بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰
مدیر صندوق سرمایه گذاری خبرگان عنوان کرد:

دو سناریوی پیش روی شاخص

دو سناریوی پیش روی شاخص
شاخص کل بورس طی دو هفته گذشته با افت شدید و پس از آن با نوسان همراه شد. همچنین سرمایه گذاران طی معاملات در آخرین روز کاری هفته اخیر به دلیل تصویب نرخ 15 سنتی خوراک گازی پتروشیمی ها برای سال آینده، با فشار عرضه سهام مواجه شدند.
کد خبر : ۱۱۶۷۹۷
شاخص کل بورس طی دو هفته گذشته با افت شدید و پس از آن با نوسان همراه شد. همچنین سرمایه گذاران طی معاملات در آخرین روز کاری هفته اخیر به دلیل تصویب نرخ 15 سنتی خوراک گازی پتروشیمی ها برای سال آینده، با فشار عرضه سهام مواجه شدند و شاخص کل بورس با افت 956 واحدی به کار خود پایان داد. با توجه به افزایش حجم عرضه سهام، تشدید فضای بی اعتمادی سهامداران حقیقی به بازار سرمایه و بروز رفتار هیجانی ناشی از نرخ جدید خوراک پتروشیمی ها به بررسی روند بازار سهام پرداختیم.

در این راستا، پژمان کیا، مدیر صندوق سرمایه گذاری خبرگان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: به اعتقاد بنده بازار سرمایه بازار ناکارایی است، در واقع کارایی تنها به معنای شفافیت اطلاعاتی نیست؛ بلکه بازار سرمایه باید کارایی تخصیصی نیز داشته باشد. به این معنا که منابع بطور بهینه در بازار سرمایه به صنایع و سهامی که دارای مزیت نسبی هستند، تخصیص داده شوند. اما به دلیل عدم تخصیص بهینه منابع در بازار سرمایه، وقتی در یک صنعت با یک خبر منفی همانند خبر تصویب نرخ 15 سنتی پتروشیمی ها، رو به رو می شویم، سایر صنایع نیز دچار آسیب می شوند و فشار عرضه سهام برای آنها نیز شکل می گیرد.

وی افزود: سهامداران حقیقی طی یک ماه گذشته به دلیل نوسانات شاخص، دچار بی اعتمادی به بازار سرمایه شدند. بطوریکه طی دو الی سه هفته گذشته با افزایش تعداد ابطال واحدهای صندوق ها و خروج زیاد سهامداران حقیقی از بازار سرمایه مواجه شده ایم.

در این راستا، با توجه به کاهش 30 الی 40 درصدی ارزش معاملات روزانه نسبت به دو ماه گذشته و فعالیت کم حقوقی ها، هم اینک بازار سرمایه نیازمند حمایت مؤثر حقوقی ها می باشد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: حمایت حقوقی ها به معنای واقعی، تاکنون بسیار کم بوده است. در واقع، حمایت سهامداران حقوقی زمانی معنا پیدا می کند که آنها علاوه بر جمع کردن صف فروش سهام، خرید با حجم بالایی نیز در دامنه نوسان قیمتی مثبت داشته باشند تا قیمت پایانی سهام اصلاح شود. زیرا در غیر این صورت تنها با جمع کردن صف فروش توسط حقوقی ها به اندزه حجم مبنا قیمت سهام روند منفی خود را ادامه می دهد.

مدیر صندوق سرمایه گذاری خبرگان تصریح کرد: چنانچه در این راستا، سازمان بورس اقدامی نکرده و همچنین حقوقی ها نیز حمایت درستی از بازار سرمایه به عمل نیاورند، اسفند ماه را می توان ماه خروج نقدینگی از بازار سرمایه نامید. به اعتقاد بنده، سازمان بورس می تواند با انتشار اوراق تبعی و سایر ابزارهای مالی و همچنین اطلاع رسانی شفاف به سهامداران در خصوص این اوراق، از بازار سرمایه حمایت کند.

وی به دو سناریوی پیش روی بازار سرمایه تا پایان سال 92 اشاره کرد و گفت: سناریو خوشبینانه در صورت حمایت سهامداران حقوقی و اقدامات سازمان بورس به وقوع می پیوندند و با بازدهی 10 الی 13 درصدی شاخص کل و رسیدن شاخص به مرز 90 هزار واحد همراه می شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته رسیدن به مرز 90 هزار واحدی برای شاخص، منوط به رد کردن مقاومت 85 هزار واحدی می باشد که البته این سطح بیشتر جنبه روانی دارد. همچنین در سناریوی بدبینانه، احتمال نزول شاخص تا مرز 77 هزار واحدی نیز وجود دارد که در صورت عدم حمایت سازمان بورس و حقوقی ها اتفاق خواهد افتاد.

کیا در خاتمه افزود: همچنین بازار سرمایه به دلیل رفع ابهامات نرخ خوراک، بهره مالکانه و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از تیر ماه سال 93، بر سایر بازارها ارجح و بازدهی شاخص یک بازدهی معقول 30 الی 40 درصدی خواهد بود. همچنین با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع شرکت ها، سرمایه گذاری در صنایعی که P/E پایین تری داشته و درصد سود تقسیمی آنها بالاتر است، با بازدهی بیشتری همراه خواهد بود. در این میان شرکت های ساختمانی با توجه به P/E اصلاح شده، فلزات اساسی به دلیل بنیادی بودن سهم و پی بر ای پایین، مخابرات و در آخر گروه انفورماتیک به دلیل افزایش گردش پول در بانک ها، با بازدهی بیشتری تا پایان سال همراه خواهند بود.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
ازاین بازار بی درو پیکر فقط فراررررررررررررررررر
یاحق
United States of America
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
بسمه تعالی
در حال حاضر چشم‌انداز طمع دولت و مجلس جهت جبران کسری بودجه از محل سود و پول سهامدارانء جزء راه فرار راه دیگری را نشان نمیدهد.
کریم
Germany
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
ما که رفتیم شما رو نمی دونم !
مرادقلي
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
باسلام
درصورتيكه مجلس و دولت محترم نسبت به اصلاح مصوبه افزايش بيش از 5 برابري نرخ خوراك پتروشيمي ها اقدام ننمايند، شاخص كل به زير 75000 واحد سقوط خواهد كرد، تنها مزيت نسبي صنعت پتروشيمي ايران نرخ پائين خوراك مي باشد ولا غير .... اين را از يك مدير شاغل در صنعت پتروشيمي با بيش از 20 سال تجربه كاري بپذيريد نه از يك سهامدار كه صرفا افزايش قيمت سهام و سود مورد نظرش مي باشد .... با افزايش مذكور جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي بشدت كاهش خواهد يافت.... اگر قرار باشد قطر نرخ خوراك براي سرمايه گذاران خارجي را 15 سنت تعيين كند و ما نيز همين نرخ را، مطمئن باشيد هيچ سرمايه گذار خارجي قطر را به ما ترجيح نمي دهد ضمن اينكه نرخ خوراك سرمايه گذاران داخلي قطر كمتر از 5 سنت مي باشد. باتشكر
بابا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
صحبت از حمایت حقوقی زمانی که قیمت ها 40 درصد افت داشتند جفا به حقوقی است. !!!
حقوقی ها از این به بغد بخواهی نخواهی وارد خواهند شد. چون الان قیمت ها چنان جذاب شده که هر که پول نقد داشته باشد تا 2 ماه بعد 40 تا 50 درصد سود خواهد برد.
پس لطفا حمایت حقوقی را به عنوان راه کار در چنین مقطعی مطرح نکنید.
و نقش نجات دهنده به انها ندهید.
رضا
Russian Federation
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
سلام : بورس کارش تمام است .نمی بینید
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
اتگار یه عده نمیخوان بازار درست شه چون نه تنها کار مثبتی نمیکنن بلکه یه تیشه گرفتن دستشون تا میاد اوضاع درست شه میزنن به ریشه.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
پيش به سوي بازار مسكن
کریمی
Germany
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
خوابند وکیلان و خرابند وزیران
بردند به سرقت همه سیم و زر ایران
ما را نگذارند به یک خانۀ ویران
یا رب بستان داد فقیران ز امیران



شاه دزد و شیخ دزد و میر و شحنه و عسس دزد
دادخواه و آن که او رسد به داد و دادرس دزد
میر کاروان کاروانیان تا جرس دزد
خسته دزد بس که داد زد دزد
داد تا به هر کجا رسد دزد
کشوری بدون دستِ رد دزد

