بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵
جای پتروشیمی ها خالی!!!

آیا در بازار شگفتی دیگری رقم خواهد خورد؟

این بحث تنها در حد شایعه بوده اما تجربه نشان داده در بازار سرمایه همواره این شایعه ها هستند که سرنوشت ها را تعیین می کنند.
کد خبر : ۱۱۷۶۶۳
در هفته گذشته و در ادامه بحران افت شاخص چند اقدام توسط مسئولین بازار سرمایه برای کنترل بحران انجام شد که اعمال برخی محدودیت ها در خصوص عرضه ها و بستن نمادهای گروه پتروشیمی از جمله این اقدامات بود. یادآور می شود موضوع افت شاخص از آنجا کلید خورد که دولت در بودجه سال آتی کشور در دو تبصره خواستار افزایش درآمد خود از محل نرخ خوراک پتروشیمی ها و حق انتفاع معادن کشور شد که در ابتدا نگرانی ها را به وجود آورد. اما در ادامه با رایزنی های به عمل آمده فعالان بازار نسبت به تعدیل نظر دولت توسط مجلسی ها امیدوار شدند اما در عمل نظر دولت در مجلس تصویب شد و کابوس بورسی ها به حقیقت پیوست. از آن موقع شاخص افت بیش از 10 درصد را تجربه و ارزش سهام اغلب شرکت های بورسی نزدیک به 30 درصد کاهش یافت.

به گزارش بورس نیوز، مسئله نرخ بهره مالکانه معادن نیز در هیاهوی بازار تحت شعاع قرار گرفت و البته این نکته نیز باید مورد نظر قرار گیرد که فرمول جدید برای این نرخ از سوی کارشناسان منصفانه و کم تأثیر در حاشیه سود این شرکت ها ارزیابی شد اما بحث نرخ خوراک که آن هم تنها برای تعداد معدودی از نمادهای گروه پتروشیمی تأثیرگذار بود و حتی در روزهای اخیر با ایراد شورای نگهبان مواجه شد و به تبع آن به نظر می رسد در آینده شاهد تعدیل نظر دولت در این خصوص نیز خواهیم بود. این موارد باعث شد تا کلیه نمادهای مطرح بورس تنها به دلیل موضوعی که هیچگاه عملی نشد افت قابل ملاحظه ای را تجربه نمایند و از آن جالب تر اینکه نمادهای گروه پتروشیمی پس از آن به صلاحدید مسئولین ذیربط بازار سرمایه با استدلال جلوگیری از افت شاخص متوقف شدند. یعنی به عبارت ساده تر اینکه نمادهایی که باید بیشتر از همه چوب تصمیم دولت را می خوردند ایزوله شدند. اما با خروج نمادهای پتروشیمی شاخص همچنان افت کرد. افتی که در ابتدای هفته جاری هم ادامه داشت و هنوز هم نمی توان به جرأت گفت سایه این بحران بصورت کامل از سر بازار برطرف شده است. ولی جای پتروشیمی ها خالی است که ببینند نرخ خوراکشان چه سرنوشتی را برای گروه های مختلف بازار سرمایه رقم زد.

به گزارش بورس نیوز، این روزها شایعات جالب توجهی به گوش می رسد که به اعتقاد کارشناسان و با توجه به تجارب گذشته چندان هم دور از واقعیت نخواهد بود. بطوریکه شنیده می شود در آینده نزدیک و با حصول اطمینان از شرایط مناسب به تدریج نمادهای گروه پتروشیمی این تافته های جدا بافته، مجدداً بازگشایی خواهند شد و بعید هم نیست که در اینصورت حتی با رشد قیمت نیز مواجه شوند. چراکه با بازی به اصطلاح "به مرگ بگیر تا به تب راضی شود" و لزوم تغییر در تبصره نرخ خوراک پتروشیمی ها در پی ایراد شورای نگهبان به لحاظ روانی شرایط مناسبی برای این گروه رقم خواهد خورد تا تنها نمادهای گروه پتروشیمی که مسبب اصلی افت ارزش سهام فعالان بازار سرمایه در این مدت محسوب می شوند و مقایسه با دیگر نمادها کمترین آسیب را ببیند. حتی افزایش قیمت را نیز تجربه نمایند که در اینصورت شگفتی دیگری در بازار سرمایه ایران که بارها ثابت کرده فارغ از تمام پیش بینی های علمی راه خود را می پیماید مجدداً رقم بخورد. البته این بحث تنها در حد شایعه بوده اما تجربه نشان داده در بازار سرمایه همواره این شایعه ها هستند که سرنوشت ها را تعیین می کنند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
غلام
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۵
اجازه .......
اجازه عرضه خارج از قانون به خودی ها دادند ............ کدام خارجی در بورس ایران سرمایه گذاری میکند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کاربر
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۸
قیمت خوراک 13 سنت شد قیمت سوخت 70 تومان یعنی پتروشیمی ها تاثیر زیادی نمی پذیرند شفاف سازی کنید تا این همه بار روانی نداشته باشد
محمود
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶
برای پیشبرد نظام مقدس بایستی همه دست به دست هم بدهیم و شکاف ها را پر کنیم که این امر خدا است
ساسان
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۱
اين موضوع رو بورس نيوز بردار گاف بزرگه پتروشيمي ها منفي باز مي شن با مصوبه جديد
شکرستان
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۸
بورس نیوز چی شده؟2 روز شاخص رو مثبت کردن دیگه نظرات من رو پخش نمیکنی.
ناشناس
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱
نماینده های خصومتشون با دولت رو به هر نحوی میخوان نشون بدن..
اگه دولت میگفت 20 سنت بشه اینا میشدن مدافع صنعت و میگفتن باید 5 سنت بشه..
با چه نمایندگان به روز و آپدیتی داریم میریم به استقبال دنیای تکنولوژی..
بی نام
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱
اگه کسی تونست جیبهای گشادو پرکنه هنرکرده وگرنه شکاف زیاده
تقی
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۷
همیشه دود خصومتهای ساختگی و دیرینه اصوالگراها و اصلاح طلبان تو چشم مردم رفته و این دوجناح تا میتونن از آب گل آلود ماهی میگیرن و با انواع اختلاص، رانت خواری جیباشونو پر میکنن و به ریش این ملت بدبخت میخندن
وحید
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۱
وقتی وزیر اقتصاد میگه من دستور دادم بازار رو منفی کنن پس دیگه این مسایل و تحلیلها معنی نداره
کریم نوری
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳
دوستان تفاوت اقتصاد دولتی با اقتصاد بازار آزاد همین هست از یک طرف دولت میخواه جذب سرمایه کند تا تورم کاهش یابد و شاخص صنعت جان دوباره بگیرد از طرف دیگر نمایندگان قصد حفظ بیت المال را دارند در نتیجه دودش به چشم مردم می رود چه سهامدار باشد چه نباشد. ( وقتی خوراک گران شود = افزایش قیمت محصول مثل اوره = افزایش قیمت محصول کشاورزی ) و هیچ تاثیر مثبتی بر سفره ما ندارد
رضا
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۴
آقای توکلی می گه چون سهامدار فلان سال سود کرده چوبشو سهامدار کنونی باید بخورد آقای توکلی چرا همان سال اعتراض نکردی
محسن
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۵
رنگين کمان را کساني مي بينند، که تا آخرين قطره زير باران بماند
محسن
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۱
رنگين کمان را کساني مي بينند، که تا آخرين قطره زير باران بماند
احمد
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵
قیمت پتروشیمیها افت شدیدی خواهد کردآدرس غلط ندهید.