکل برمی خوریم
مراد
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲
آقای میر کاظمی
. آقا جان باعث نابودی پتروشیمیهای ايران نشو . آن دنيا بايد جواب پس بدهی
علی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵
چقدر واژه های مثل مردم ،بیت المال،منافع ملی ،منافع مردم ،بیچاره ن که یکی مثل تو باید از اونها استفاده کنه .خدایش اگه این انقلاب نمیشد تو الن چکاره میشدی؟تا حالا به این فکر کردی مییییییییییییییرررررر
ابراهیم
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱
تنها کشورهايي که از اين فرمایشات شما خوشحال شده اند و به امید آن روز نشسته اند کشورهای عربستان و قطر می باشند ، خواهشتا کمی فکر کنید
مجتبی
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹
میخوام بدونم این نماینده مدرکش چیه که اینق سطحی مورد نرخ خوراک نظر میده
حسین
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۷
بیخودی نیست که میگن یک کشوری مثل قطر تو برداشت گاز چیزی در حدود ده سال از ما جلوتره تعیین قیمت گاز اینقدر سخته که هر روز این پرونده کذایی بین کمیسیون انرژی - تلفیق - صحن علنی مجلس و......در حال ردوبدل شدن است و هنوز هیچ خبری از تعیین قیمت نیست.
حسین
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹
بیخودی نیست که میگن یک کشوری مثل قطر تو برداشت گاز چیزی در حدود ده سال از ما جلوتره تعیین قیمت گاز اینقدر سخته که هر روز این پرونده کذایی بین کمیسیون انرژی - تلفیق - صحن علنی مجلس و......در حال ردوبدل شدن است و هنوز هیچ خبری از تعیین قیمت نیست.
حمید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۵
وقتی دلار گران می شود، سِنت هم گران می شود. پس پتروشیمی ها که قبل از گرانی دلار بابت هر مترمکعب گاز فلان سِنت پول می دادند، گرانی دلار بر هزینه های آنها هم تاثیر کرده. ایشون متوجه نیست یا دوست داره متوجه نباشه؟ صادرات گاز 40 سِنتی ربطی به پتروشیمی ایرانی مصرف کننده ندارد؛ پتروشیمی های ایران اگر نرخ خوراک بالاتر از حدی برود اصلن امکان رقابت با همسایه ها را هم نخواهند داشت.
akbar
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۷
شما بهتر است در مسایلی که تخصص دارید دخالت نکنید چرا که مردم شاهد اقدiمات نابخردانه شما و تیمتان بودنند چه رسد به مسایل کلان که در ان تخصص و بینش قوی ندارید بهتر است مثل بقیه دوستان حقوق را بگیرید و ساکت بمانید بیشتر برای مملکت و مردم مفید است
مجید
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۱
تعیین قیمت سخت نیست اما اینکه چه قیمتی به نفع خودشونه و سهامهایی که دارند بموقع بخرند یا بفروشند مهمه .
اميد
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۳
دارن ماليات جمع مي كنند سهامداران عزيز برين پولاتونو زير فرش بزارين بهتر از سرمايه گذاري در بورس بلاتكليفه نمي تونن نرخ تعيين كنن واي به حالمان
بی تدبیر
سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۸
یک کشور فسقلی مثل قطر از چندسال پیش داره حوزه مشترکو خالی میکنه اونوقت آقایون هنوز که هنوزه درگیر تعیین نرخن