بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۱

فارس: لزوم توقف نماد شرکت‌های متاثر از بهره مالکانه

کد خبر : ۱۱۷۸۷
لزوم توقف نماد شرکت‌های متاثر از بهره مالکانه

با توجه به‌ تصویب بهره مالکانه 500 میلیارد تومانی کمیسیون تلفیق بودجه 87 برای شرکتهای معدنی بستن نماد این شرکتها در بورس خواهد توانست از کاهش ارزش سهام این شرکتها جلوگیری کند.

بهره مالکانه 500 میلیارد تومانی دولت از معادن در حالی توسط کمیسیون تلفیق بودجه 87 در عصر روز چهارشنبه به تصویب رسیده که بعد از انتشار این خبر افکار عمومی بازار سرمایه برای دومین مرحله در نیمه دوم سال از چنین موضوعی نگران شد.

براساس این گزارش، این مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه 87 هرچند باید در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته شود و هنوز نمی‌توان قطعیتی برای آن در نظر گرفت اما با توجه به شاخک‌های حساس بازار سرمایه و واکنش سریع که گاه با دستپاچگی سهامداران همراه است باعث شده از بعدازظهر روز گذشته برخی از سهامداران شرکت‌هایی چون گل‌گهر، چادرملو، ملی مس، سرمایه‌گذاری امید، سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و فولاد مبارکه با مراجعه حضوری و تماس تلفنی به شرکت‌های کارگزاری اقدام به ارائه سفارش فروش سهام فوق کنند.

به گزارش فارس، چنین رویه‌ای نیز در اوایل آبان و بعد از موضوع افزایش 5/2 برابری بهره مالکانه شرکت های معدنی رخ داده بود و بعد از تب‌وتاب چند هفته‌ای بازار سهام و تشکیل صف‌های طولانی فروش و کاهش شاخص ها سرانجام با موضع‌گیری‌های مسئولان وزارت صنایع و معادن و سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و هم‌چنین سازمان و شرکت بورس این غائله پایان یافت که دفاع رئیس جمهور از حقوق و منافع سهامداران و تسریع در اجرای اصل 44 با تکیه بر شفافیت هر چه بیشتر شرکت ها مهر تأیید تمام شده‌ای بر رفع نگرانی‌های سرمایه‌گذاران بود که سبب بازگشت اعتماد سرمایه گذاران به تصمیمات دولتی و بهبود معاملات شرکت های معدنی و فولادی و شاخص های بورس شد .

در آن مقطع هرچند شرکت سهامی بورس اقدام به توقف 5 روزه نماد معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه، فولادخوزستان، چادرملو و گل‌گهر کرد اما بعداز رفع توقف این نمادها به دلیل روشن نشدن ابهامات بازهم فشار فروش و کاهش قیمت سهام این دسته شرکت‌ها ادامه یافت و تا هفته‌ها کمتر سهامداری سراغی از این سهام می‌گرفت.

به گزارش فارس، با این اوصاف و با توجه به واکنش احساسی و غیر منطقی گروهی از سهامداران به مسئولان و مدیران سازمان و شرکت بورس پیشنهاد می شود به منظور حفظ منافع سهامداران و جلوگیری از رفتارهای شتاب‌زده و مخرب سهامداران که باعث افزایش پیچیدگی‌ها و گره‌ها می شود نسبت به توقف نمادهای ‌متأثر از خبر تصویب بهره مالکانه 500 میلیارد تومان اقدام کنند.

براساس این گزارش، هرچند چنین اقدام و چنین پیشنهادی از دید برخی مسئولان چندان توجیهی نداشته باشد اما باید یادآوری کرد که از 2/3 میلیون سهامدار ایرانی فقط کمتر از 500 هزار نفر در گروه سهامداران فعال و شاید کمتر از 100 هزار نفر به طور حرفه‌ایی در بازار سهام فعالیت می‌کنند و باقی سرمایه‌گذاران در گروه سهامداران کارگری و کارمندی و آماتور و غیرفعال قرار دارند که به دلیل عدم برخورداری از قدرت تحلیل می‌توانند با آسیب‌های مالی تازه ای مواجه شدند.
از طرف دیگر در حالی بورس ایران در گروه بورس‌های ناکارآمد دنیا قرار دارد که متأسفانه به دلایل ریشه‌ای سرمایه‌گذاران در خلاء نبود شرکت‌های مشاوره‌ایی و تحلیلی براساس ذهنیت‌های خود و شایعات و تصمیم گیری های آنی تصمیم‌گیری می‌کنند و تجارب گذشته استفاده ایی نمی کنند.

بنابراین جا دارد مسئولان بورس در اولین فرصت و تا زمان حصول نتیجه روشن مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس نماد شرکت‌های معدنی، فلزی و سرمایه‌گذاری‌های امید و توسعه معادن و فلزات را متوقف کنند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر