گذر شاخص بورس از بن بست 1+5
{mosimage}تصور من اینست که قطعنامه سوم پوششی بر اعتبار دو قطعنامه گذشته است و تاثیر منفی بر بورس نخواهد داشت، چرا که بازار به این اطمینان رسیده است که این تحریم ها و فشارها در همین حد است .
نشست شورای امنیت سازمان ملل بر سر بررسی پرونده صلح آمیز هسته ای کشورمان و تنظیم پیش نویس قطعنامه سوم این شورا در حالی انجام شد که بازار سرمایه کشور روز چهارشنبه هفته گذشته بی اعتنا به این پیش نویس به انجام معاملات خود پرداخت و شاخص کل نیز با 7 واحد افزایش بسته شد .
نصراله برزنی مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین در گفتگو با بورس نیوز با اشاره به تنظیم پیش نویس قطعنامه سوم و تاثیر آن بر بازار سرمایه اظهار داشت : این تصمیم تاثیر فوری و آسیب پذیر فوری به اقتصاد ما نخواهد داشت چرا که اولاً در این پیش نویس نشانی از تحریم اقتصادی وجود ندارد و بیشتر خواستار مذاکرات بیشتر با ایران می باشد و از طرفی دیگر ایراداتی به دو قطعنامه گذشته شورای امنیت وارد بود زیرا این دو قطعنامه به دلیل توافق شورا بر اینکه ایران قصد استفاده نظامی از فن آوری هسته ای دارد به تصویب رسیدند در حالی که گزارش البرادعی مدیرکل آژانس و 16 نهاد امنیتی آمریکا ماهیت دو قطعنامه قبلی را زیر سوال برد .
برزنی افزود : تصور من اینست که قطعنامه سوم پوششی بر اعتبار دو قطعنامه گذشته است و تاثیر منفی بر بورس نخواهد داشت، چرا که بازار به این اطمینان رسیده است که این تحریم ها و فشارها در همین حد است .
مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین در خصوص افزایش مهلت پرداخت نقدی معاملات بلوکی شرکت های بورسی گفت : قطعاً تمدید مهلت پرداخت نقدی سهام بلوکی از 9 روز به 30 روز بر سهام شرکتهایی که در بورس خرید و فروش می کنند و ناچارند 20 درصد وجه نقد را از محل فروش پرتفوی سهام بورسی خود را تامین کنند تاثیر بسزایی دارد.
وی خاطرنشان کرد : البته در اغلب واگذاریها خصوصی سازی قبل از عرضه سهام شرکتها یک مذاکره اولیه با فعالان و خریداران احتمالی انجام داده و اطمینان نسبی از انجام معامله و قدرت پرداخت مبلغ نقدی بدست می آورند از همین رو با توجه به شناختی که از بازار بدست آورده اند اقدام به افزایش مهلت پرداخت نقدی معاملات بلوکی شرکتها کرده است .
برزنی در پاسخ به سوال خبرنگار بورس نیوز مبنی بر نقش شرکتهای تامین سرمایه در واگذاریها گفت : شرکتهای تامین سرمایه نقش بسزایی در واگذاریها خواهند داشت اما نکته قابل توجه اندازه و قدرت فعلی این شرکتها است که هنوز متناسب با بازار و حجم عرضه ها نیست .
وی ادامه داد: ولی از طرفی دیگر وقتی قرار است سهام یک شرکت واگذار شود باید اختیارها از شرکت مادر تخصصی گرفته و بدست خصوصی سازی سپرده شود که اگر این عمل از طریق شرکتهای تامین سرمایه انجام شود بازاراز اعتماد و اطمینان بیشتری نسبت به واگذاری برخوردار خواهد شد اما در حال حاضر این اتفاق رخ نمی دهد و باعث خلل در فرآیند خصوصی سازی می شود .
به عنوان مثال شرکت مادر تخصصی بدون اطلاع از سازمان خصوصی سازی با شرکت متبوعه تماس گرفته و قبل از عرضه درخواست تعدیل می کند و یا به عبارت دیگر به جای بحث هماهنگی بحث دخالت مطرح است و همین امر خود باعث عدم کشف قیمت صحیح سهام شده و به نوعی دستکاری در قیمت ها به وجود می آید .
مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین در پایان گفتگوی خود با بورس نیوز ضمن اشاره به آینده روشن و درخشان بورس خاطرنشان کرد : در حال حاضر شرکتهایی چون خودروسازی ها ، سیمانی ها و پتروشیمی هایی که مواد اولیه مورد مصرف آنها محصولات گازی و گاز است و نیز سهام شرکتهای فلزات اساسی برای سرمایه گذاری مناسب هستند.