نوید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
فرار ما هم رفتیم
ااا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
میخواهیم برویم کسی نمی خرد.
ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
این آخرین بار بود به دولت اعتماد کردم سی درصد سرمایه ام نابود شد
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
انهاکه توسودن درمیرن ماچه کنیم که توضرریم بایددررفت
saman
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
برید خوش گلدیم !!!! دیگه ام برنگردید این بازار جا امسال شماها نیست اینجا که دلار و سکه خرید و فروش نمیشه؟ همینه باید برید تا این بازار یه نفس راحت بکشه و روال طبیعی خودشا طی کنه
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
سیاست های غیرصادقانه دولت و سوء استفاده از سادگی نمایندگان محترم مجلس چنان ضربه ای به اقتصاد ( و نه فقط بازار سرمایه) خواهد زد که به این زودی ها قابل جبران نخواهد بود. اولین جلوه آن بالا رفتن تورم در سال آتی خواهد بود. دولت تصور می کند که فقط آنها می توانند خدمات، محصولات و حتی ارزش افزوده را غیر متعارف بالا ببرد.
فرنام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
قيمت سهام هنوز نياز به اصلاح داره و اين كاملا طبيعيه
حسنک
Germany
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
در پاسخ به کسی که گفته نیاز به اصلاح هست . قسم میخورم که هیچ سهمی نداری در حال حاضر و قبلن نقد کردی و مثل ...منتظر جون کندن سهامدارای جزئ نشستی تا جنازه شو بخوری
sohrab
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
بورس با این تصمیمات لحظه ای سیاسی اقتصادی فتحه اش خونده است . پیش به سوی بازار مسکن که هیچوقت اینطوری سرمایه رو به باد نمیده.
شایان
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
با همون سرعتی که ورود گله ای افراد ناشی طمعکار و ترسو شاخص رو باد کرد حالا هم فرار اونها داره شاخص رو سوراخ سوراخ میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
بازار سرمایه با صدای بلند داره داد میزنه حالم خرابه ، من که نقد میشم میرم دیگه پشت سرمم نگاه نمی کنم خاک طلاست هیچموقع ادم زمین نمیزنه ولی این بازار با تبلیغات نامردانه اقایون بجوری من زمین زد خداحافظ برای همیشه
علی نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
من هم در اولین فرصت نقد میشم و الفرار ولفرار
امید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
با سلام
اون موقع سهام ها رو باP/E 10 به بالا می خریدید یادتون نبود چه ریسک بزرگی میکنید عزیزان من سهام میخرید تو سود زیان شریکید
این بازار ریسک داره همین شما آماتورا بودین شاخص بردین رو 90 هزار کارگزاری ها صندوق ها و افراد حرفه ای سود بردن نوش جونشنون ....
هر کی پول اضافه داره میخواد از دست بده بیاد تو بورس ...
بورس محل انتقال ثروت از افراد صبور به افراد عجول است (وارن بافت)
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
بازار فقط فقط شده جای تازه واردینی که اومدن و از بورس و هیچی نمیدونن و ناشی بازی در میارن!! اونایی که وقتی یه صنعتی با ی خبر بد، میاد پایین سریع سهم دارویی و خودروییشونو میفروشن و میشینن تو صف فروش! برید و دیگه بر نگردید اینجا جای امثال شماها نیست!
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
دوستانی که تازه واردین رو دائم مقصر جلوه میدن حتما هدفی دارند. عزیزانم سرمایه حقیقی ها در مقایسه با حقوقی ها بسیار ناچیزه ریاضیتون که خوبه یه کم حساب کنید هی ئنبال حرفهای کلی و صد من یک غاز دیگران نباشید و اونها رو تکرار نکنیند.داستان چیز دیگریست. حقوقی ها و صاحبان سرمایه کلان با سر انگشتی حرکت میتونن بازار رو مدیریت کنند اما نمی کنند چون بازاریست بی در و پیکر و باب میل سیستم گلدکوئستی ها. چشم ها رو هم باز کنید لطفا.
osman
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
از عجول به صبور
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
دوستانی که تازه واردین رو دائم مقصر جلوه میدن حتما هدفی دارند. عزیزانم سرمایه حقیقی ها در مقایسه با حقوقی ها بسیار ناچیزه ریاضیتون که خوبه یه کم حساب کنید هی ئنبال حرفهای کلی و صد من یک غاز دیگران نباشید و اونها رو تکرار نکنیند.داستان چیز دیگریست. حقوقی ها و صاحبان سرمایه کلان با سر انگشتی حرکت میتونن بازار رو مدیریت کنند اما نمی کنند چون بازاریست بی در و پیکر و باب میل سیستم گلدکوئستی ها. چشم ها رو هم باز کنید لطفا.
امید قربانی
Germany
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
سلام . این تو بمیری از اون تو بمیری ها نیست زمانی که دولت فقط به فکر منافع خودش است و قمیت خوراک را 6 برابر میکند باید به فکر حدود 5000000سهامدار و خانواده های آنان باشد. واقعآ ملت گناه ندارند که به سوی کارهای دلالی می روند.عزیران ببینید چه تلاطمی در بازار ایجاد کردند. جند روز دیگه هم می گویند کی کی من نبودم مجلس گردن دولت می انداره و دولت هم گردن مجلس. دوستان پتروشیمی ما برای خارجی ها خوب که بیایند منافع ملت را ببرند